Home » Levi West -hissillä upeat avajaiset

Levi West -hissillä upeat avajaiset

Levillä vietettiin helmikuun ensimmäisenä lauantaina uuden Levi West -tuolihissin avajaisia. Päivän aikana ohjelmaa tarjosivat niin useat välinevalmistajat testiesittelyjen muodossa kuin muun muassa Kittilän lukion Levi Snow Sport Academy avoimien pujottelutreenien parissa.  

Uusi huippumoderni ja viimeistä teknologiaa edustava Levi West Dobbelmayer D-Line hissi vie jatkossa Länsirinteiden juurelta tunturin päälle reilussa neljässä minuutissa. Marraskuussa käyttöön otetun hissin juurelle rakentuu hevosenkengän muotoinen West Point kylä palveluineen ja majoituspaikkoineen. 

Uusi Levi West tuolihissi nostaa laskukansaa 69 tuolin voimin noin hieman reilussa neljässä minuutissa tunturin juurelta sen laelle. 

Uusi West Point tulee noudattamaan ski in – ski out -periaatetta ja sen seitsemään rakennukseen tulee yhteensä noin 250 vuodepaikkaa sekä kylän keskelle nousevaan palvelurakennukseen valmistuu modernit vuokraamo- ja liiketilat sekä ravintoloita. 

Koko West Point -projekti on suurin Levillä vuosiin. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 30 miljoona euroa, josta uuden tuolihissin osuus on noin 8 miljoonaa. Kaudelle 2021 Levi West hissin yhteydessä toimivat Länsirinteet 10.1. sekä 11.1 saavat myös kokonaan uuden lumetusjärjestelmän sekä modernia ja energiatehokasta led-tekniikkaa hyödyntävän valaistuksen. 

Ympäristö- ja asiakaslähtöinen ajattelutapa 

”Olimme vuonna 2006 opintomatkalla Beaver Creekin hiihtokeskuksessa Coloradossa. Sieltä saimme idean hevosenkengän muotoisesta palvelukokonaisuudesta, joka tuo yhteen majoitus- ja rinnepalvelut. Nyt on viimein koittanut aika soveltaa ja jatkojalostaa tuolloin syntyneet ideat palvelemaan Levin yhä kansainvälistyvämpää hiihtokeskusmatkailua. Yksi merkittävä kädenojennus asiakkaillemme on juuri maailman uusinta teknologiaa edustava ympäristöystävällinen West Point -tuolihissi”, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari. 

- Mainos -

Myös ympäristöarvot ja ekotehokkuus ohjaavat Levin toimintaa ja siitä myös on osoituksena sekä uusi energiatehokas West Poin tuolihissi, että vuonna 2018 ensimmäisenä pohjoismaisena hiihtokeskuksena saatu ISO 14001 -ympäristösertifikaatti. 

Levi Westin avajaisissa oli tarjolla muun muassa kattava määrä välinevalmistajien uutuuksia testattavaksi. 

Levillä hiihtokeskus on jaettu eri alueisiin ajatellen eri käyttäjä- ja asiakasryhmiä. Muutama vuosi sitten kokonaisvaltaisen uudistuksen myötä Etelärinteet saivat oman South Point -palvelurakennuksen ja uudistuneen tuolihissin keskittyen palvelemaan perheitä. South Point edustaa leppoisaa perhelaskettelua, se tarjoaa haasteita myös temppulaskijoille suunnatussa South Parkissa. Maailman Cup on täysin toisesta ääripäästä, joten nyt avattu West Point sijoittuu sopivasti näiden kahden välimaastoon. 

West Pointin tieltä raivattu ylempi ankkurihissi 11. saa myös jatkokäyttöä, kun se siirretään Vesirikka-autton hissin 13. jatkeeksi, ja näin mahdollistetaan Levin kiertäminen laskemalla, vaikka Gondolihissi olisi kovan tuulen takia suljettu. Levi Westin juurella sijaitseva Tievan ankkurihissi 10. jää paikalleen varmistamaan laskettelupalvelut, jos tuolihissi on suljettu kovan tuulen tai muun syyn vuoksi. 

Levi panostaa myös alppihiihtoseuroille tarjottaviin palveluihin

Uusi Levi West -tuolihissi palvelee myös entistä paremmin alppihiihdon harrastajia. Kun nyt jo muutaman vuoden käytössä ollut Training Park on profiloitunut enemmän pujottelurinteeksi, nyt levitetty Länsirinne laajentaa entisestään tarjontaa, eikä vähiten suurpujottelun harjoittelussa. 

”Vaikka meillä Santa Claus Ski Teamissa kotirinteemme sijaitseekin Rovaniemen Tottorakalla, käytämme myös muita Lapin keskuksia säännöllisesti treenipaikkoina, ja uudistukset Levillä lämmittääkin meidän rovaniemeläisten mieliä. Uuden tuolihissin ansiosta laskijan kierto yläasemalta yläasemalle on vain noin kuusi minuuttia, mikä takaa loistavat toistomäärät harjoituskertaa kohden. Myös uudistettu leveämpi rinneprofiili sekä hyvät kulkuyhteydet Gondolille lounaalle tehostavat harjoitteluamme”, toteaa Santa Claus Ski Teamin seurakehittäjä Kaisa Puttonen.  

Levi West Doppelmayer D-Line pähkinänkuoressa

  •   Vetopituus 1108 m
  •   Korkeusero 271 m
  •   Kapasiteetti 3000 henkeä tunnissa
  •   Ajonopeus 5 m/s
  •   Ajoaika 4,11 min
  •   Suojakuomulla varustettuja tuoleja 69 kpl
  •   Istuinleveys 520 mm
Hissin ripeä kiertonopeus takaa myös sen, että rinteessä on turvallista ja tilaa laskea.  

Kommentit

kommenttia