Home » Vuoden hiihtokeskus Vuokatti kehittyy tasaisesti

Vuoden hiihtokeskus Vuokatti kehittyy tasaisesti

Vuokatti sai kuulla Vuoden hiihtokeskus -tittelistä puoli vuotta myöhässä. Yleensä titteli jaetaan Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kevätkokouksessa huhti-toukokuussa. Koronan tuoman siirron myötä Vuokatti sai kuulla valinnastaan lokakuun alussa Rukalla. 

Yllätykseksi ei Vuokatin valintaa voi luonnehtia, sillä keskusta on kehitetty pitkäjänteisesti. Siellä on tehty Vuokatinrinteiden liikevaihtoon nähden mittavia investointeja useana vuonna peräkkäin. Vuosina 2012 ja 2013 uusittiin lumetusjärjestelmä, konehalli sekä rakennettiin SuperPipe sekä uusi Slopestyle-rinne. 2014 ja 2015 Rakennettiin lastentalo Hupila sekä lastenalue Hupikukkula katettuine mattohisseineen. Pohjoisrinteen vuokraamo laajennettiin 2017. Yhteistyö olympialaistenkin suorituspaikkoja rakentaneen Schneesternin kanssa käynnistyi 2018. Yhteistyö toi uudistetun freestyleparkin.  Kids slopestyle-rinnettä muutettiin perusteellisesti. Siihen tehtiin mittavia maansiirtotöitä, uusittiin lumetusjärjestelmä sekä valaistus. 

Kaikki investoinnit eivät onnistu ainakaan ensimmäisellä yrittämällä. Vuosi sitten tehty Lumilautatunnelin muuttaminen Max Snow Worldiksi ei täysin onnistunut. 

Max Snow World joutui vähän koronan uhriksi, eikä sitä enää ole olemassa. Maxin lumimaailma toteutetaan ulkona tulevina vuosina. Max hahmona tulee seikkailemaan rinteillä erilaisissa tehtävissä. 

Laadukasta perustyötä 

Investoinneista huolimatta Vuokatin peruspalvelut ovat toimineet laadukkaasti, kuten valintaraati palkintoperusteissaan toteaa: Vuokatissa perustoiminnan taso on jatkuvasti korkea ja kehitystyötä tehdään varmalla otteella. Erityisen esimerkillistä on Vuokatin panostus lapsien ja lapsiperheiden viihtyvyyteen. Keskuksessa huomioidaan myös aktiivilaskijat, ja parkin mittavat uudistukset ovat keränneet laajalti laskijoilta kiitosta. 

- Mainos -

Vuokatti on perheyritys, jonka toimitusjohtajana on Lauri Suutarinen. Hän on ottanut yrityksen vetovastuun isältään Ilkalta. Lauri jakaa siekailematta kiitoksia isänsä suuntaan. 

Vähän yllätyksenä tämä palkinto tuli. Aluksi en edes meinannut lähteä Rukan kokoukseen, mutta onneksi lähdin Kuusamoon! Vaikka nyt toimitusjohtajana saan vastaanottaa kiitoksia ja onnitteluita, haluan korostaa isän roolia Vuokatinrinteiden kehityksessä. Vaikka hän on arkityöt ansaitusti jättänyt, hän on hyvin aktiivinen hallituksen puheenjohtajan paikalta käsin. 

Suutaristen välillä ei ole sukupolvien taistoa, vaan sukupolven vaihdos on sujunut kivuttomasti. 

On hienoa, että voin hakea lisänäkemyksiä päätöksiin isältä. Samalla puhelulla voi kysyä myös lastenhoitoapua. Yksi perheyhtiön hienous on kyky nopeisiin päätöksiin. 

Suutaristen perheyhtiö on SkiOne Group Oy, joka 100% omistamansa Huippupaikat Oy:n kautta pyörittää Vuokatin hiihtokeskuksen lisäksi myös Tahkoa sekä Kasurilaa. Kaikkia kolmea keskusta markkinoidaan skione.fi -portaalin kautta. 

Perhekeskus 

Vuokatti on tunnettu perhekeskuksena. Myös Vuokatinrinteillä on panostettu perheiden viihtyvyyteen idealla iloinen lapsi – iloinen perhe. Hupila-lastentalon ja Hupikukkula-lastenalueen yhdistelmästä pitävät pienet laskijat ja heidän vanhempansa. 

