Home » Forre Open 2022 raportti

Forre Open 2022 raportti

Forre Open järjestettiin tänä keväänä ensimmäistä kertaa. Tapahtuma pidettiin RukallaSpring Breakin yhteydessä ja tapahtumassa yhdistyi laskeminen ja musiikki. Rennot sessarimuotoiset skabat kestivät kahden päivän ajan. Tapahtumassa kilpailtiin modifioidussa minipipessa sekä mega quarterissa. Kekseliäät ja omaperäiset kisasetit rakennettiin yhteistyössä Ruka parkin kanssa. Paikalla oli paljon Suomen kovimpia suksilaskijoita, ja oli ilo huomata, miten erilaiset set upit inspiroivat laskijoita käyttämään luovuuttaan ja puskemaan itseään huikeisiin suorituksiin.

Perjantain teemana oli mini pipe -sessarit Vuosselissa. Modifioitu pipe oli valmistunut edellisenä iltana, ja sieltä löytyi huomattava määrä erilaisia obstaakkeleita. Näistä muutamana esimerkkinä mainittakoon pole jam pipen sisään, wallride kaaressa ja traktorin rengas kaaren päällä. Yleisöä oli kerääntynyt mukavasti ympärille ja kisoja oli helppo seurata pipen vierestä. Laskemisen taso oli todella kovaa, ja kaikilla oli hyvä meininki. Laskijat puskivat toinen toistaan kovempia temppuja. Sessareiden lopulla Juho Saastamoinen räjäytti pakan alley-oop double flatspin seiskalla. 

Lauantaina oli mega quarterpipen aika, jossa kilpailtiin korkeimmasta ilmasta ja päivän parhaasta tempusta. Hurjan kokoinen QP oli rakennettu Vuosseliin, ja sinne oli asetettu lippu neljän metrin korkeuteen haastamaan laskijoita. Pilvinen sää ei tuntunut vaikuttavan osallistujiin, sillä päivän aikana nähtiin isoja ilmoja ja tyylikkäitä temppuja. Forren oma Sipola viihdytti katsojia tekemällä tuplakorkki 1260:n. Iltaohjelmassa oli palkinnonjako Hanki-baarissa sekä jatkot ravintola Pisteessä. Ski Garage oli toimittanut suuren määrän hienoja palkintoja, ja tämän lisäksi jaossa oli myös Forren omaa merchiä. Sessareilla oli ollut todella kovaa laskemista, ja oli mukava seurata tapahtuman eeppistä meininkiä.

Aleksi Patja lentää Rukan ilmojen halki. 

Tapahtuman overall-voittaja Pontus Penttilä jakoi oman kokemuksensa tapahtumasta: “Forre openeissa yhdistyi onnistuneesti 2000-luvun alun laskettelutapahtuman showmaisuus ja leikkimielinen kisailu. Laskijan näkökulmasta itse “skabaaminen” tuntui lähinnä frendien kanssa sessaamiselta, mutta kuitenkin se tarjosi sekä puritaaniselle laskukansalle että springbreikkaajalle viihdykkeitä. Oli hienoa huomata, että sessarit keräsivät yleisöä myös tyypeistä, jotka eivät ole skenen syvimmästä ytimestä. On paljon letkeämpi vetää, kun yleisöstä lähtee ääntä ja heitä on enemmän kuin kymmenen ihmistä. Vaikka Forren Openin laskusetit olivat puhtaasti show-henkisiä, niitä pystyi vetämään ilman jatkuvaa kuolemanpelkoa. Yllättävän kiva laskea kisassa ilman ajatusta siitä, että haluaako poltto- vai arkkuhautaukseen. Tapahtuma oli kerrassaan eheä kokonaisuus, joka palveli sekä laskijoita että yleisöä.”

Järjestäjistä Manio Ormio kertoo: “Yksi kevään paras juttu on ollut, kun pääsee Rukalle näkemään lajitovereita Ski or Die -tapahtumaan. Kun sitä ei ole enää hetkeen järjestetty, on jäänyt vähän ontto olo kauden lopetukseen. Tarkoituksena oli ottaa koppi soihdusta ja jatkaa perinnettä. Omalla tyylillä tietenkin. Haluttiin, että meidän tapahtumassamme nähdään samanlaista kovaa vetoa, mutta vähän vähemmän viimeisen päämäärän tavoittelua. Modifioitu minipaippi, bilemusa ja skenen kovimmat letkauttelijat muodostavat täydellisen cocktailin viihteelle. Quarter pipe korkeushyppy -skaba toimi myös hyvänä tribuuttina edelliselle soihdun kantajalle. Oli tosi kiva nähdä taas, miten hienoja tilanteita ja fiiliksiä se tuo, kun kutsuu Suomen ainutlaatuisen laskuskenen yhteen paikkaan riehumaan. Tulevana keväänä tietenkin homma jatkuu isommin ja paremmin!”

- Mainos -

Jos Forre ei ole entuudestaan tuttu, niin pähkinänkuoressa se on ryhmä ihmisiä, joilla on yhteinen palo kuvata talvisin katulaskettelua. Alkunsa Forre on saanut siitä, että kaveriporukka on ruvennut laskemaan yhdessä. Ajan kanssa tämä on tuottanut tulosta, koska tänä päivänä Forre on ehdottomasti yksi maailman kovimpia lasku-crewejä. 

Forre Open 2022 Viikonlopun voittajat:

Pipe overall: Arttu Ratinen

Pipe best trick: Juho Saastamoinen (alley-oop double flatspin 7)

Isoin ilma QP:ssa Aki Vallioniemi

QP best trick: Emil Abdullin (frontflip)

Overall voittaja: Pontus Penttilä

Teksti ja kuvat: Henni Heino

Kommentit

kommenttia