Home » Alppihiihtäjä Rosa Pohjolaiselle Kia e-Niro -täyssähköauto

Alppihiihtäjä Rosa Pohjolaiselle Kia e-Niro -täyssähköauto

Levin maailmancupin pujotteluun valmistautuvalle alppihiihtäjä Rosa Pohjolaiselle luovutettiin Kia e-Niro -täyssähköauto. Auton luovutti urheilijalle suurin kotimainen autoleasingyhtiö Secto Automotive, joka on Pohjolaisen pitkäaikainen tukija. Kia on puolestaan Suomen alppihiihtomaajoukkueen virallinen yhteistyökumppani ja autopartneri.

”Olen todella innoissani Kia e-Niro -täyssähköautosta. Olen jo tehnyt sillä leirimatkan Vuokattiin, mikä oli hyvä osoitus sähköauton käyttömahdollisuuksista myös pidemmille matkoille”, Pohjolainen sanoo.

Pohjolainen, 18, sai ajokortin jo 17-vuotiaana. Kia e-Soul -sähköautoon hän pääsi tutustumaan ensimmäinen kerran vuosi sitten ja oli heti vakuuttunut.

”Sähköautossa minua viehättää äänettömyys sekä vääntö, joka on heti käytettävissä. Urheilijana joudun matkustamaan paljon, enkä aina voi valita vähäpäästöisintä liikkumismuotoa. Haluan kuitenkin hoitaa omat ajoni sähköllä aina kuin mahdollista”, Pohjolainen sanoo.

Kia e-Ni­ron toi­min­ta­mat­ka sähköllä on jopa 454 ki­lo­met­riä. Hyvinkäällä asuvalle urheilijalle se riittää hyvin useimpiin ajoihin.

- Mainos -

Rosa Pohjolaisen nimi ponnahti vuosi sitten suomaisten tietoisuuteen, kun hän laski Levin maa­il­mancu­pis­sa upeas­ti pis­teil­le (27:s). Lupaavasti alkanut kausi kuitenkin päättyi ennenaikaisesti viime tammikuussa polvivammaan Pohjolaisen kaaduttua harjoituksissa Italiassa.

”Pitkän laskutauon sekä polvioperaation takia jouduin lähtemään liikkeelle ihan perusasioista. Pari ensimmäistä leiriä menikin vapaalaskuja ja pätkäkeppejä laskiessa. Viimeisellä jäätikköleirillä Itävallan Hintertuxissa pääsin kuitenkin laskemaan kunnolla rataa kovalla pinnalla. Fiilikset tositoimiin pääsemisestä ovat todella hyvät”, Pohjolainen sanoo.

”Olemme iloisia, että Rosa tekee paluun kisarinteeseen Levillä. Urheilijan arki on liikkumista paikasta toiseen. Meille Sectolla on tärkeää, että pystymme tukemaan Rosan vähäpäästöistä ja turvallista liikkumista. Toivomme, että se osaltaan kannustaa myös muita sähköautoiluun”, sanoo Secton kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Kim Illman.

Levin maailmancup lasketaan 20.-21. marraskuuta.  

Kommentit

kommenttia