Home » GoExpo Winter ottaa Skiexpon paikan kauden aloitustapahtumana 3.-5.11.2017

GoExpo Winter ottaa Skiexpon paikan kauden aloitustapahtumana 3.-5.11.2017

 Pyhäinpäivän viikonloppuna marraskuun alussa järjestetty Skiexpo on merkinnyt vuosien ajan kaikille laskettelun harrastajille kauden avausta vaikka lumilla ei olisi vielä käytykään. Tänä vuonna kausi avataan samaan aikaan GoExpo Winterissä. Mistä on kyse?

GoExpo Winterissä yhdistyvät lumi, jää, treeni ja hyvinvointi

GoExpo on perinteinen kesäisten aktiivilajien tapahtuma, joka järjestetään keväisin. Uusi Skiexpon tilalle tuleva GoExpo Winter esittelee talven aktiviteetit laskettelusta talvipyöräilyyn ja talviseen hyvinvointiin.

Maastohiihtolatu tuotetaan oikealla lumella.

”Havaitsimme kävijätutkimuksissa, että monet harrastavat talvella myös paljon muita aktiivilajeja kuin laskettelua. Esimerkiksi talvipyöräily, talvijuoksu, moottorikelkkailu, leijalautailu, maastohiihto ja hiihtovaellus kiinnostavat laskettelun ohella”, kertoo GoExpo Winterin markkinoinnista vastaava Tony Ahlqvist.

Go Expo Winterissä kaikki talviaktiviteetit tuodaan saman katon alle.

Visuaalisuus, tunnelma ja elämyksellisyys korostuvat

Mukana olevien yritysten tuotteiden ja palveluiden lisäksi messuilla on runsaasti erilaisia testimahdollisuuksia ja viihteellistä ohjelmaa. Talvi tuodaan halliin konkreettisesti lumen ja jään avulla.

”Panostamme aktiviteetteihin ja siihen, että mahdollisimman montaa lajia voi itse kokeilla. Suomalainen saunakulttuuri on myös ollut kovassa nosteessa, joten kävijät voivat nyt ensimmäistä kertaa nauttia kunnon löylyistä ja rentoutua messuilun lomassa. Tämä on jotain ainutlaatuista, joka kannattaa tulla kokemaan”, Ahlqvist hehkuttaa.

- Mainos -
Go Expo Winterissä pääsee myös saunaan (kuvituskuva).

Matkailu ja hyvinvointi isossa roolissa

Aktiiviharrastajat matkustavat paljon ja siksi messuilla onkin matkanjärjestäjiä ja hiihtokeskuksia niin kotimaasta kuin ulkomailta. Valmiita kokonaisuuksia löytyy niin lapsiperheille, pariskunnille kuin yksin matkaavillekin. Hiihtokeskukset ovat nykyisin muovautuneet laskettelun ohella hyvinvointikeskuksiksi, joiden tarjonta kattaa rinteiden lisäksi monia erilaisia well being -palveluita kylpylöiden, hierontapalveluiden ja personal trainereiden muodossa.

”Laatuaika on aikaa, johon ollaan valmiita panostamaan eri muodoissa. Haluamme esitellä kaikki talviset hyvän ja aktiivisen vapaa-ajan elementit samassa tapahtumassa”, Ahlqvist korostaa. Ahlqvist kertoo, että varustehankintoja varten messuilta löytyy uudenlainen myymäläkonsepti GoShop, jossa on tarjolla varusteita erilaisiin talvisiin aktiviteetteihin.

”Tietenkin paikalla on myös perinteinen lasketteluyhdistys Lumisetin järjestämä kamapörssi, johon voi tuoda käytettyjä lasketteluvälineitä myytäväksi”, Ahlqvist muistuttaa.

Vapaalaskufestarit ja Helsinki Adventure Night tuovat lisäenergiaa Messukeskukseen

Tänä vuonna suositut Vapaalaskufestarit sekä Helsinki Adventure Night -kiipeilyelokuvailta järjestetään osana GoExpo Winteriä. Vapaalaskufestarien Kino Pyhässä voi katsella hiihtoleffoja takavuosilta ja nähdä kovimmat uutuudet illalla. Vapaalaskuvarusteiden päivitys onnistuu Scandinavian Outdoorin Shop & Loungesta ja Peak Performancen Stagella esiintyvät mielenkiintoiset luennoitsijat.

Helsinki Adventure Night tuo valkokankaalle vuoden odotetuimmat ja laadukkaimmat kiipeilyelokuvat. Täydellisen leffaelämyksen takaavat yli 1000 henkeä vetävä sali ja huipputekniikka yhdessä tapahtuman vieraille tuotettujen esitysten kanssa. Helsinki Adventure Night on ikimuistoinen tapahtuma kaikille kiipeilystä ja vuorilla liikkumisesta kiinnostuneille.

