Home » Levi BikeFest tarjoaa adrenaliinia ja vauhdin hurmaa DH ja MTB endurokisoissa

Levi BikeFest tarjoaa adrenaliinia ja vauhdin hurmaa DH ja MTB endurokisoissa

Levin vaativat ja pitkät alamäkireitit tarjoavat haasteita kisailijoille, kun alamäkipyöräilyn Suomen mestaruudesta taistellaan 16.7. ja maastopyöräenduron SM-pisteistä ajetaan 22.-23.7. 

Alamäkipyöräilyn SM-kisa on painovoiman ja adrenaliinin täyteinen jännitysnäytelmä

Edellisen kerran Levillä kisattiin alamäkipyöräilyn eli DH:n (downhill) SM-tittelistä vuonna 2013 ja sitä edellinen kisa oli vuonna 2006. Tämän vuoden Levin DH-kisassa ratkotaan SM-mitalit ja samalla jaetaan myös DH-Cup pisteitä. Kilpailijoita odotetaan noin 100. 

– Levin rata on pidempi ja keskinopeus on paljon kovempi kuin mitä Etelä-Suomen kisaradat tarjoavat. Levillä kestää noin kaksi minuuttia tulla rata alas, kun taas etelän radoilla ajat menevät 30-40 sekuntiin. Levin rata on myös hyvin jyrkkä ja se vastaa paljolti samanlaista rataa, kuin mitä esimerkiksi Alpeilla ajetaan, kertoo pyöräilyliiton alamäkiajon lajivastaava Visa Linnala.

Alamäkipyöräily on todellinen katsojalaji, sillä se on hyvin jännittävää katseltavaa. Kuskit ajavat radan yksitellen ja heidän aikansa kirjataan. Tunturia nopeimmin alas tullut osallistuja voittaa, mutta kilpailu on niin raa’an tiukkaa, että voitto jää usein muutamaan sekunnin murto-osaan. Laji vaatii miehiltä ja naisilta taitoa, nopeutta ja rohkeutta, kun he antavat kaikkensa ollakseen nopein kuljettaja maalissa. Laji on hyvin arvaamaton, sillä mitä tahansa voi tapahtua; kaatumiset, mekaaniset viat ja säämuutokset tuovat oman mausteensa kisaan. Perjantaina 15.7. ajetaan harjoitukset ja lauantaina 16.7. on itse kilpailu. 

Levi midnight enduro on maailman pohjoisin endurokilpailu

Levi tarjoaa MTB endurokilpailijoille kahden päivän verran haastetta Suomen pisimmillä reiteillä. Kilpailun ensimmäiset reitit ajetaan myöhään perjantai-iltana 22.7. ja lauantaina 23.7. kisataan koko päivä. Kilpailu on Enduro Series Finlandin kolmas SM-osakilpailu ja samalla myös EWS-karsintakilpailu. Jos sijoitut tarpeeksi korkealle Levin kisassa, pääset osallistumaan Enduro World Series -tapahtumiin. Tämän takia Levillä nähdään paljon ulkomaalaisia kuljettajia hakemassa EWS-pisteitä. 


Levin kisan reitit koostuvat pääosin luonnonmukaisesta maastosta, vaellusreiteistä, tarkoitukseen rakennetuista enduropoluista, nurmikentistä laskettelurinteillä ja osista Levin Bike Parkissa ja osin Levi Bike Parkin reiteistä. Maasto on hyvin vaihtelevaa ja paikallisen maaperän luonteen vuoksi kiviä tulee olemaan runsaasti. Reittien väliset siirtymät mennään osittain polkemalla sekä gondoli-hissejä käyttäen. Reitit kellotetaan samalla tavalla kuin DH-kisoissa. Kunkin ajajan reittien ajat lasketaan yhteen kahden päivän jälkeen ja vähiten reiteillä aikaa viettänyt kuljettaja on voittaja. Endurokilpailut ovat äärimmäisen raskaita, sillä kilpailijoiden tulee ehtiä seuraavalle reitille annetussa aikaikkunassa, siirtymäaikoja ei kuitenkaan lasketa mukaan reittien yhteisaikaan.

- Mainos -

Sekä DH:n että MTB enduron radat sekä tarkempi aikataulu julkaistaan lähempänä kisoja. 

Levi Bike & Outdoor Fest 16.-23.7. yhdistää vauhdikkaat ulkoiluharrastukset, kestävyysmatkat, luonnosta nauttimisen ja kutsuu myös koko perheen tutustumaan uuteen hauskaan harrastuksen tai kehittymään jo tutuksi tulleen lajin parissa.


www.levi.fi

*********************************************************************

Teksti ja kuvat: Visit Levi

Kommentit

kommenttia