Home » Finnairin suora lento Sapporoon

Finnairin suora lento Sapporoon

Valmismatkatarjonta maailman hiihtokeskuksiin on aiempaa monipuolisempaa. Reissuja on tarjolla liki kaikkiin pohjoisen pallonpuoliskon suurempiin lumihuippuisiin kohoumiin. Valmismatkojen suosio on kääntynyt hienoiseen nousuun. Osa siitä johtuu laajentuneesta tarjonnasta ja osa valmismatkalaista, joka velvoittaa huolehtimaan matkailijasta, mikäli esimerkiksi lakko tai tulivuoren purkaus estää suunnitellun matkan toteutumisen. 

Finnair aloittaa joulukuussa suorat lennot Sapporoon, jolloin Hokkaidon saaren hiihtokeskukset ovat jatkossa ajallisesti huomattavasti lähempänä. Esimerkiksi Nisekoon pääsee jatkossa noin seitsemän tuntia aiempaa nopeammin. Käytännössä tämä tarkoittaa saman pituisella reissulla yhtä laskupäivää enemmän. Finnairin suora lento on aamulla Sapporossa, jolloin mäkeen ennättää vielä samana päivänä. 

Nisekon kolmen hiihtokeskuksen lisäksi saarelta löytyy myös muita hiihtokeskuksia, kuten Rusutsu, Sapporo, Kiroro. Myös Keski- ja Pohjois-Hokkaidon keskukset ovat helposti saavutettavissa. 

Nousuhakuisille alueella on paljon skinnailumahdollisuuksia hiihtokeskusten ulkopuolella, joskin kannattaa harkita kahdesti ennen omatoimisesti alueelle lähtemistä. 

Lunta ja elämyksiä

Hokkaidolla sataa talvikaudella lunta jatkuvasti, joten tuoretta puuterilunta pääsee pöllyttelemään normaalisti melkein joka päivä. Japanista kannattaa ammentaa muutakin kuin laskukokemuksia. Kulttuuri on kiinnostavaa ja ruoka herkullista. Japani on laskijalle kokemuksia jokaiselle aistille. 

- Mainos -

Finnair lentää Helsingistä Sapporoon kahdesti viikossa. 

Nisekoon aiempaa nopeammin

Elämysmatkat tarjoaa tunnetusti Japaniin suuntautuvia laskureissuja. Hokkaidon suurin laskettelukeskus Niseko sijaitsee aivan Yotei-tulivuoren juurella, jossa vuori kerää runsain määrin kevyttä puuteria ympäristöönsä. Puuterinälkäiset ennättävät mäkeen vielä saapumispäivänä. 

Elämysmatkat vie Nisekoon laskijoita vuoden vaihteesta hiihtolomaviikoille. Tarjonnassa on myös paljon erityisretkiä, kuten helmikuun puolessa välissä järjestettävä Niseko Shred Week, jossa jahdataan pehmeää lunta pääsääntöisesti hoidettujen rinteiden ulkopuolelta. 

Legendaarinen vapaalaskija Kimmo ”Skipe” Oivo vie ryhmän hänen Alppien kotikyläänsä Chamonixiin 14.-21.3.2020. Mainioiden laskureittien lisäksi reissussa on luvassa hulvattomia tarinoita Skipen ehtymättömästä hiihtotarinapankista. 

Perinteistä bussihiihtomatkaa on tarjolla Kirovskiin. Kirovskin, suomeksi Hiipinä, kaivoskaupunki sijaitsee Kuolan niemimaalla noin 200 kilometriä Murmanskista etelään, ja noin 300 kilometriä Suomen ja Venäjän rajalta itään. Takapuolen kestävyyttä ja oivia laskuja pääsee kokemaan maaliskuun lopulla. 

Elamysmatkat.fi

Nisekon haikkausta. Kuva: Markku Koski
Kuva: Markku Koski

Kommentit

kommenttia