Home » Freestylehiihtäjä Anni Kärävä – Club des sports La Clusaz, Ranska

Freestylehiihtäjä Anni Kärävä – Club des sports La Clusaz, Ranska

16-vuotias Anni Kärävä laskee Suomen freestyle A-maajoukkueessa, mutta asuu ja harjoittelee Ranskassa. Pääsimme jututtamaan Annia ennen uuden kauden alkua.

Anni Kärävän lasketteluharrastus alkoi jo kolmen ikäisenä Pyhätunturilla vanhempien opastuksella. ”Kun asuin Suomessa kävin aika harvoin rinteessä, mutta opin laskettelemaan isäni Antin kanssa, joka on entinen kumparelaskija. Tosin innostuin enemmän laskettelusta vasta muutettuani Ranskaan”, Anni kertoo.

Anni kertoo laskeneensa suksilla noin kuusivuotiaaksi, jonka jälkeen lumilautailu kiinnosti enemmän. ”Lautailin 11-vuotiaaksi asti, mutta siirryin taas takaisin suksille ja aloitin freestylen La Clusazin seurassa. Pikkuveljeni Alvar oli yksi innoittajani, joka aloitti freestylen kaksi vuotta minua ennen”, nuori taituri sanoo.

avausanni-0030

Ranskassa on huippuolosuhteet harjoitella ja harrastaa

Anni aloitti freestylen laskemisen vasta perheen Ranskaan muuton jälkeen. ”Innostuin muutenkin enemmän laskettelusta vasta muutettuani Ranskan Alppien tuntumaan Annecyn kaupunkiin. Treenimahdollisuudet ovat erinomaiset, koska asun puolen tunnin ajomatkan päässä La Clusazin hiihtokeskuksesta, joka on tunnettu hyvistä freestyle-laskijoistaan kuten Edgar Grospironista ja Candide Thovexista”, Anni kehuu.

Hän kertoo, että koulun ja harjoittelun yhteistyö toimii Ranskassa todella hyvin. ”Pääsen harjoittelemaan kisakaudella lähes päivittäin ja kisakauden ulkopuolella useita kertoja viikossa. Tosin koulu edellyttää, että teen paljon töitä itsenäisesti. Toistaiseksi se on toiminut hyvin”, kertoo Anni.

- Mainos -

Pyydettäessä vertailemaan Suomen ja Ranskan kilpalaskukulttuureita, Anni löytää selkeitä eroja. ”Ranskassa ja Suomessa on todella hyviä lajivalmentajia, mutta fysiikka- ja mentaalivalmennuspuoli on mielestäni Suomessa parempaa. Suomessa arvostetaan luovuutta ja omintakeisuutta. Ranskassa valmentaja sanoo mitä kuuluu tehdä ja miten”, Anni kuvailee.

Määrätietoisen nuoren naisen tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu ehdottomasti osallistuminen olympialaisiin, X-Games -kilpailuihin sekä sijoittuminen MC-kilpailuissa kahdeksan parhaan joukkoon. Kannattaa painaa nimi mieleen.


anni-6209

Anni Kärävä

Seura: Club des sports La Clusaz

Ikä: 16 vuotta

Saavutukset: 5. sija nuorten olympialaisissa viime kaudella Lillehammerissa, 14. sija MC Silvaplana, 10. sija European Freeski Open, lisäksi Eurooppa Cupin sekä Ranskan mestaruuskisoista on muutama podium-sijoitus

Yhteistyökumppanit: Maajoukkueen yhteistyökumppanit. Ei välinesponsoreita tällä hetkellä, joten saa ottaa yhteyttä, jos kiinnostaa 😉

Teksti ANTTI ZETTERBERG   Kuvat ANNI KÄRÄVÄN ARKISTO

Kommentit

kommenttia