Home » Moebius Ski Tour Serenassa

Moebius Ski Tour Serenassa

Pääkaupunkiseudun suurin freestyleseura, Moebius, järjesti 5.3. Serenassa Moe SkiTour -osakilpailun, jossa juniorit kilpailivat slopestylen ja kumparelaskun kuninkuuksista. Sää helli ja kisaajia MiniKids-, Kids- ja Rookie-sarjoissa oli komeat 45 henkeä, ikähaarukka oli 6 – 16 vuotta. Serenan Riku tiimeineen oli hionut suorituspaikat timanttiseen kuntoon, visuaalisesti syötävän kauniiksi. Meininki oli puitteiden mukaista!

Päivä aloitettiin slopestyle-skaboilla. MiniKidsit ja Kidsit laskivat ”pikkulinjassa”, jonne oli erikseen rakennettu kahden hyppyrin lisäksi ylä- ja alaosan reilitobstaakkelit. Pikkulinja tosin oli harhaan johtava käsite. Reileistä nähtiin ulos kakkosia ja jopa nelosia. Kymppimetrisessä alareilissä oli heittävä kinkkipressi lopussa – sopii mennä koittamaan. Hyppyreistä Minit paiskoivat parhaimmillaan kolmosia. Kids-sarjassa nähtiin jo kolmosten lisäksi voltteja, vitosia sekä feikkitemppuja. Rookie-kisa vedettiin läpi ”isossa” linjassa, jossa monipuolisen reilivalikoiman lisäksi oli lopuksi tarjolla Serenan jättihyndä. Rookie-sarjassa taso nousikin korkeaksi. Reileihin mentiin pyörien, ja ulos tultiin monin päin jaloilleen, välillä myös selälleen. Hyppyri mahdollisti sanalla sanoen törkeät ilmat, joten katsojia hemmoteltiin muun muassa korkkivitosilla, seiskoilla, mistymonisatasilla ja tuplavolteilla. Laskupää loppui välillä kesken. Hommaan kuului, että kun rajoilla mennään, niin näyttäviä pannutuksiakin nähdään. Suksia lenteli ja sauvoja keräiltiin, mutta tyypit olivat kuin kissoja, joten loukkaantumisilta vältyttiin. Lähes jokainen sai kuitenkin vedettyä ainakin yhden ehjän runin voittajien erottuessa edukseen myös suoritusvarmuudessa. 

Joosa Koskinen siivuttelee pukkelia.

Burgeritauon jälkeen siirryttiin kumparemäkeen, jonne päätuomari Jari oli Serenan avulla duunannut kaksi priimaa pukkelilinjaa. Molemmissa linjoissa oli ylähyppyri ja alahyppyri, kuten asiaan kuuluu. Pääosalla kisaajia oli enemmänkin parkkiosaamista kuin pukkelitatsia, mutta se ei näyttävyyttä vähentänyt – päinvastoin. Junnut pudottelivat tulemaan ennakkoluulottomasti, osa sauvoitta. Hyppyreistä nähtiin myös kumparekisalle epätyypillisiä alastuloja feikkiin. Taitaa lajin seuraava evoluutio olla tuohon suuntaan! Itse laskutekniikkaa katsottaessa edukseen erottui Jyväskylästä paikalle saapunut kumparejengi, jolle pääosa ykköspalkinnoista taisikin päätyä. Hienoa, kun tulitte ja näytitte. Kisan tuomarointi tehtiin suuren maailman tyyliin. Arvioinnin kohteena olivat aika, laskutekniikka ja hypyt. Tuomariston naamat punoittivat iltapäivän auringossa, kun kelloa ja tyylipisteitä ynnäiltiin yhteen overall -arvioksi. Junnut olivat hämmentävän hyviä.

Järjestäjän näkökulmasta kisan toteuttaminen oli raskas mutta hauska projekti. Talkooväkeä oli vanhemmista koottu noin 20 henkeä. Heidän avullaan me viimeistelimme suorituspaikat, rakensimme tulospalvelun ja kuulutukset sekä toteutimme kilpailun. Kaikkia tarvittiin. Lähettäjät kasasivat pulppuavaa junnulaumaa ylhäällä, neljä tuomaria antoi pisteitä, tulospalvelu laski totaalia ja kilpailunjohtaja kuuluttajineen sähisi vähän kaikkialla. Hyppyrivahdit ja linjavahdit varmistivat tapahtuman turvallisuuden. Huikeaa tiimityötä hallitun kaaoksen taktiikalla. 

Kisapäivä päättyi palkintojen jakoon auringon pudotessa Serenan vuoristosilhuetin taakse. Kaikkien sarjojen kolme parasta palkittiin pokaalein ja mitalein. Lisäksi jokainen osallistuja palkittiin uroteoistaan karkkipussilla. Serenan aurinkoakin lujemmin lämmitti junnujen onnelliset naamat – tätä on vapaapujottelu parhaimmillaan! 

- Mainos -

Teksti: Saku Joukas   Kuvat: Mikko Kempas

PS. Parkki ja rinteet ovat loistavassa kunnossa. Hyödyntäkää kevätsäitä!

Lisää kuvia löytyy Edgen Facebookista ja kisojen tarkemmat tulokset Moebiuksen Facesta.

Henri Vainionmäki lentää Serenan yllä.
Minttu Leskisen tyylinäyte kumpareissa.
Jose-Valtteri Varis relaa reilillä.

Kommentit

kommenttia