Home » Käytännössä koettua – Uuden sukupolven Haglöfs Vassi -laskuasu

Käytännössä koettua – Uuden sukupolven Haglöfs Vassi -laskuasu

Haglöfs lanseerasi noin kymmenen vuotta sitten vapaalaskuasun, Vassin. Nyt mallinimi on kaivettu naftaliinista ja ensi syksynä kauppoihin tulee uusi Vassi-mallisto. Vassi on saanut nimensä Ruotsin Riksgränsenin vierellä sijaitsevalta Vassijohka-vuoresta. Vuori on monelle skinnailijalle tuttu päiväreissukohde. 

Edellinen Vassi-mallisto oli hyvin suosittu ja pukuja näkee rinteessä edelleen, joten yhtiön odotukset uuden mallin suhteen ovat varmasti korkealla. 

Parhaista raaka-aineista

Vassin kangas on hyväksi havaittua ja käypäisesti hengittävää Gore-Texin Pro Shelliä ja vetoketjut YKK:lta. Takissa ja haalarimallisissa housuissa on Recco-heijasteet. 

Takamaastokönyämistä ajatellen housujen lahkeissa on niin nappi- kuin tarrakiristykset ja lumilukoissa on silikoniset tarrapinnat. Molemmissa lahkeissa on kookkaat reisitaskut. Henkselit ovat pehmeät ja napakat, ja niiden leikkaus toimii erinomaisesti, joten olkaimet pysyvät hyvin harteilla. Lahkeet saa avattua koko matkalta, eli housut saa puettua myös monot jalassa. Ainut, mitä hyvin leikatuista housuista jäi kaipaamaan, oli erilliset ventilaatiovetoketjut. Nyt ilmankierron lisääminen tapahtui avaamalla sivuvetoketjuja ja vähänkään pidempi avaaminen teki housuista lepattavat. 

Takissa on myös kaikki, mitä takamaastoon tarkoitetulta laskutakilta odotetaan. Hihansuiden tarrakiinnitykset, näppäräkäyttöinen huppu, jonka saa napakasti niin pipo- kuin kypäräpäisen kuupan ylle. Lumilukon saa halutessa kiinnitettyä myös housuihin. Väljä leikkaus oli toimiva myös repun kanssa laskiessa. 

- Mainos -

Ennakkoon arvelin olkapäiden etupuolelle viistoon sijoitettujen ventilaatiovetoketjujen jäävät repun viilekkeiden alle piiloon. Arveluni oli väärä. Ne ovat sijoitettu oivallisesti ja niiden käyttö oli poikkeuksellisen sutjakkaa. Ventilaatiovetoketjujen vieressä on taskut, joiden kanssa vetoketjut menivät alussa sekaisin. 

Toimii myös käytännössä

Puvun testi tapahtui Japanissa viikon reissulla. Sinä aikana asun yksityiskohdat osoittautuivat oikein toimiviksi, suorastaan miellyttäviksi. Kangas hengitti hyvin, torjuen sateelta ja tuiskulta. Vetoketjut ja kiristykset toimivat moitteetta. Asun suunnitteluun on käytetty aikaa ja se tuntuu myös käytössä.

Syksyllä kauppoihin tuleva mallisto saanee paikkansa aktiivilaskijoiden keskuudessa. Monipuolinen puku sopii varmasti myös muihin lumiaktiviteetteihin, joten sitä nähtäneen myös esimerkiksi lumikenkä- tai läskipyöräreiteillä. Vassiin pätee vanha sanonta, että puku on hyvä, jos siihen ei käytännössä kiinnitä mitään huomiota. 

Vassista on omat mallit miehille ja naisille, muutamassa eri värissä.  

Kommentit

kommenttia