Home » Masters-toiminnassa arvokisojen juhlavuosi

Masters-toiminnassa arvokisojen juhlavuosi

Mastersit painavat tosissaan kaasua toimintaansa tällä kaudella. Masters Cup täyttää Suomessa 30 vuotta ja profiilia nostetaan reippailla liikkeillä. Suomelle myönnettiin ensi kertaa Mastereiden maailmankiertueeseen kuuluvat kisat, Mastereiden maailmancup-kisat. 

Levillä 5–7.1. järjestetään sekä suurpujottelun että pujottelun cup-kisasarja, joihin odotetaan kymmeniä kansainvälisiä kovia nimiä maailmalta. Kisat ovat monille mainio testi myös Masters Winter Games -suurtapahtumaan Italiassa, jonne lähtee Suomestakin vahva alppijoukkue. 

Mastersien kansainvälisessä cupissa on jo käyty muutama osakilpailu tällä kaudella. Oslon kisassa marraskuun lopussa päästiin vertaamaan vauhtia muun muassa Kjetil Andre Aamondtin kanssa. Hänellä on 13 arvokisamitalia ja 21 maailmancup-voittoa. Sami Uotila antoi hyvän vastuksen, mutta Kjetil oli vielä hitusen nopeampi. Ehkä asetelmat muuttuvat Levillä. 

Vanhemmissa laskijoissa hyvää alkukauden vauhtia pitivät myös Aarno Juntura ja Jerker Sandelin, he laskivat podium-paikat jo Oslossa. Levillä päästään laskemaan huippuolosuhteissa FIS-rinteissä ja se tarjoaa hyvän paikan viimeistellä kunto ”olympialaisiin”, jotka starttaavat Italian Lombardiassa 11. tammikuuta. Siellä Suomesta on mukana toistakymmentä alpinistia kymmenien muiden suomalaisten talvilajien edustajien kanssa. 

Suomalainen Masters Cup -sirkus on pyörinyt jo 30 kautta. Tällä kaudella kisataan etelän ja Vaasan teknisillä rinteillä pujottelussa ja suositussa superpujottelussa Riihivuori ja Himos tarjoavat sopivat puitteet. Kausi huipentuu Tahkon SM-juhlakisoihin maaliskuun 15–17. päivinä. Ohjelmassa tulee olemaan rentoa kisailua, legendojen muistamista, ystävien kohtaamista ja isot juhlat. Samaan aikaan järjestettävä Business Slalom tuo oman mausteensa viikonloppuun. Ensimmäisten Masters SM-kisoien (vuonna 1995) osanottajista on vielä monia ”viiksellä”.

- Mainos -

Masters-laskeminen pitää nuorena! 

Lisää www.alpinemasters.fi

Lisää talvikisoista: wwmglombardia2024.it

Kommentit

kommenttia