Home » Lapin metsät alkavat pikkuhiljaa täyttymään lumesta

Lapin metsät alkavat pikkuhiljaa täyttymään lumesta

Korva tarkkana kaikki te, joiden ajatukset ovat olleet Lapin tuntureille suuntautuvassa päivärandoilussa ja leppoisassa hiihtovaelluksessa. Pitkään on tänä talvena saanut odotella lumen tuloa. Moni rinteiden ulkopuolelle suksiansa ja lautaansa ulkoiluttamaan havitellut retkeilijä on saanut pettyä Lapin lumipakkaan. Vain muutamassa harvassa paikassa on voinut käydä hieman kokeilemassa lumen kantavuutta, ja silloinkin on ollut syytä olla hieman varovainen ja ottaa matkaan mukaan vanhat ja naarmuja täynnä olevat välineet. Nyt näkyy valoa tunnelin päässä. Ainakin Pyhä-Luoston, Ylläksen ja Pallaksen tunturijonoissa ja Levin maastoissa on päässyt nauttimaan takamaastojen taianomaisesta tunnelmasta ilman suurempia kolhuja ja välinevaurioita. 

Paikalliselta lumiasiantuntijalta Jarkko-Juhani Henttoselta saamiemme tietojen perusteella Pyhä-Luostolla vallitsevat mainiot kelit.

Lumipeite ei ole mitenkään erityisen paksu, mutta metsissä se peittää valtaosan kivistä sekä kannoista ja kantaa laskijaa varsin hyvin.

Odotettavissa on kiva loppukausi, sikäli kun lunta sataa vanhojen jo olemassa olevien lumien päälle. Avoimet paikat ja varsinkin jyrkemmät rinteet voivat vielä osoittautua haasteellisemmiksi lumen suhteen.

Kuva: Virpi Vertainen

- Mainos -

Kommentit

kommenttia