Home » Lapsekasta menoa Himoksella

Lapsekasta menoa Himoksella

Himoksen länsirinteiltä löytyy lapsiperheille suunnattu palvelukokonaisuus Himos Lumila. Lumilassa yhdistyy lumileikkien ja alamäkilajien ensiaskeleiden ilo turvallisessa, monipuolisessa ja lumisessa ympäristössä.

Laajasta valikoimasta löytyy tekemistä kaikille. Jos laskettelu jaksaa kiinnostaa vain hetken on mahdollista suunnata vaikkapa tuubirinteelle tai stigailemaan.

Koko perheen Lumila

Lumila on kahden hehtaarin alue Himoksen länsirinteiden vieressä sisältäen erilaisia hissivaihtoehtoja ja aktiviteetteja. Rinteistä löytyy omat alueet laskettelun ja lumilautailun harjoitteluun, pulkka ja tuubimäki sekä Stiga-rata. 

Ylös rinteille kuljettavat 97 ja 34 metriä pitkät mattohissit sekä pieni sompa ja naruhissi. Lisäksi alueella on muun muassa lumikaruselli, leikkipaikka, useita laavuja sekä lämpimät WC-tilat.

Lumilassa aktiviteetin vaihtaminen on helppoa ja nopeaa, jos laskettelu jaksaa kiinnostaa vain hetken on mahdollista suunnata vaikkapa tuubirinteelle tai stigailemaan. Leikki ja huoleton hauskanpito on alueella keskiössä.

Perheiden pienet kehitystyön ajureina

EDGE otti yhteyttä Himoksen laskettelukeskuksen liiketoimintajohtaja Jouni Ojalaan Lumilan kehitystyön tiimoilta. Ojala kuvailee Lumilaa helposti lähestyttävänä ja monipuolisena koko perheen leikkipaikkana, joka mahdollistaa polun pulkkamäestä laskettelun pariin.

- Mainos -

Ojala alleviivaa Lumilan kehitystyössä monipuolisuutta erilaisille käyttäjille.

”Mattohissit palvelevat perheen pienimpiä, naruhissi ja lumikaruselli mahdollistaa liukuvien hissien käytön harjoittelun ja sompahissi opettaa toimintaa ennen isompiin hisseihin siirtymistä. Lumila tuo hauskat ja turvalliset lumilajit ja leikit helposti käyttäjilleen helposti saataville yhdessä paikassa”, hän sanoo.

Lumilan kehitysvaiheet on nyt valmiit ja tarvetta jatkotöille ei lähtökohtaisesti tällä hetkellä ole. 

”Alueita pystytään avaamaan heti kauden alussa asteittain lumitilanteen niin salliessa ja Lumila pidetään auki länsirinteiden aukiolon mukaisesti”, Jouni Ojala kertoo.

Katettu Peikkomatto tarjoaa mukavia nousuja säästä riippumatta. 

Lumilan porteista loiville länsirinteille

Ojalan kanssa keskustellessa tulee hyvin selkeästi esille, että Himoksella halutaan mahdollistaa pienimmille alamäkiurheilijoille turvallinen ja helppo lähtökohta oppimiseen hauskalla tavalla. 

Hänen mukaansa toiveissa on myös helppo siirtyminen Lumilasta itse keskuksen rinnealueille. Lumilasta onkin luonnollista siirtyä loiviin ja leppoisiin länsirinteisiin kokeilemaan kurvailua hieman isommassa ympäristössä.

Palveluita ja tapahtumia myös lapsille

Himoksen hiihtokoulu tarjoaa lapsille ja nuorille opetusta niin yksilö- kuin ryhmämuotoisena suksilla tai laudalla. Werneri-konseptin mukaiset ryhmätunnit mahdollistavat oppimisen porukassa läpi kauden yhdessä ja iloisesti. Jos ratalajit alkavat kiinnostaa niin mahdollisuuksia toimintaan löytyy seuratoiminnan kautta.

Erilaiset tapahtumat kuuluvat Himoksen kauteen, esimerkkeinä mainittakoon leikkimieliset Panda-pujottelut sunnuntaisin ja lomakaudelle erikseen sorvatut tapahtumat. 

Lisäksi ratalajien tiimoilta junioreille löytyy kilpailutoimintaa. Paikallinen parkkilaskun aktiiviporukka Himos Park Crew järjestää kaikille avoimia sessareita, joissa pääsee porukassa tutustumaan parkkilaskun maailmaan ja kehittämään omia taitojaan.

Karusellissa on helppo ottaa ensituntumaa lumeen ja hissinousuihin.

Parkissa tilaa myös pienemmille

Himoksella parkkia suunniteltaessa on pyritty huomioimaan myös pienemmät käyttäjät. Alkukaudesta parkkilasku on keskitetty länsirinteiden West Parkin alueelle ja kauden edetessä parkkilaskua on tarjolla myös pohjoisrinteiden alueella hieman isompien rakennelmien puitteissa. 

Kun North Park pohjoisrinteillä aukeaa, on länsirinteiden alueen suunnittelu enemmän reilien, pressien, jibbailun ja pienempien rakennelmien ympärillä, jotka soveltuvat myös pienempien käyttäjien tarpeisiin. Muistetaanhan käydä tutustumassa parkkisääntöihin jo etukäteen! 

Lisätietoja: himos.fi/lapsiperheen-himos/

Alkukaudesta parkkilasku on keskitetty länsirinteiden West Parkin alueelle ja kauden edetessä parkkilaskua on tarjolla myös pohjoisrinteiden alueella hieman isompien rakennelmien puitteissa. 

Kommentit

kommenttia