Home » Serfaus – klassikon paluu. Youtravel tarjoaa myös suosittuja yhdistelmämatkoja

Serfaus – klassikon paluu. Youtravel tarjoaa myös suosittuja yhdistelmämatkoja

Youtravel jatkaa monipuolista tarjontaa. Reissuja on Alppien lisäksi myös Pyrenneille, Japaniin, Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Suosiota Youtravelin tuotannossa nauttii erilaiset yhdistelmämatkat, joissa käydään viikon aikaa useammassa eri kohteessa. Uutena, tai uusvanhana, kohteena on Serfaus, jonne siirtymä sujuu aiempaa jouhevammin, Innsbruckin kentälle vievän charter-lennon ansiosta. 

Korkean kyläsijainnin (1 423m) ansiosta Serfaus on erittäin lumivarma keskus. Liki autoton kylä on kodikas ja eläväinen. Serfauksessa on hissikapasiteettiin nähden aika vähän majoitusta, joka tekee keskuksesta myös sesonkeina erittäin jouhevan. 

Hiihtoalue on erittäin lumivarma korkean sijaintinsa ansiosta. Kolmannes rinteistä on yli 2 000 metrissä puurajan yläpuolella. Kun puurajan yläpuolella ollaan, aurinko pääsee lämmittämään mukavasti laskupäivää. Rinteet ovat leveitä, jotka soveltuvat mainiosti vauhdikkaaseen rinnekurvailuun.  Osa mustista rinteistä jätetään tarkoituksella hoitamatta, joten lumisateen sattuessa tarjolla on helposti saavutettavia vapaalaskureittejä. Myös rinteiden välissä on helposti saavutettavia offareita. 

Mikäli mielii kauemmas hoidetuista rinnealueista, ilman suurempia ponnisteluja, alueella on kissahiihtoa tarjoava yritys. Mikäli on valmis käyttämään rahtusen lihasvoimaa alueella on helpohkosti saavutettavia vapaalaskumahdollisuuksia. 

Idyllinen kylä ja maailman lyhyin metro

Serfauksen idyllisen kylän pääkadun alla kulkee Dorfbahn, joka kuljettaa laskukansan päähissiasemalle. Tämä metrolinja mahdollistaa osaltaan autottoman keskustan. Metroreitillä on kolme pysäkkiä, joten majoitus voi olla kylän laidalla ilman liikkumisongelmia. 

- Mainos -

Liikkumista helpottaa myös päähissiaseman vieressä sijaitseva maksullinen varustesäilytys. Sen kuivaustelineisiin voi jättää monot yöksi ja sukset varastoon. Sen jälkeen voi käpötellä afterille normaaleilla kengillä. 

Viihdettä koko perheelle

Serfauksen maine tosilaskijoiden paikkana on ansaittu, mutta siellä on viime vuosina panostettu paljon myös perheiden viihtyvyyteen. Family Park on yksi Itävallan parhaista lastenalueista. 

Mikäli sukset haluaa välillä pois jalasta, alas voi tulla Alpkopfin kelkkarataa hyödyntäen. Pään ja vatsan saa sekaisin Fissflieger vaijeriliulla tai 360 astetta pyörivän Skyswingin kyydissä.

Viikon reissulla seitsemän laskupäivää

Lento lähtee varhain aamulla, joten mäkeen ennättää jo saapumispäivänä. Siirtymä Innsbruckin lentokentältä Serfaukseen kestää vajaa kaksi tuntia

Serfaus-Fiss-Ladis hiihtoalue lukuina

  • Rinteitä: 214 kilometriä (47 km sinisiä, 132 punaisia ja 28 mustia) 
  • Hissejä: 68 kpl (kapasiteetti 90 000 pers/h)
  • Ylin / alin hissi: 2828 m / 1200 m
  • Kyläkorkeus: 1423 m
  • Alueella myös maastohiihtoreittejä
  • Nettisivut www.serfaus-fiss-ladis.at

Kommentit

kommenttia