Home » Ratalaskijat valtaavat Levin parkin

Ratalaskijat valtaavat Levin parkin

Levin Länsirinteille, aivan 13-hissin viereen, on valmistunut ratalaskijoiden oma Alpine Training Park, joka hyödyntää entisen Snowparkin maastonmuotoja aivan uudella tavalla. Pelkästään ratalaskulle ja alppiseurojen käyttöön varattu alue on ainoa laatuaan Suomessa.

Training Parkissa on käytössä kaksi harjoituslinjaa pujottelua ja yksi suurpujottelua varten. Sen pujottelulinjat antavat treeneihin kumpuja ja vauhtia. Suurpujottelulinjalla voi harjoitella käännösten lisäksi vaikka hankalaa jyrkälle tuloa entisten boxien alastuloissa. Lisäksi Parkin laitaan tehdään aaltolatu, joka täyttää alppihiihdon harjoittelun vaatimukset. Alue on melko hyvin suojassa tuulelta ympäröivän metsän ansiosta. Viereinen luonnonkuru säilyy edelleen vapaalaskijoiden käytössä ja muut laskijat ohjataan Parkin ohitse 13.3-rinnettä pitkin kohti 14-hissiä.

Valmentajien leirielämää helpottaa Parkin alaosassa oleva lämmittelykoppi

Kopissa pääsee katsomaan treenivideot välittömästi ja ohjeistamaan laskijat uudelleen. Training Park voidaan myös jättää illalla ajamatta, jos halutaan treenata kuluneella radalla laskemista tai jäädyttää kisaolosuhteita vastaavaksi.

Parkilla on käytössä tehokas valaistus ja oma lumetuslinja. Tämä mahdollistaa treenikauden ripeän aloituksen ja pidentää kautta kotimaassa toukokuulle asti. Levin entiset harjoittelualueet 10- ja 11-hisseillä, G2-kisarinteellä sekä Etu- ja Koillisrinteillä ovat edelleen alppiseurojen varattavissa.

- Mainos -

Levillä on panostettu treeniryhmien palveluihin myös välinehuollossa ja vuokrakalustossa

Alppisuksien perus- ja kisahuollot, kuten hionnat sekä kanttien teroitukset ja pohjustukset tehdään Zero Pointin huollossa hyödyntäen Wintersteigerin automaattikoneita.  Paikallinen Levi Ski Club vuokraa seuroille treenikalustoa kuten keppejä, poria ja ajanottolaitteita.

Keskusvaraamo Levin Matkailun valikoimista löytyy useita erikokoisia majoituskohteita läheltä rinteitä, aamiaisella tai ilman. Neljä kuntosalia, mittava kylpylä erikoisaltaineen, hierojat sekä fysioterapeutit edesauttavat Levillä tehtävää oheisharjoittelua ja kehonhuoltoa. Harjoitusleirille tuovat uutta sisältöä saunajooga, sählymatsit liikuntahallissa tai erä hohtokeilausta.

www.levi.fi/treeniryhmät

www.leviskiclub.fi

Teksti TARJA NIKKINEN
Kuva
TEEMU MOISIO

Kommentit

kommenttia