Home » Sveitsin Hiihtokeskus Hyvinkäällä tarjoaa lumielämyksiä vain 40 minuutin matkan päässä Helsingistä

Sveitsin Hiihtokeskus Hyvinkäällä tarjoaa lumielämyksiä vain 40 minuutin matkan päässä Helsingistä

Onko Sveitsiin mahdollista päästä vain neljässäkymmenessä minuutissa? Kyllä on, varsinkin jos matkustaa Hyvinkäälle. Sieltä löytyy nimittäin Hyvinkään hiihkeskus Sveitsi. Sveitsiin pääsee kätevästi Tampereelle moottoritietä ajellen, ja Hyvinkään kohdalla pienen matkan Hyvinkään luonnonpuistoon ajaen. Matka on siis simppeliä moottoritieajoa, eikä paikkaa voi olla löytämättä. Hiihtokeskus sijaitsee Sveitsin luonnonpuistossa, joka on muutenkin monipuolinen ulkoilualue niin kesällä kuin talvellakin. Luonnonpuiston historia virkistysalueena ulottuu pitkälle ja aluella on sijainnut mm. hyppyrimäki.

Rinteitä Sveitsissä on n. 5 vähän laskutavasta riippuen. Lapsille ja aloitteijoille on tarjolla mattohissi (5€/hlö/kerta, myös normaaleilla hissilipuilla pääsee tänne), sekä kaksi sompahissiä perherinteessä. Perherinteen hissistä pääsee myös helpolle junioristreetille, joten perheen nuorempien kanssa on helppo saada laskuinnostusta aikaan kun juniori pääsee helposti ajamaan lasten kumpareita ja pientä pressilinjaa.

sveitsi-30
Lastenrinteessä on myös pieni reili-kumpu-pressi -linja freestylestä ja temppuluista kiinnostuneille junioreille.
sveitsi-13
Perherinteen sompahissit

Alppiurheilua ajatellen Sveitsin rinneprofiili tarjoaa jo vauhtia, sillä turisti- ja kilparinteestä löytyy jyrkkyyttä varsin mukavasti. Ylös pääsee kahdella nopealla ankkurilla ja toistoja saa lyhyessäkin ajassa mukavasti ja leveässä turistirinteessä on tilaa varsin mukavasti. Näkymät Sveitsin huipulta on etelän keskukseksi varsin mukavat. Kehittyneimmille parkkirotille Sveitsistä löytyy useita reilejä, pari erilaista hyndälinjaa, sekä Etelä-Suomen oloissa varsin tuntuvan kokoinen kahden ison hyndän linja. Harvassa etelän keskuksessa pääsee ajamaan kahta tämän kokoista hyppyriä putkeen samalla laskulla. Hyppyrien profiilit ovat hyvät ja niissä on isot alastulot, joten tänne kelpaa tulla treenamaan isompaankin ilmaa.

Palvelupuolella Sveitissä on tarjolla tietenkin hiihtokoulua, grillikatosta ja viihtyisää kahvilaa nälän yllättäessä. Perhe-elämää helpottamaan paikalla on myös pulkkamäki, sekä murtsikkaa pääsee myös hiihtämään paikalta helposti hyville valaistuille laduille. Henkilökunta oli iloista ja avuliasta, sekä hisseiltä löytyi aina henkilökuntaa auttamaan aloittelijoita hissien kanssa. Ilahduttava pieni asia oli myös harvinaisen hyvin toimivat etäkorttien lukulaitteet.

sveitsi-8
Lajin aloittamista varten Sveitsissä on mattohissi, jolla laskettelun aloittaminen on mahdollisimman helppoa.
sveitsi-39
Isojen hyppyreiden koko on ISO.
sveitsi-17
Myös omien eväiden grillailu onnistuu nuotiopaikalla.
sveitsi-12
Evästä tarjoaa Grillikahvila Sweitsi

Seurapuolella Sveitissä toimii vuonna 1981 perustettu Slalomseura Sukkula ry, joka tarjoaa jäsenilleen kilpailu-, valmennus, harjoitus-, nuoriso- ja valistustoimintaa sekä kuntoliikuntaa. Freestyle-puolella seuratoiminnasta vastaa monille tuttu Moebius. Seura tarjoaa harrastus- ja kilpailumahdollisuuden kumparelaskussa, ski crossissa ja new school-lajeissa (big air, slope style, half pipe).

- Mainos -

Lumilautapuolen seura Sveitsissä on myöskin tunnettu Sputnik, jonka riveistä on lähtöisin lajissaan maailmalla menestynyt Peetu Piiroinen.

Kokonaisuutena Sveitsiä voi helposti suositella lähikeskukseksi pääkaupunkiseuden alppiväelle. Se on etelän keskukseksi kohtalaisen jyrkillä rinteillä varustettu monipuolinen keskus, joka sopii tosiharrastajien lähipaikaksi ja aloittelijoiden liikkellelähtöön. Asiat toimii ja keskukessa on jo hiihtokeskuksen tuntua.

sveitsi-14
Hyvinkään Sveitsissä toimii useita seuroja ja hiihtokoulu.
sveitsi-45
Erilaista reiliä löytyy parkista myös runsaasti.
sveitsi-46
Pienemmällä hyndälinjalla pärjää myös pienemmät hurjapäät, mutta ilmat ovat silti isoja.
vuokraamo
Vuokraamossa on hyvin laaja valikoima, josta löytää jokainen tarvitsemansa.

Sveitsi on Hiihtolomaviikolla auki seuraavasti:

LA-SU (20.-21.2.2016) klo 10-18

MA-PE (22.-26.2.2016) klo 12-21

LA-SU (27.-28.2.2016) klo 10-18

Katso lisätietoja: www.sveitsinhiihtokeskus.fi

Osoite: Pujottelutie 1, 05880 Hyvinkää

rinnekuva_suuri

lask019

Nähdään Hyvinkäällä!

Teksti: Mikko Kempas  Kuvat: Mikko Kempas & Hiihtokeskus Sveitsi

 

 

Kommentit

kommenttia