Home » Ruka tähtää maailman parhaaksi perheille – 14 miljoonan euron investointien kärkenä Suomen ensimmäinen 8 hengen tuolihissi

Ruka tähtää maailman parhaaksi perheille – 14 miljoonan euron investointien kärkenä Suomen ensimmäinen 8 hengen tuolihissi

Rukakeskus Oy aloittaa massiiviset investoinnit Maston rinnealueelle. Alueelle rakentuu Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen huippunopea Masto Express -tuolihissi sekä neljä uutta laskettelurinnettä. Myös alueen lumetustehoa vahvistetaan merkittävästi 40 uuden lumitykin hankinnalla. Rakennustyöt aloitetaan toukokuussa, ja uudistukset ovat valmiina jo marraskuussa 2023.

Uudistusten näkyvin osa on Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen huippunopea, kuomullinen Masto Express -tuolihissi. Hissi on Suomen nopein 6 m/s nopeudellaan sekä ylivoimaisesti tehokkain nostaen peräti 4000 hiihtäjää tunnissa Maston huipulle.

Maston nykyisten rinteiden rinnalle rakennetaan neljä uutta rinnettä. Uudet rinteet parantavat yhteyksiä Vuosselin ja Kelon rinnealueille, minkä lisäksi alueelle rakentuu elämyksellinen Tykkylaakso. 

– Maston alue on tunnettu upeista tykkylumen peittämistä puistaan, ja halusimme korostaa tätä ominaisuutta luomalla tykkypuuteemaisen seikkailurinteen. Rinneuudistukset yhdessä nopean ja mukavan tuolihissin kanssa tuovat Maston vetovoiman aivan uudelle tasolle, Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen kertoo.

- Mainos -

Tavoitteena maailman paras hiihtokeskus perheille

Rukan strategian kulmakivenä on jo useiden vuosien ajan ollut tavoite kehittää tunturista maailman paras hiihtokeskus perheille. Tämä on tarkoittanut useita rinne- ja hissi- sekä majoitustoiminnan investointeja, joilla lasten kanssa lomailusta on tehty sujuvampaa.

– Vuosina 2017–2018 valmistuneiden Village2Valley-gondolin, RukaValleyn uuden Ski-Inn hotellin ja laajojen lastenrinnealueiden myötä autoton lasten kanssa lomailu hiihtokeskuksessa on jo erittäin sujuvaa. Maston alueen investoinnit ovat tärkeä askel tiellä kohti tavoitettamme, Parviainen jatkaa.

Kesällä 2022 Rukan suositulle Vuosselin alueelle rakennettiin kaksi uutta lapsille ja perheille suunniteltua hissiä ja rinnettä, Mini Ruka ja Ruka Park Junior. Tämän lisäksi alueella on entuudestaan pienten lasten rinnealue Family Park sekä sisäleikkitila Kids’ Club.

Rukan kehityksen perustana on jo yli 20 vuoden ajan ollut kanadalaisen Ecosign-suunnittelutoimiston luoma Ruka Masterplan, jonka pohjalta alueesta on kehitetty ympärivuotinen, kansainvälisesti vetovoimainen matkailukeskus. Rukalle on jo toteutettu kaksi viihtyisää kävelykylää ja kattava Express-tuolihissien verkosto sekä luotu tiivis palvelutarjonta, jonka parissa loman voi viettää helposti ilman pitkiä, autolla liikuttavia etäisyyksiä.

– Pitkäjänteinen kehittäminen on Rukan tavaramerkki ja siitä olemme ylpeitä. Maston alue oli selkeä valinta seuraavaksi kehityskohteeksi, sillä perheet ovat Rukan tärkein kohderyhmä. Vuosselin rinteiden suosio perheiden parissa luo sinne ajoittain ruuhkia, ja uusien investointien avulla haluamme ohjata asiakkaita nauttimaan rinteistä Maston suuntaan, kertoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho.

Rukan kansainvälinen kilpailuetu on myös lumivarmuus, ja sitä vahvistamaan Maston ja Pessarin rinteille rakennetaan 40 lumitykin täysautomaattinen lumetusjärjestelmä. Ennestään Rukan hiihtokeskuksella on noin 100 lumitykin kokoinen lumetuskalusto, joten lumetuskapasiteetti kasvaa investoinnin johdosta lähes puolitoistakertaiseksi.

Perheyhtiö haluaa näyttää suuntaa Rukan kehittymiselle

Rukakeskus Oy on Ruka-Kuusamo matkailualueen veturiyritys ja Rukan hiihtokeskus alueen suurin vetovoimatekijä. Ahon perheen omistama yhtiö on jo 50 vuoden ajan investoinut rohkeasti kasvuun.

– Rukan alkukausi on ollut haastava sähkön korkean hinnan, kotimaisen kysynnän epävarmuuden ja myös lumitilanteen vuoksi. Kevät näyttää kuitenkin jo paremmalta ja saamamme investointituki varmisti investointien toteutumisen maailmantilanteesta huolimatta, jatkaa Ville Aho.

Rukakeskus Oy on saanut Euroopan unionin osarahoituksen ”Maailman paras perheille ja ympäristölle” -hankkeelle, johon kuuluvat Maston uudet rinteet ja hissi, energiatehokkaan automaattisen lumetusjärjestelmän toteutus, uusien rinteiden LED-valaistus sekä asuntovaunualueen laajennus 40 paikalla.

Kansainvälinen kysyntä Rukaa ja Kuusamoa kohtaan on vahvassa kasvussa ja kasvun pullonkaula on nyt hotellitasoisen majoituksen määrä Rukan ydinalueella. 

– Uskon että panostuksemme luovat uskoa myös muille Rukan yrittäjille kehittää rohkeasti palveluitaan. Erityisesti uudet hotellihankkeet alueelle toivotamme lämpimästi tervetulleeksi, Aho päättää. 

Kommentit

kommenttia