Kun mattohisseiltä siirrytään tuoli- tai ankkurihisseille, Vuokatista löytyy hyvin hoidettujen rinteiden lisäksi monipuolisesti temppuiltavaa, pienistä hypyistä aina olympiatason Super Pipeen saakka. Suorituspaikoista pidetään hyvää huolta parkkitiimin toimesta, joten ne ovat aina olosuhteisiin ja kulutukseen nähden hyvässä kunnossa. 

Schneestern yhteistyön myötä olemme panostaneet yhä enemmän elämyksellisyyteen. Haluamme tarjota jokaiselle laskijalle kokemuksia, jotka jäävät mieleen. Kaiken lähtökohtana on sujuva asiakaskokemus. Vuokatinrinteille on helppo tulla ja nauttia kainuulaisesta vaaramaisemasta. 

Vuokraamoja on kaksi, pohjoisrinteiden laajennettu vuokraamo ja myymälä sekä Länsirinteiden Kattikeskuksen oleva vuokraamo ja myymälä. Vuokrakalusto on erittäin modernia ja eksperttien testisuksiakin on kokeiltavissa. Shoppien valikoima tyydyttää innokkaimmankin laskijan tarpeet. 

Ravintotankkauksen suosikkikohde on rinneravintola A la Katin lounasaikaan tarjottava seisova pöytä. 

Ravintoloissamme kaikki lähtee hyvistä raaka-aineista. Hyvää perusruokaa menee päivällä ja iltaisin tilataan listalta. Semmoinen konstailemattomuus on ehkä yhdistävin tekijä kaikissa ravintoloissamme. Toki Hesburgerissa on tarjolla ketjun konseptin mukaisia annoksia.  

Vanhassa palovartijan majassa toimivan Ripa´s-kuppilan munkkikaakao on klassikko. 

Monipuolinen Vuokatti 

Laskemisen lisäksi Vuokatissa on runsaasti muutakin tekemistä. Rinteiden läheisyydessä sijaitsevassa Urheiluopistossa on hyvin monipuoliset sporttailumahdollisuudet. Hiihtoladut kulkevat rinteiden ala-asemien läheisyydessä johdattaen väkisinhiihtäjän Sotkamon laajalle latuverkostolle. Katinkullan kylpylä pallohalleineen on muutaman kilometrin päässä, kuten myös Vuokatti Bowlingin keilahalli.  Super Park Vuokatissa saa viimeisetkin höyryt pois lomalaisen kehosta. 

Vuokatissa on hyvä yhteishenki eri palveluntuottajien kesken. Olemme jo ajat sitten ymmärtäneet, ettemme ole toistemme kilpailijoita. Mitä monipuolisempi paikka on, sitä varmemmin perhe sen lomakohteekseen valitsee. Harvassa on ne perheet, joissa kaikki haluavat lasketella koko hiihtolomaviikon.  

Läheistä johtamista  

Kainuulainen Lauri Suutarinen on rauhallinen mies. Kainuussa ei hötkyillä, vaan asioihin suhtaudutaan pragmaattisesti. Suutarisen olo näyttää olevan suorastaan vaivaantunut, kun hän esittelee tehtyjä investointeja. Puheesta kuuluu, kun oikein tarkasti kuuntelee, myös ylpeyttä tehdystä työstä ja siitä saadusta tunnustuksesta. Hyvät ja lämpimät välit isään heijastuvat Laurin puheesta. 

 Valinta vuoden hiihtokeskukseksi on hieno asia ja alalla erittäin arvostettu titteli. Edellisen kerran Vuokatti valittiin vuoden hiihtokeskukseksi 1997. Jatkuva kehittyminen on hiihtokeskuksen elinehto, ja tätä johtotähteä on Vuokatissa noudatettu käytännössä koko sen olemassaolon ajan. Esimerkiksi Vuokattiin tilattiin Suomen ensimmäinen neljän hengen tuolihissi jo 80-luvulla. 

Mitkä ovat Vuokatin seuraavat kehitysaskeleet? 

Korona on sotkenut kuvioita, joten seuraavista kehityskohteista ei oikein voi kertoa. Aina kehityksen ei tarvitse olla investointeja. Panostuksia tehdään myös palveluihin. Varmaa on, että paikoilleen ei jäädä. 

Tutustu lisää VUOKATTI.FI

Teksti Jussi Ovaskainen    Kuvat Vuokatti & ski.fi 

LUE LISÄÄ LASKETTELUSTA DIGI-LEHDESTÄ!

Myynnissä Lehtiluukku.fi palvelussa hintaan 2,90€ rajoitetun ajan!

Kommentit

kommenttia