Home » Panostuksia Pyhälle

Panostuksia Pyhälle

Pyhä on viimeisten kolmen talven aikana kasvattanut hiihtopäiviä lähes 30 prosentilla. Rivakka kasvu on rohkaissut uusiin investointehin. Pyhän tuorein investointipäätös on neljän miljoonan euron PohjoisExpress-tuolihissi hiihtokeskuksen Pohjoisrinteille. Majoitusta Pyhälle nousee lähes 500 petiä 12 miljoonan euron investoinneilla.

”Olemme saaneet paljon toiveita nopeasta tuolihissistä Pohjoisrinteille olemme saaneet. Siksi onkin niin mahtavaa kertoa, että Pyhän ystävien haave toteutuu jouluna 2021”, kertoo Ville Aho, Pyhätunturi Oy:n toimitusjohtaja.

Uusi PohjoisExpress kuljettaa Pyhän huipulle 2 400 laskijaa tunnissa ja matka kestää alle viisi minuuttia, eli kaksi kertaa enemmän asiakkaita ja puolet lyhyemmässä ajassa kuin nykyinen ankkurihissi. Pyhän vastuullisuusohjelman hengessä hissi hankitaan käytettynä Itävallasta, peruskorjataan ja asennetaan kesällä 2021. Rakennustyöt hissiä varten aloitetaan jo kesällä 2020.

Pyhä Express Kuva: Jani Kärppä

PohjoisExpress on ns. hybridihissi, jossa on sekä suojakuomullisia tuoleja että myrskytuoleja. Myrskytuoleilla hissiä pystytään pitämään avoinna kovillakin tuulilla, joita ilmastonmuutoksen uskotaan lisäävän. Malli on osoittanut toimivuutensa Pyhän sisartunturissa Rukalla, jossa vuosi sitten avattuun Rukan VillageExpressiin hankittiin myrskytuolit.

Ruuhkattomuutta

Myös Pyhän päähissi, 6-hengen PyhäExpress-tuolihissi muutetaan kesällä 2020 hybridihissiksi asentamalla siihen 20 uutta myrskytuolia. Samalla hissin kapasiteetti kasvaa kolmanneksella, kuten myös koko hiihtokeskuksen kokonaiskapasiteetti nousten 14 300 henkeen tunnissa.

- Mainos -

Pyhätunturi Oy:n paikallisjohtaja Jusu Toivonen vakuuttaa, että Pyhä säilyy aitona ja kotoisana hiihtokeskuksena.

“Emme ole tekemässä Pyhästä massakeskusta vaan haluamme kehittyä vastuullisesti ja asiakkaitamme kuunnellen. Tavoitteemme on olla maailman puhtain hiihtokeskus ja se velvoittaa meitä miettimään tarkkaan jokaista investointia.”

Uudet investoinnit lupaavat hyvää myös kesämatkailulle, sillä myrskytuolien myötä maastopyöräilijät voidaan kuljettaa huipulle PyhäExpressillä jo ensi kesästä alkaen.

Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho. Kuva Kaisa Sirén

Uutta majoitusta

Nyt Pyhätunturilla on reilu 5000 vuodepaikkaa, ja vuosina 2018–2020 Pyhälinna- ja Parkside-projektien myötä vuoteiden määrä kasvaa 10%. 

“Alueen majoituskapasiteetti pysyy kasvusta huolimatta todella maltillisena suhteessa hissikapasiteettiin. Ruuhkattomuus on meille todellinen kilpailuetu”, Ville Aho sanoo.

Majoituserikoisuutena Pyhän huipulla on tänä talvena otettu testikäyttöön seikkailuhenkiseen revontulimatkailuun soveltuvat Olokoto-hirsituvat. Majoitus tunturin laella erottaa Pyhän kilpailijoistaan, sillä se on ainoa hiihtokeskus, joka pystyy tarjoamaan tällaista majoitusta huipullaan. 

Kuva: Kota Collective
Kuva: Kota Collective

Kommentit

kommenttia