Home » Levi näyttää suuntaa

Levi näyttää suuntaa

Levi on pitänyt paikkansa Suomen suosituimpana hiihtokeskuksena useita vuosia. Yhtenä suosion syynä on ollut jatkuva kehittyminen, niin rinteiden kuin muiden palveluiden osalta. Hiihtokeskus ympäristöineen on kehittynyt huomioiden kaikki laskevat kohderyhmät, taaperoista vaareihin. 

Levi West nostaa tasoa

Marraskuussa avattiin Levin uusi Levi West -tuolihissi. Se on parasta hissiteknologiaa, mitä rahalla saa. Se on nopea, hiljainen ja erittäin mukava. Muotoilluissa, leveissä ja lämmitetyissä penkeissä on laskijan hyvä olla. Mikäli viima vihmoo tai taivaalta putoaa pisaroita, suojakuomun voi laskea matkaa mukavoittamaan. 

Levi West on muutakin kuin uusi hissi. Hissin ala-aseman välittömään läheisyyteen nousee uusi korkeatasoinen Levi West Point kylä, jonka suunnittelussa on otettu mallia Pohjois-Amerikan huippukohteista, Levin omilla mausteilla. 

Kylän seitsemään rakennukseen tulee noin 250 vuodepaikkaa. Kylä edustaa todellista ski in – ski out periaatetta. U-muotoisen kylän keskelle nousee Levi West Point palvelurakennus, jossa on vuokraamon lisäksi liiketiloja sekä ravintoloita.  

Ensi kaudelle Levi West -hissin vierellä kulkevien rinteiden (11.1 sekä 10.1) lumetus- ja valaistusjärjestelmää uudistetaan hissin kanssa samalle tasolle. 

- Mainos -

Uuden tuolihissin paikalla ollut ankkurihissi siirretään seuraavassa vaiheessa Vesirikka-autto – hissin jatkeeksi. Sen ansioista Levin kiertäminen laskemalla onnistuu jatkossa, vaikka gondoli-hissi olisi kovan tuulen takia suljettu.

Säilölumella kausi alkaa varmasti

Kolme vuotta sitten Levi varmisti maailmancupin osakilpailun säilömällä edellistalvena tykitettyä lunta kesän yli. Säilölumi-innostus on kasvanut vuosi vuodelta. 

Tänä vuonna kisarinteiden lisäksi avattiin syyslomille myös eturinne, ylhäältä saakka. Säilölumesta saadut hyvät kokemukset tarkoittavat sitä, että ensi kaudella varastoon säilyttävän lumen määrä ei ainakaan vähene. 

Säilölumi takaa kauden aloituksen. 

Monipuolisesti rinteitä

Levi Black on Levin rinteiden kunkku. Monelle harrastajalaskijalle se on miehuuskoe, joka on suoritettava kerran Levin vierailun aikana. Lopun jyrkällä puhtaiden leikkaavien käännösten tekeminen on haastavaa, jopa maailmancup-laskijoille. Kaikkiaan rinteitä Levillä on 43, joille nostaa 27 eri hissiä. Sopiva rinne löytyy kaiken tasoisille laskijoille.

Aktiivisten kantinkääntäjien suosiossa on rinteet 5 ja 6. Perheet viihtyvät mainiosti South Pointin 9 rinteen ympäristössä. Leppoisan laskun ystävät hakeutuvat Utsuvaaran (7b) rinteille. Levin kierros kuuluu monen laskijan rutiineihin. Kelin ja tunnelman mukaan taukoja pidetään kierroksen aikana jossain lukuisista Levin rinnekahvioista. 

Vasta-alkajille Eturinteiden Lastenmaassa on leppoisat mäet ja mukavia somisteita pienen laskijan ensikäännösten jouhevoittamiseksi. Lastenmaassa järjestetään myös ohjelmallisia tapahtumia pienten laskijoiden iloksi. Tenavatokkaan voi jättää lapsen hoitoon, mikäli vanhempi haluaa käydä tekemässä muutaman laskun omaan tahtiin. 

