Home » Vihti Ski Center – Etelä-Suomen lumivarmin talviurheilukeskus

Vihti Ski Center – Etelä-Suomen lumivarmin talviurheilukeskus

Vihdin Ojakkalassa 45 km Helsingistä sijaitseva Vihti Ski Center on korkeuseronsa, rinne- ja hissilukumääränsä puolesta Etelä-Suomen suurin laskettelukeskus. Suomen Matkailuliiton / Juhani Uotilan vuonna 1984 perustama Vihti Ski Center (Vihdin Hiihtokeskus) on toiminut Etelä-Suomen johtavana laskettelukeskuksena jo 32 vuotta.

Teksti MARJA SALOKANGAS    Kuvat VIHTI SKI

Hiihtokeskus onkin kuulunut koko toimintansa ajan kävijämääriltään maamme 12 vilkkaimman laskettelukeskuksen joukkoon. Uotiloiden perheyrityksen Vihti Ski Centerin talvitoiminnasta vastaa Sami Uotila ja veli Janne puolestaan Vihti Golfin kesätoiminnasta. Äiti Helena Uotila on aktiivisesti mukana ympärivuotisessa toiminnassa.

Monipuolinen, koko perheen Vihti Ski Center tarjoaa hyvät puitteet aina perheen pienimmistä laskettelijoista kilpaurheilijoihin. Helsinki Ski Club (HSC) toimii aktiivisessa yhteistyössä rinnekeskuksen kanssa luotsaten tulevaisuuden lupauksia Uotilan jalanjäljille. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 15 vuotta, kun Sami Uotila, 40, lunasti ensimmäisenä suomalaisena miesalppinistina podium-paikan Alta Badiassa sijoittumalla suurpujottelussa kolmanneksi.

vihti_056
Alppihiihtoperheen ylläpitämässä keskuksessa rinteiden ylläpitoon panostetaan.

Winterlandiasta Stenmarkiin – jokaiselle jotakin

”Laskettelu on upea laji, jota koko perhe voi harrastaa yhdessä. Harvassa lajissa aikuiset liikkuvat lasten kanssa”, kiteyttää Sami Uotila. Vihti Ski Centerin erityiskohderyhmänä ovat lapset ja lapsiperheet. Laaja rinnetarjonta huomioi monipuolisesti kaiken tasoiset ja ikäiset lumilajien harrastajat. Rinteiden korkeusero on suurimmillaan 84 metriä ja pisin rinne on 650 metrin pituinen. Kaikki 14 rinnettä ovat valaistuja ja lumetettuja.

- Mainos -

Hissejä on yhteensä 11, joista 2 on naruhissiä ja 2 taikamattohissiä. Lastenrinne on Etelä-Suomen pisin ja loivin. Stenmark-kilparinne puolestaan haastaa vaativimmankin ratalaskijan. Harrastajille löytyy helppoja ja keskivaikeita rinteitä sekä nuorison suosimat reilit, boxit ja cross-rata.

Winter-Nallen kotipaikassa Winterlandiassa on lapsille vapaasti käytössä lumetettu pulkkamäki, lumikaruselli, taikamatto sekä Nasu-maastosafariajelua. Entisestään parantuneen lumetusjärjestelmän myötä tavoitteena on panostaa ensilumen aikaistamiseen sekä lumikauden pidentämiseen.

Oheispalveluita ja lumivarmaa murtomaahiihtoa

Välinevuokraamossa on monipuoliset valikoimat kauden testivälineitä sekä laadukkaat suksi- ja lautahuoltopalvelut. Lisäksi vuokraamosta voi lainata lumikenkiä ja pulkkia. Samassa rakennuksessa toimii kahvila ja viereisessä golf-rakennuksessa ravintola erilaisia tapahtumia ja yritysten yksityistilaisuuksia varten – kuten myös pihapiirissä oleva VIP-teltta.

