Home » KOKONNIEMI ”KOKON” ‒ PORVOO – Laskemaan Runebergin jalanjäljille, vain kivenheiton päässä pääkaupunkiseudulta

KOKONNIEMI ”KOKON” ‒ PORVOO – Laskemaan Runebergin jalanjäljille, vain kivenheiton päässä pääkaupunkiseudulta

Teksti MARJA SALOKANGAS Kuvat KOKONNIEMI

AVAUS_Kokoniemi_huipulla- copy
Rinnealue palvelee monipuolisesti kaikenikäisiä laskijoita.

Vanhasta Porvoosta voi puukaupunki-idyllin lisäksi ihailla Porvoonjoen toisella puolella nousevaa Kokonniemen ulkoilualuetta. Tarinan mukaan kansallisrunoilijamme Johan Ludvig Runeberg oli myös tuttu näky Kokonniemen poluilla. Talvisin siellä on laskettu mäkeä jo 1940-luvulta saakka. Kokonniemen laskettelukeskus tarjoaa kaikenikäisille ja -tasoisille hienoja laskettelukokemuksia.

Asiakaslähtöistä ja monipuolista perheyrittämistä jo kolmannessa sukupolvessa

Kokonniemen korkeusero on noin 60 metriä. Rinnealue on monipuolinen ja hyvin hoidettu. Rinteitä on yhteensä kuusi ja hissejä viisi. Alue koostuu kolmesta isosta rinteestä ‒ joista suosituin on 420 metriä pitkä perherinne ‒ ja kahdesta pienemmästä lastenrinteestä sekä pienestä naruhissirinteestä.Suksivuokraamossa on monipuoliset valikoimat ja suksenhuoltopalvelut. Rinneravintola Hölmöpulu pitää nälän loitolla laskettelun lomassa.

Kokonniemen Hiihtokoulu tarjoaa lapsille Werneri-kursseja sekä ryhmä- ja yksityistunteja kaikenikäisille laskettelussa, lautailussa ja telemarkissa. Innokkaimmat jatkavat hiihtokoulusta Slalom 66 -seuran ratalaskuryhmiin. Nuorille on oma suosittu Snow Park -alue, jonka eritasoiset streetit, reilit ja hyppyrit ovat ahkerassa käytössä.

- Mainos -
Kokoniemi_talvipäivä- copy
Kokonniemen talvipäivä

Porvoon kaupungin omistaman Kokonniemen alueen ympärivuotisesta toiminnasta vastaa perheyritys Oy Kokon-Sport Ab. Kokonniemen rinnekeskusta pyörittää jo kolmannessa polvessa Ted Mellin sukulaisineen. Hänen isoisänsä Krister Bomander on yksi paikallisen Slalom 66-seuran perustajajäsenistä.

Perheyrityksen arvot ovat turvallisuus ja positiivisuus

Kunnia-asiana on kehittää kaksikielistä hiihtokeskusta jatkuvasti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti niin rinteessä kuin netissäkin tarjottavien palveluiden osalta. Hiihtohissikorttien osto ja uudelleen aktivointi käy helposti Kokonniemen omien sivujen kautta. Tulevalle kaudelle onkin myyty ennätysmäärä kausikortteja. Hiihdonopettajien lisäksi hissit, vuokraamo ja ravintola työllistävät yhteensä noin 30 henkilöä kauden aikana. ”Tälle kaudelle on panostettu uuteen rinnekoneeseen, joka on suunniteltu erityisesti hyppyreiden ja streettien rakentamiseen”, kertoo Mellin ja jatkaa: ”Meillä on pinta-alaamme nähden yksi Suomen tehokkaimpia lumetusjärjestelmiä; lumitykkejä on yhteensä 35 ja hyvissä olosuhteissa saamme koko rinnealueen avattua alle viikossa”.

Porvoolainen Slalom 66 -seura järjestää ympärivuotista toimintaa kaikille ikäryhmille

Kokonniemi on myös Slalom 66 -lasketteluseuran kotimäki. Viisikymmentä vuotta sitten perustetun seuran juhlavuoden tavoitteena on aktivoida uusia nuoria ja perheitä lajin pariin yhteistyössä hiihtokoulun kanssa. ”Moni onkin sen kautta päätynyt seuraamme jäseneksi. Tulevalla kaudella tarjoamme ilmaisia lajiin tutustumispäiviä, lisäksi uutuutena tälle kaudelle on Telemark.

Kokoniemi_hiihtokoulu-3503 copy
Perheen pienimmät saavat turvallisen suksituntuman naruhissirinteessä.

Toivotamme perheet, nuoret ja kaikki kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi mukaan tutustumaan Slalom 66- seuran monipuoliseen toimintaan”, kannustaa seuran puheenjohtaja Jari Heikkinen. Talvikaudella toiminta painottuu arki-iltoina viikkotreeneihin sekä vuoroviikoin pidettävään Kokon Cup -kilpailuihin. Viikonloppuisin kilpailutoiminnassa mukana olevat kiertävät aktiivisesti Suomea ES-, Audi Cup -, FIS- sekä Masters Cup -kilpailujen merkeissä.

Kokonniemestä laskettelukärpäsen pureman saaneita aktivisteja tapaa myös muualla. Slalom66 -seuran monivuotinen valmentaja Sami Raittinen vaikuttaa nykyään Rukalla. Valmentajapioneeri ja seuran kunniajäsen Johan Pfeifer puolestaan kiertää Master-laskijoiden Maailman Cup -kisoja Keski-Euroopassa.

Kokonniemen ulkoilualue luontoineen tarjoaa latuja ja polkuja sekä ympärivuotista toimintaa ulkoilijoille. Porvoon tulevaisuuden kaavassa on suunnitteilla Kokonniemen laskettelurinteen huipulle sijoittuva kahvila, josta avautuu näkymä keskustaan, merelle ja aina Kilpilahteen asti. Monipuolinen Kokonniemi ja Porvoo ovat vierailemisen arvoisia. ”Välkommen till Kokon!”, toivottaa Ted Mellin perheineen. ‒ Tervetuloa Kokonniemeen!

Lisätietoa: www.kokon.ski

SAMSUNG CSC
Slalom66 –seuran nuoret kisalaskijat Oscar ja Rasmus Gustafsson sekä Zacharias Nysten.

Kommentit

kommenttia