Home » Iso-Syötteelle yli 10 miljoonan hotelli-, monitoimiareena- ja infrahankekokonaisuus

Iso-Syötteelle yli 10 miljoonan hotelli-, monitoimiareena- ja infrahankekokonaisuus

Iso-Syötteellä käynnistyy kuluvan syksyn ja tulevan kevään aikana joukko hankkeita vauhdittamaan Pudasjärven alueen matkailua. Suurimmat investoinnit tehdään uusiin rakennuksiin, sillä alueelle nousee 120-paikkainen huoneistohotelli ja monitoimiareena.

Keväällä alueella toteutetaan myös iso infrahanke, jonka myötä parkkialueen kapasiteetti kaksinkertaistuu kuuteensataan paikkaan ja muuttaa alueen ilmeen täydellisesti. Hankkeiden takana ovat hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff ja Pudasjärven kaupunki.

Rakennustyöt käynnistyvät heti

Iso-Syötteen parhaalle paikalle valmistuvan huoneistohotellin perustusten rakentaminen aloitetaan tänä syksynä ja ensimmäiset vieraat toivotetaan tervetulleiksi jo reilun vuoden päästä. 

”Hiihtokeskus Iso-Syötteen tuloskehitys on ollut positiivinen jo usean vuoden ajan. Uusi hotelli lisää alueen majoituskapasiteettia ja sen myötä voimme palvella matkailijoita entistä paremmin ympäri vuoden. Lisäksi uskomme hotellin lisäävän hiihtokeskuksen asiakasmäärää merkittävästi”, Terentjeff iloitsee.

- Mainos -
Rakennusten sijoittelu nykyiseen tilanteeseen verrattuna.

Hotellihanke on Suomessa ainutlaatuinen

Rakentaja Lehto Group Oy tekee huoneet yksikköinä tehtaallaan Oulaisissa. Ne kuljetetaan Syötteelle valmiina ja asennus paikan päällä käy nopeasti. Näin rakennustyö voidaan tehdä rakentamiseen optimaalisissa olosuhteissa ja lisäksi pystytään poistamaan rakentamisvaiheeseen liittyvien kosteusvaurioiden riski. Tällä rakennustavalla myös suojellaan ympäröivää herkkää tunturiluontoa.

”Iso-Syöte on erityinen paikka koko perheellemme ja työntekijöillemme. Hotellin suunnittelua on ohjannut suuri kunnioitus ympäröivää luontoa ja kansallismaisemaa kohtaan. Rakennuksesta tulee Suomen ensimmäinen maalämmöllä toimiva hotelli. Sekä hotellin että monitoimiareenan suunnittelussa on otettu huomioon Iso-Syötteen upeat maisemat ja rakennukset ovat alusta asti suunniteltu sopimaan ympäristöönsä”, Terentjeff kertoo. 

Uusi toimintakonsepti

Asiakkaat pääsevät varaamaan, maksamaan, tilaamaan lisäpalvelut sekä kirjautumaan sisään ja ulos hotellista itse. Mobiililaitteissa toimiva järjestelmä antaa jokaiselle vieraalle mahdollisuuden lomailla omien aikataulujensa ja mieltymystensä mukaan. Jokainen kuudestakymmenestä huoneesta on oma yksikkönsä, josta löytyy kylpyhuoneen lisäksi keittiö. Vaikka hotellin yhteydessä toimii ravintola, voivat vieraat valmistaa ruokansa myös omissa keittiöissään.

Lumiareena viihtymiseen

Ilman uutta hotellia areenaa ei olisi tullut; myös infrahanke edellytti muita investointeja. Lisämajoituskapasiteetti tulee tarpeeseen, jotta areena saadaan monipuolisesti hyödynnettyä. Areenaan kuuluu yhteensä noin 1400 m2 muuntautuvaa salitilaa, sekä kunto- ja vapaapainosali ryhmäliikuntatiloineen. Areena yhdistyy kaupungin omistuksessa olevaan Safari-taloon, jonka ravintolatilat laajenevat osittain areenan puolelle. 

Lumiareena.

Syöte matkailualueena

Hiihtokeskus Iso-Syötteellä kävi kaudella 2017-2018 yli 50 000 laskettelevaa asiakasta. Hissinousuja tehtiin reilusti yli miljoona. Hiihtokeskuksen liikevaihto kasvoi edelliskauteen verrattuna yli 10 %.  

Lisätietoa www.isosyote.com

Teksti TOIMITUS   Kuvat ISO-SYÖTE

Kommentit

kommenttia