Vihti Ski Centerin perinteikäs hiihtokoulu tarjoaa laskettelu- ja lumilautailuopetusta kaiken ikäisille. Laajasta yksityistunti- ja ryhmäkurssitarjonnasta on helppo valita sopivat ajankohdat. Innokkaimmat lapset aloittavat jo pieninä kepin kiertämisen suositussa Sami Uotilan ratalaskukoulussa. Suositut kaveri-illat jatkuvat perjantaisin. Vihti Ski Centerin kausikortilla voi tuoda kaverin ilmaiseksi rinteeseen. Etelä-Suomen lumivarmin, lumetettu ja valaistu kilometrin mittainen murtomaahiihtolatulatu on ahkerassa käytössä.

vihtilumetus
Vihdin tehokkaat lumetusjärjestelmät takaavat kauden aloituksen hyvillä pohjilla.

Ympärivuotista toimintaa koko perheelle

Vihdissä ollaan oltu edelläkävijöitä ympärivuotisissa toiminta-aktiviteeteissa. Vuonna 2000 perustettu Vihti Golf on jäsenmäärältään maamme suurimpien golfkenttien joukossa. Kesällä avattu Vihti Resort Puuha Park ja sen mukaansa tempaavat aktiviteetit ovat olleet perheiden ja koululaisryhmien suosiossa. Sami Uotila hehkuttaa myös Somerniemellä pyörittämänsä Hiidenlinnan Sisumetsän seikkailupuiston puolesta: ”Seikkailuradat on kuin skimbausta; koordinaatiota ja tasapainoilua korkeuksissa. Sisumetsässä on myös Ski-osio, jossa hiihdetään puusuksilla puusta toiseen”.

Uotila on myös mukana Aulangon HugoParkissa, jossa Kalle Palander on osakkaana. Kalle pesueineen on tuttu näky lasten puuhapaikoissa. Palander kehuu ystävänsä Sami Uotilan aktiivisuutta hyödyntää hiihtokeskusosaamista kesätoiminnoissa.

Alpentreffen – alppiväen kohtaamispaikka Vihdissä

Sami Uotilalla on pitkä kokemus alppihiihdon MC-laskijana sekä ulkomaan- että kotimaan oheistoiminnasta lajin parissa. ”Oli mielenkiintoista aloittaa alppiväelle oma joka toinen vuotuinen tapaaminen – Alpentreffen. Tapahtuma järjestetään alkuvuodesta, ohjelmassa on mm. rinneaktiviteetteja ja artisteja. Tilaus laadukkaalle alppiväen tapahtumalle on olemassa – tervetuloa 28.01.2017 Vihti Ski Centerin Alpentreffen-tapahtumaan, luvassa on kaikkea kivaa.”, toivottaa Sami Uotila.

Helsinki Ski Club – monipuolista ratalasku- ja kilpailutoimintaa

Slalom-Seura ja Espoo Slalom yhdistyivät tänä vuonna Helsinki Ski Clubiksi (HSC). Seuran tavoitteena on tehdä pitkäjänteistä nuorisotyötä ja tarjota jäsenilleen erinomaista alppihiihtovalmennusta jokaisen omalla tavoitetasolla. Helsinki Ski Clubissa on harjoitusryhmiä monessa ikäluokassa harrastajille, kilpalaskijoille, Master-laskijoille sekä para-alppihiihtäjille. Lapsilla on mahdollisuus tutustua ratalaskuun kustannustehokkaan, alppihiihtäjille räätälöidyn paketin myötä.

Valmennusringissä vaikuttavat mm. Jonne Ruoppa, Danko Marinelli ja toiminnanjohtaja Ville Kainulainen. Seuran edustuslaskijoista mainittakoon MC-joukkueessa laskeva Jens Henttinen ja EC-joukkueessa laskevat Inka Antikainen, Nella Korpio ja Joona Piirainen. HSC vastaa talven aikana yhdessä koko perheen Suomi-Slalom kisojen järjestämisestä ja uutuutena on Vihti Cup -keskiviikkokilpailut. Ne on suunnattu kaiken ikäisille Helsinki Ski Clubin ja lähiseurojen jäsenille. Ville Kainulainen toivottaa kaikki innokkaat ratalaskijat tervetulleiksi Joulupukki-pujottelun nimeä kantavaan aloituskisaan 11.12.2016.

junnutreenit-vihti
Sami Uotilan ratalaskukoulu on suosittu.

Lisätietoja:

www.vihtiski.fi

www.facebook.com/Vihti-Ski-Center

www.helsinkiskiclub.fi

www.facebook.com/helsinkiskiclub

Kommentit

kommenttia