Home » Ruka avasi vahvasti uudistuneen Maston rinnealueen – kruununa kahdeksan hengen tuolihissi 

Ruka avasi vahvasti uudistuneen Maston rinnealueen – kruununa kahdeksan hengen tuolihissi 

Ruka avasi itsenäisyyspäivänä täysin uudistetun Maston rinnealueen. Aluetta on kehitetty yhteensä 14 miljoonalla eurolla kuluneen vuoden aikana, ja uuden 8-paikkaisen nopean tuolihissin lisäksi alueella on neljä uutta koko perheelle soveltuvaa rinnettä, uudistettu lumetusjärjestelmä sekä valaistus.

 ”Itsenäisyyspäivästä alkaen Mastolla kulkee Suomen ensimmäinen 8-paikkainen tuolihissi. Lähimpiä vastaavia hissejä saa hakea Keski-Euroopan rinteiltä Italiasta, Itävallasta, Sveitsistä ja Saksasta”, Rukakeskuksen rinnetoiminnan johtaja Matti Parviainen kertoo.

Masto Express -tuolihissi on samalla Suomen nopein lasketteluhissi

Kuomullisen hissin vauhti on 6 metriä sekunnissa ja se nostaa Maston huipulle 4 000 laskettelijaa tunnissa. Uusi hissi lisää Rukan hissikapasiteettia 15 prosentilla ja rinnemäärä kasvaa uudistusten myötä 10 prosentilla. Uusien rinteiden myötä yhteydet Maston rinnealueelta Kelon ja Vuosselin rinnealueille paranevat ennestään.

Vajaan kolmen minuutin hissimatkan myötä laskupäivän aikana saa huomattavan määrän laskuiloa. Laskuiloa tarjoillee lapsille ja lapsenmielisille Tykkylaakso seikkailureitteineen. Seikkailurinne vie kiehtovasti valaistulle tykkylumisten metsäsaarekkeiden välissä risteilevälle reitille, jossa sijaitsee myös tulipaikka sekä tykkymonsterien “pesä”.

Hissin ja uusien rinteiden lisäksi kasvatettiin Rukan lumetuskapasiteettia noin 50 % ympäristöystävällisellä tekniikalla. Uusissa rinteissä yhteensä noin 50 modernia lumitykkiä, joihin vettä syöttää Pessarin uusi pumppuasema. 

- Mainos -

Maston 14 miljoonan euron investointiin on saatu Euroopan aluekehitysrahaston EAKR:n investointitukea. Tuen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen tuolihissi

Nyt avattu Maston kahdeksan hengen tuolihissi ensimmäinen laatuaan Suomessa. Myös Rukan neljän ja kuuden paikan tuolihissit olivat aikanaan maamme ensimmäiset lajeissaan. Rukan sisarkeskus Pyhällä oli Euroopan ensimmäinen kahden hengen tuolihissi, joka on jo purettu pois. 

Laskukansan karnevaalit 

Itsenäisyyspäivänä vietetyissä avajaisissa uutta hissiä sai käyttää maksutta koko päivän. Laskukansa hyödynsi mahdollisuutta runsain mitoin, vaikka keli oli tuulinen ja pakkanen oli rapsakka. Ala-asemalla oli myös mahdollisuus lainata testisuksia ja -lautoja. 

Muuta ohjelmaa oli näyttävä tulitaideshow, hiihtokoulun klinikoita, sirkusta, slalom-kilpailu, rinnekaluston esittelyä sekä perinteinen soihtulasku. Viihteellisimmästä osuudesta vastasi laulaja Kasmir ulkoilmakeikallansa. 

Rukan tavoitteena olla maailman paras perheille ja ympäristölle

Maailman paras perheille ja ympäristölle -hanke on jatkumo Rukan aiemmille strategisille hankekokonaisuuksille. Rukan kehittäminen perustuu vuonna 2003 luotuun Ecosignin Masterplaniin, jota myös tämä Maston alueen kehittämishanke toteuttaa.

Avajaisten juhlapuheissa oli kuultavissa vihje, että seuraava suurempi kehityskohde Rukalla kohdistuu aktiiviharrastajien iloksi. Mikäli rivien välistä lukeminen sujui oikein, kuokkaa lyödään maahan kesällä 2025. 

Teksti: Jussi Ovaskainen   Kuvat: Jussi Ovaskainen & Simo Vilhunen

Kommentit

kommenttia