Home » Ukkohalla – Tarina intohimosta

Ukkohalla – Tarina intohimosta

Vuonna 2020 entinen Ukkohallan rinnetyöntekijä Teemu Muhonen oli uuden edessä. Hän otti vastaan toimitusjohtajan pestin ja ryhtyi hiihtokeskuksen osakkaaksi ilman sen kummempaa kokemusta yrityksen johtamisesta. 

Viime vuosien markkinakriisit ovat tarjonneet hiihtokeskuksen pyörittämiseen lisämaustetta, kun pandemian jälkeen tulivat vielä inflaatio ja energiakriisi. Vaikeudet eivät ole kuitenkaan kasvua haitanneet, vaan suunta on ollut viime vuosien aikana ylöspäin. Viime kaudella rinnepuolella tehtiin hiihtolomilla ennätysmyynnit ja tälle kaudelle rinteitä on uudistettu ja vuokraamoa laajennettu. 

”Yli 10 vuoden urani aikana hiihtokeskuksessa olen nähnyt Ukkohallassa valtavan potentiaalin. Etenkin lapsiperheille kompakti keskus ilman ruuhkia on ideaali paikka viettää lomia, ja sijainniltaan olemme lähempänä etelää kuin Lappi. Ukkohallasta löytyy myös samat aktiviteetit kuin Lapin kohteista, kuten esimerkiksi talvipyöräilyä, huskysafareita ja poroajelua. Lisäksi kesällä täältä löytyy 150 kilometrin verran maastopyöräreittejä, sekä vesiurheilukeskus”, Muhonen listaa. 

Muhosen intohimo lasketteluun syntyi jo lapsena

Koska laskettelukeskusta ei ollut niihin aikoihin lähellä kotiseutua Kempeleessä, hän rakensi itse hyppyreitä ja reilejä kavereidensa kanssa. Aikuisiällä Muhonen löysi tiensä Ukkohallan hiihtokeskukseen, jossa hän aloitti uransa rinnetyöntekijänä ja eteni parkkimanageriksi ja myöhemmin vielä osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi. 

Kesäisin hän on pyörittänyt kaapelivetoista wakeboarding-rataa, josta myöhemmin on kehittynyt vesiurheiluvälineiden vuokraamo. Sieltä saa vuokrattua vesilautailun ja vesihiihdon lisäksi välineitä sup- lautailuun, polkuveneilyyn ja melontaan. 

- Mainos -
Teemu Muhosen astuttua operatiiviseen johtoon on Ukkohallan rinteitä kehitetty entistä lapsiystävällisemmiksi. Myös parkit ovat lähellä Teemun sydäntä. 

Parkit lähellä sydäntä

Muhosen intohimo on aina ollut parkkien rakentamisessa, ja Ukkohallassa sijaitseva legendaarinen Halla Snow Park on ollut Muhosen kädenjälkeä jo 10 vuoden ajan. Kokemus parkkien rakentamisesta onkin ollut palkitsevaa, sillä Halla Snow Park on rankattu yhdeksi Suomen parhaimmista lumiparkeista. 

Lumiparkkeja löytyy Ukkohallasta useampi, joista Jib Park palvelee parkkilaskemisen aloittelijoita ja Junior Park jo vähän kokeneempia laskijoita. Parkit on suunniteltu niin, että kynnys siirtyä seuraavalle tasolle olisi mahdollisimman helppo. Halla Snow Park on sen sijaan suunnattu parkkilaskijoiden konkareille ja siellä on useamman vuoden ajan järjestetty lumilautapiireissä suosittu Lipi Open -tapahtuma.

Lapset tärkeä kohderyhmä

Muhosen astuttua operatiiviseen johtoon on Ukkohallan rinteitä kehitetty entistä lapsiystävällisemmiksi. Asiakastyytyväisyyttä on parannettu muun muassa uuden verkkokaupan ansiosta sekä viestintää ja opasteita kohentamalla. Tuleva kausi toi mukanaan lisää uudistuksia, kun investointihankkeen myötä hiihtokeskus sai uuden perherinteen. Myöhemmin tullaan myös uusimaan lastenrinne ja loiventamaan sompahissin linjaa, jotta lasketteluharrastuksen aloittaminen tulisi entistä helpommaksi. 

”Tulevaisuuden suunnitelmissa on saada Ukkohallaan myös mattohissi perheen pienimmille”, Muhonen valaisee. 

Sitkeää yrittämistä

Vaikeuksiltakaan ei olla kuitenkaan aina vältytty, sillä hiihtokeskuksen pyörittäminen pienten lasten kanssa on ollut ajoittain raskasta. Muhosen perhe muutti Ukkohallaan nuorimman pojan ollessa vain muutaman kuukauden ikäinen, pandemian samalla jyllätessä. Nyt 6- ja 3-vuotiaat lapset ovat olleet vahvasti mukana hiihtokeskuksen toiminnassa ja ovat myös tuttu näky rinteillä. 

Ukkohallan hiihtokeskuksen slogan onkin: Tarina intohimosta, joka juurtuu Muhosen ja hänen perheensä intohimosta lasketteluun. 

”Tämä slogan edellä tulemme kehittämään hiihtokeskusta jatkossakin. Toivon, että omat lapset saavat kasvaa ja toteuttaa itseänsä täällä, kuten itsekin olen saanut”, Muhonen päättää. 

Teksti Charlotta Avellan   Kuvat Ukkohallan arkisto

Kommentit

kommenttia