Home » Himoksen alue jatkaa kehittymistä ja investointeja

Himoksen alue jatkaa kehittymistä ja investointeja

Jämsän Himoksella investoinnit luovat uusia mahdollisuuksia ja lisäävät palveluntarjontaa. Himoksen laskettelukeskuksen toiminnot kehittyvät ja ympärille nousee uutta monipuolista tekemistä lumilajien lisäksi. EDGE oli yhteydessä Jämsään ja päivitti viimeisimmät tiedot ja kuulumiset Keski-Suomesta.

Osuuskauppa Keskimaa ilmoitti aloittavansa mittavan 32 miljoonan euron majoitusinvestoinnin Himoksen länsirinteiden edustalle. Kolmen rakennuksen kompleksi tulee sisältämään 121 majoitushuoneistoa ja noin 500 vuodepaikkaa. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa toukokuussa 2024 ja kokonaisuuden on tavoitteena olla valmis kautta 2024–2025 varten marraskuussa.

Chalet-tyyppisessä majoituskompleksissa tullaan ottamaan käyttöön digitaalinen palvelukonsepti ilman perinteistä hotellivastaanottoa. Jokaiselle huoneistolle on oma pysäköintimahdollisuus ja pysäköintialueella on ABC:n sähkölatausmahdollisuus. 

Kokonaisuus tulee sisältämään muitakin mielenkiintoisia palveluita kuten 180-paikkaisen ravintolan terasseineen sekä S-Market Jämsän pyörittämän verkkokaupan noutopisteen.

Himos tunnetaan lumivarmuudesta, rinteiden ja suorituspaikkojen hyvästä kunnosta sekä keskeisestä sijainnista lähellä Etelä- ja Keski-Suomen suuria kaupunkeja.
Himoksella lapsiperheet – ja etenkin perheen pienimmät – on nostettu jalustalle. Huolella tehty ja rakennettu kahden hehtaarin laajuinen lastenmaa kuvastaa kuinka paljon lapsia Himoksella arvostetaan.

Willi Länsi 

Majoituspalveluntarjonnan kehittymisen lisäksi myös muut Himoksen alueen palvelut menevät eteenpäin. Willi Länsi -niminen viihdekeskus on avattu joulukuussa 2023 palvelemaan alueen matkailijoita. 

- Mainos -

Willi Länsi -monitoimihallista löytyy muun muassa kaksi padel-kenttää, kahdeksanratainen keilarata, golf- ja ammuntasimulaattorit, kuntosali ja 150-paikkainen saluunaravintola terasseineen. Monitoimihallin rakennutti HimosLomat ja investointi on arvoltaan seitsemän miljoonaa euroa.

Länsirinteillä uusi 4-hengen tuolihissi

Myös vanhoja investointeja on saatu maaliin Himoksella. Länsirinteiden uuden neljän hengen tuolihissin projekti valmistui loppukesästä 2023 ja on kauden alusta alkaen palvellut Himoksen rinteiden käyttäjiä. 

Uusi Doppelmayrin hissi kuljettaa länsirinteiden huipulle tunnissa 2400 henkilöä ja parantaa siten kapasiteettia eritoten kiireisiä kevätviikkoja silmällä pitäen. Länsirinteille pääsee siten kurvailemaan nyt niin sompa, ankkuri kuin tuolihissilläkin!

Saavutettava, monipuolinen ja lumivarma 

Jämsän Himoksen investoinnit kuvastavat alueen noususuhdannetta, kun alueen palvelut ja toiminnot monipuolistuvat ja laajenevat vuosi vuodelta. Himos asettuu sopivasti eteläisen Suomen isompien kaupunkikeskuksien läheisyyteen, matkaa kertyy Helsingistä 220, Tampereelta 95, Turusta 250 ja Jyväskylästä 55 kilometriä. 

Viime vuosina rinteet on saatu auki joulukuun alkupuolella ja kausi on paketoitu vasta vappuna, joten mäkeen ehtii kyllä! Himokselta rinteitä löytyy 26 kappaletta ja niille noustaan 17 hissillä. Rinnevalikoima on laaja ja korkeuseroa löytyy parhaimmillaan 148 metriä. 

Kaksi eri parkkia palvelee hyppyjen ja reilien ystäviä, WestParkista löytyy myös leppoisempia linjoja ja NorthParkissa pääsee hyvinkin haastavan parkkilaskun makuun halutessaan. Alkukaudesta parkkitoiminta keskittyy WestParkiin ja talven lumistuessa toiminta jakautuu myös North­‑
Parkin puolelle.

Hiihtokoulua ja välinetestausta

Himokselta löytyy myös hiihtokoulu, joka tarjoaa niin yksityis- kuin ryhmäopetusta laskijoille. Ryhmäopetuksessa on tarjolla Werneri-konseptin mukaisia erilaisia Werneri-kursseja niin suksilla kuin laudalla laskeville.

Keskuksen vuokraamojen sekä välinekauppojen lisäksi suksilaskijoille on mahdollista testata useiden eri brändien suksia Himoksen TestCenterissä. Testisuksia löytyy erilaisia mittoja ja malleja, testaamiseen tarvitaan luonnollisesti omat monot ja voimassa oleva hissilippu. 

Alppihiihtoseura HimoSki tarjoaa kaiken ikäisille laskettelun harrastajille aktiivista kolmen ryhmän riveissä: Startterit, Kisatiimi ja Masterit. 

Lisätietoja:
Himos Ski
Hiihtokoulu
Willi Länsi
Himos Test Center

 Teksti: Lauri Hilander   Kuvat: Himos

Kommentit

kommenttia