Home » Himoksen rinteille 4,5 miljoonan investointihanke

Himoksen rinteille 4,5 miljoonan investointihanke

Himos-Yhtiöt investoi vuosien 20222023 aikana noin 4,5 miljoonaa euroa rinnetoimintojen kehittämiseen. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Himoksen kilpailukykyä ja varmistaa riittävä aukiolevien rinteiden määrä Himos-Jämsän matkailualueelle tärkeään joulun ja uudenvuoden sesonkiin. Investoinneista merkittävimmän kokonaisuuden muodostaa itävaltalaisen Doppelmayrin 4 hengen tuolihissi ja siihen liittyvät tekniset rakennukset. Hissiin tulee lähtömatto ja sen kapasiteetti on 2 400 henkilöä tunnissa. Matka-aikaa rinteiden huipulle tulee noin 3,5 minuuttia.

Tuolihissi tulee sijoittumaan länsirinteille, alhaalta katsottuna nykyisten ankkurihissien oikealle puolelle, Mukkeli-rinteen vasempaan reunaan. Hissin perustukset rakennetaan syksyn 2022 aikana. Pylväät ja muu tekniikka sekä rakennukset asennetaan kesällä 2023. Hissi on käytössä talvikaudella 23/24.

–Uuden tuolihissin myötä pääsemme alkukaudesta nopeasti länsirinteiden huipulle ja huipulle vievä hissikapasiteetti kasvaa merkittävästi. Ensimmäiset rinteet saadaan avattua hyvillä lumetuspakkasilla jopa muutaman lumetusvuorokauden jälkeen, kun emme ole riippuvaisia ankkuri- ja sompahissien tarvitsemien nousulatujen lumetuksesta, toimitusjohtaja Elsi Ojala täsmentää.

Lumetuskapasiteettia on kasvatettu hankkeen puitteissa kalustehankinnoilla jo tälle kaudelle. Suunnitelmissa on tehostaa lumetusta edelleen uutta infraa rakentamalla.

–Himoksen rinteitä on kehitetty aina lajin harrastajien parhaaksi. Tämä investointi tukee vahvasti tavoitettamme tarjota asiakkaille laadukkaita ja lumivarmoja hiihtokeskuspalveluja sekä talvimatkailuelämyksiä eteläisessä ja keskisessä Suomessa. Samalla hanke tukee koko Himoksen ja Jämsän alueen matkailua, laskettelun ollessa merkittävin talvimatkailun vetovoimatekijä, Elsi Ojala summaa.

- Mainos -

Hankkeelle on myönnetty Euroopan aluekehitysrahaston tukea.

Tiedote: Himos

Kommentit

kommenttia