Home » Este the Wall 6 000 – Helly Hansenin vuori-ilta Rovaniemellä

Este the Wall 6 000 – Helly Hansenin vuori-ilta Rovaniemellä

Vuoristo-opas Juho Lukkarin ja vapaalaskija Mika Fält lähtivät reilu vuosi sitten Chileen valloittamaan maailman eteläisintä yli 6 000 korkeuteen kohoavaa Marmolejo-vuorta (6108 m). Reissustaan kaksikko kertoi illan aikana tarinoin, kuvin sekä pienin videoklipein. 

Paikalle Santa Sportin auditorioon tarinaa kuulemaan oli saapunut vajaa sata ulkoilma-aktiivia.

Poikkeuksellisen reissusta teki se, että Fältilla on 60-prosenttinen invaliditeetti lapsuudessa koetun aivoverenvuodon johdosta. Marmolejo valikoitui kohteeksi sen helpomman lähestyttävyyden takia. Huipulle nousuun ei juurikaan hakkuja tarvita. Niitä Fält ei kykene toisella kädellään käyttämään. Lukkari on puolestaan IFMGA-sertifioitu vuoristo-opas, joka on opiskellut juuri Andeilla vuoristo-oppaaksi ja liikkunut siellä muutenkin hyvin paljon. 

Kaksikko ei maalaillut matkastaan kovinkaan ruusuista kuvaa. Tarinointi tapahtui ilman sankaruuden tavoittelua. Reissussa oli kuitenkin hetkittäin hienoa ja porukan, mukaan lukien kuvaaja Joonas Mattila, yhteishenki kantoi läpi haastavien hetkien.  

Yleisön mieltä liikuteltiin eritoten Fältin sisukkuuden, ryhmädynamiikan voiman sekä suunnitelmallisuuden merkityksen alueilla. Paluumatkan aluksi tehdyt puuterin pöllytykset liki 6 000 metrissä olivat upeaa katseltavaa. Videosta pystyi aistimaan retkikunnan ainutlaatuisia fiiliksiä kotimatkan häämöttäessä. 

- Mainos -

Pientä oheisohjelmaa

Ilta alkoi Santa Sportin turvallisuusasiantuntija ja -kouluttaja Oula-Matti Peltosen talviturvallisuuteen liittyvillä vinkeillä. Niissä pääpointtina oli se, että kylmässä selviytymisen taitoja voidaan tarvita yllättävänkin urbaanissa ympäristössä.

Illan päätteeksi ennakkoilmoittautuneiden kesken arvottiin kaksi Helly Hansenin duffel-laukkua sekä 500 euron arvoinen laskutakki. Onnettarena toimi Helly Hansenin lähettiläs Tanja Poutiainen-Rinne. 

Vajaa kolme tuntia kestänyt tilaisuus oli mukavan leppoisa, mutta mielen ja takapuolen mielestä tilaisuutta olisi voinut vähän tiivistää. 

Este-reissu Instagramissa: https://www.instagram.com/este_project2021/ 

ILMOITTAUDU HELSINGIN ENSI-ILTAAN TÄÄLLÄ

Kommentit

kommenttia