South Pointin Leevilandiassa on kaksi katettua mattohissiä sekä perinteinen sompahissi. Viikko-ohjelmasta löytyy pienille mieluista lumitouhuilua. Tulistelupaikassa voi syödä omia eväitä lumipuuhastelun lomassa. Muksutupa tarjoaa tarvittaessa lämpöä sekä hoitopalveluja. 

Parkkeja joka lähtöön

Temppulaskijoiden taivaaksi voisi Leviä luonnehtia. Snow parkkeja löytyy useita. Eturinteen erikoisuus on katoava luonnonvara, lumikouru. Rinteen yläosassa sijaitsevan halfpipen alapuolella on muutama makoisa boxi, josta voi leiskauttaa ihan miehekkäitä temppuja. 

Tunturin toisella laidalla oleva Levi South Park on rakennettu rinteeseen 9.2. Se on lähes kilometrin mittainen rinne, jonne on sijoiteltu noin 30 erilaista obstaakkelia. 9-hissin toisella puolella on pienempi Junior Park, jossa on vähän matalampia hyppyreitä ja helpompia reilejä aloittelijoiden ja huolestuneiden vanhempien iloksi. 

Lastenmaassa ja Leevilandiassa on temppuiltavaa tuleville freestylelaskijoille. 

South Park on Suomen parkkien pisimmästä päästä. 

Kepinkiertäjien palvelut kohdillaan

Ratalaskuseuroille on varattu Alpine Training Park, jossa on erinomaiset treeniolosuhteet. Seuroille on tarjolla hissilippuja sekä majoitusta erikoishinnoin. Joulukuun alusta alkaen myös Levi Black maailmancup-rinteestä voi varata treenivuoroja. 

Pikantin säväyksen Alpine Training Parkin rinteille antaa samalla paikalla sijainneen snow parkin alastulot, joissa voi treenata esimerkiksi suurpujottelun jyrkälle tuloa. Alueella on lisäksi mm. kaksi pujottelurataa ja aaltolatu sekä lämmittelykoppi, jossa voi välittömästi katsoa treenivideot. 

Oheistreenit hoituvat Levin kylpylässä, liikuntahallissa, kuntosaleilla tai vaikka murtsikkaladuilla. Kehonhuolto järjestyy esimerkiksi joogassa tai hierojan pöydällä. 

Siivuja vapaalaskijoille 

Koillisrinteiden välissä on laaja alue heille, jotka haluavat laskea hoidettujen rinteiden ulkopuolelle. Lumitilanteen salliessa Levillä on tarjolla mainiota metsälaskuja, harvan puuston ansiosta, melkein missä vaan. Uuden lumen myötä suosituimpia offaripätkiä ovat Levi Blackin viereiset metsäalueet. Hoidettujen rinnealueiden ulkopuolella laskeminen tapahtuu aina omalla vastuulla. 

Ajantasaista tietoa taskuun

Verkkokokonaisuus Levi.ski on uudistettu. Applikaation voi ladata ilmaiseksi App Storesta tai Google Playsta. Verkkokokonaisuudessa on verkkokauppa, sovellus sekä nettisivut. Verkkokaupasta on saatavana kaikki hiihtokeskuksen palvelut. 

Verkkopalvelun avulla Levin tarjontaan pääsee tutustumaan hyvissä ajoin ennen reissua ja halutessa varata itselle kiinnostavia palveluita. Ja kun on Levillä, luuriin kilahtaa tietoja alueen tapahtumista sekä tarjouksista. 

Levin rinteet 43 kpl

 •  2 siirtymäreittiä
 •  20 sinistä – helppoja
 •  20 punaista – keskivaativia, joista 2 ns. hoitamattomia rinteitä
 •  3 mustaa – haastavia
 •  2 Parkia, 1 Street, 1 Alpine Training Park
 • Levi West -hissi lukuina
 •  Vetopituus on 1 108 metriä
 •  Korkeusero 271 metriä
 •  Tuoleja 69
 •  Kapasiteetti 3 000 henkilöä tunnissa
 •  Ajoaika 4,11 minuuttia.

Levi sosiaalisessa mediassa

Teksti: Jussi Ovaskainen   Kuvat: Ski.Fi, Levi

Kommentit

kommenttia