Home » Espoo Slalom + Slalom-Seura = Helsinki Ski Club

Espoo Slalom + Slalom-Seura = Helsinki Ski Club

Pääkaupunkiseudulla toimineet Slalom-Seura ry (perustettu 1941) ja Espoo Slalom ry (perustettu 1987) ovat tänään sopineet toimintojensa yhdistämisestä. Yhdistymisen tavoitteena on tarjota pääkaupunkiseudun juniorialppihiihtäjille erinomaiset mahdollisuudet nousta alppihiihdon huipulle.

Uuden seuran nimi on Helsinki Ski Club ry.

Suuren juniorimäärän ansiosta Helsinki Ski Club tarjoaa ammattimaista valmennusta jokaiseen ikäluokkaan ja taitotasoon. Seuran henkilöstö koostuu kolmesta päätoimisesta työntekijästä joista kaksi on ammattivalmentajia. Näiden lisäksi jokaisella ikäluokalla on vastuuvalmentaja ja heidän apunaan ryhmävalmentajat. Valmennustoiminta on ympärivuotista. Talvikaudella seuran kotirinteenä toimii Suomen lumivarmimpiin lukeutuva Vihti Ski Center.

Helsinki Ski Clubin urheilijat saavuttivat talvikaudella 2015 – 2016 yhteensä 7 yleisen sarjan SM – mitalia ja juniorisarjoissa 35 SM – mitalia. Helsinki Ski Clubin toiminnanjohtaja Ville Kainulainen kertoo hymyillen: ”Seura on ennen kaikkea urheiluseura joka tekee pitkäjänteistä nuorisotyötä ja tarjoaa jäsenilleen erinomaista kansallisen seuratason alppihiihtovalmennusta. Jokainen nuori ja aikuinen voi urheilla omien tavoite- ja taitotasojensa mukaan. Totta kai tavoitteena on olla joka vuosi Suomen menestynein juniorialppihiihtoseura SM -mitaleilla laskettuna ja tuottaa aiempaa enemmän lahjakkaita nuoria alppihiihtäjiä alppikouluihin, maajoukkueisiin ja maailman huipulle asti.”

Seuran kirkkaimpina tähtinä on viisi Suomen maajoukkuelaskijaa. Jens Henttinen laskee miesten maailmancup – joukkueessa. Eurooppa Cup – joukkueessa Nella Korpio, Inka Antikainen, Otto Salmenkivi ja Joona Piirainen. Nämä viisi johtotähteä toimivat seuran eri junioriryhmien kummiurheilijoina ja kannustavina esimerkkeinä.

- Mainos -

Slalom-Seura r.y. on Suomen vanhimpia alppihiihtoseuroja ja ainoa helsinkiläinen alppihiihtoseura. Espoo Slalomin kasvattina on mm. Sami Uotila. Sami on ensimmäinen suomalainen miesalppinisti, joka pääsi maailmancupin osakilpailussa palkintokorokkeelle.

Lisätietoja:
Helsinki Ski Club ry, www.helsinkiskiclub.fi

Kommentit

kommenttia