GoExpo Winter koostuu viidestä eri teema-alueesta:

 

GoSnow, GoBike, Go Ice, GoFeelgood ja GoExperience.

GoSnow – Lumella harrastamisen ja liikkumisen alue: yli 100 metriä pitkä lumilatu ja talvimäki.

GoBike – Kokeile talvipyöräilyä erilaisilla pinnoilla, kuten lumella, jäällä ja soralla.

Go Ice – Luistele sisällä Messukeskuksessa.

GoFeelgood – Aktiiviharrastajan hyvinvointi ja talviset elämykset. Alueen sydämenä toimii saunakylä porealtaineen.

GoExperience – Varjoliito, leijalautailu, kelkkailu ja kiipeily.

GoExpo Winter Helsingin Messukeskuksessa 3.-5.11.2017

Lisätietoa, hinnat ja ohjelma www.goexpowinter.fi

 

Hiihtokeskus Iso-Syöte tuottaa Go Expo Winteriin oman mäen

”Halusimme yhdessä Suomen messujen kanssa tuoda laskettelun helposti erityisesti lasten kokeiltavaksi. Perinteisesti talvimessut ovat olleet lajille tärkeä paikka olla esillä, me haluamme jatkaa laskettelun ja lumilautailun säilyttämistä lähellä suomalaisten sydämiä”, kertoo Veina-Lotta Vesterinen Iso-Syötteeltä.

Oikeaa lunta oikean tunnelman vuoksi

”Lumi tehdään tykeillä messukeskuksen pihalla ja sitä lisätään tarpeen mukaan viikonlopun aikana. Rinteellä on myös reilusti kokoa, pulkkailijat ja laskettelijat mahtuvat pitämään hauskaa omilla puolillaan samanaikaisesti. Rinteen toteutuksesta vastaa Kustom Promotion”, Vesterinen sanoo.

 

Iso-Syötteen messumäki tuo Syötteen tunnelman marraskuiseen Messukeskukseen.

Mitä aktiviteetteja messumäessä voi tehdä?

Vesterisen mukaan Iso-Syötteen osasto on kuin mini-hiihtokeskus, pala Suomen eteläisintä tunturialuetta siirrettynä 700 kilometriä alas kartalla.

 

Mäessä voi laskea kaikilla välineillä pulkasta alkaen.

”Messumäessä lapset pääsevät kokeilemaan laskettelua ja lautailua Iso-Syötteen hiihdonopettajien avulla. Luvassa on rinneriehaa, hiihtokoulun tunteja, Iso-Syötteen SnowParkin tiimilaskijoiden näytöstä ja testivälineitä”, Vesterinen mainitsee. ”Mäessä pääsee myös laskemaan liukurilla ja pulkalla. Hiihtokeskustunnelmaa tuo osaltaan Syöte-ravintola, jonka löytää suoraan osaston takaa ravintolakäytävältä”, hän lisää.

Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi.

Iso-Syötteellä on panostettu helppoihin ja hauskoihin rinteisiin

Lumimaa koostuu rinnealueesta, jossa on turvallista harjoitella ensimmäiset käännöksensä, pujotteluradan kurvit ja MiniStreetin hypyt. ”Lumimaasta löytyy myös maskottiporojen, Mustin ja Lystin, Seikkailumetsä yhteensä neljällä rinteellään ja neljällä hissillään. Lumimaa onkin kuin hiihtokeskus hiihtokeskuksen sisällä”, Vesterinen kertoo.

Lumimaan kehittämisen kärkenä on alusta asti ollut halu tuottaa henkilökohtaisia elämyksiä. Vesterisen mukaan ympäristö ruokkii lapsen mielikuvitusta ja tarjoaa hauskaa ja erilaista laskettavaa, joista jokaiselle muodostuu erilainen, itselle kivoja juttuja sisältävä kokemuksensa.

Mitä uudistuksia Iso-Syötteellä on tälle kaudelle?

”Kesän aikana lumetusjärjestelmää on optimoitu, jotta saisimme rinteet entistä tehokkaammin avattua, ja jotta ne kestäisivät paremmin kevään kulutusta. Meillä pystyy tänä vuonna viettämään myös vappua”, Vesterinen innostuu.

Tunturin vappuun ja muihin uusiin ja vanhoihin tapahtumiin kannattaa tutustua, sillä pelkästään Iso-Syötteellä järjestetään yli 70 rinnetapahtumaa tänäkin talvena. SnowParkin puolella nähdään uutta kalustoa, kun ensimmäiset Iso-Syötteen oman reilituotannon tuotokset pääsevät rinteeseen. Parkkipuolella on lisäksi otettu iso askel huoltokoneistossa ja käytössä on tuliterä snowparkkien rakentamiseen tarkoitettu tamppari. Asiakkaan oleilua ja lomailua alueella on entisestään helpotettu opastein ja liput saa Iso-Syötteen upouudesta nettikaupasta.

Lisätietoa www.syote.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

kommenttia