Home » Pinssillä pidemmälle – Masterit ja Suomi Slalom yhteistyöhön

Pinssillä pidemmälle – Masterit ja Suomi Slalom yhteistyöhön

Yhteistyötä seurojen ja myös Suomi Slalomin kanssa on tiivistetty, ratalaskukipinän saaneet ovat tervetulleita testaamaan vauhtia Masters-kisoissa ympäri Suomea. Kausi avataan Administer Masters Cupissa tammikuussa.

Masters-laskijoiden talven kalenteri näyttää todella houkuttelevalta. Kausi lämmitetään käyntiin Etelä-Suomen rinteillä ja vauhti kovenee helmikuussa Rukan GS -kisoilla. Kausi huipentuu jo viime kaudella kokeiltuun ja hyväksi todettuun superviikonloppuun Tahkolla, jossa jaetaan Mastereiden kolmen eri alppilajin SM -mitalit. 

Rukan kisan tyytyväisiä osanottajia.

Kausi lähtee jo varhain käyntiin Administer Masters Cupissa 12.1.2019 Messilässä. Alkukaudesta on useita superpujottelukisoja, laji on myös oivallinen ja helppo harjoittelumuoto. Se sopii myös Suomi Slalom -hiihtäjille, rata on ikään kuin vikkelää suurpujottelua. 

Tällä kaudella Masters-kisat toivottavat Suomi Slalom -kisaajat testaamaan vauhtiaan 

Suomi Slalomissa ansaitulla mustalla pinssillä pääsee kauden aikana veloituksetta mukaan yhteen Masters-kisaan. Toivotaan, että tämä rohkaisee kokemaan uutta ja kehittymään. 

Cupin kisoja on lisäksi Meri-Teijossa sekä uusina kohteina Vihti ja Nuuksion Swinghill. Nämä kaikki sopivat mainiosti kisailun kokeilemiseen. Viime kaudella vaihdettiin rennompaan järjestelmään, jossa myös seuroihin kuulumattomat voivat tulla mukaan kisailemaan yksinkertaisesti vain ilmoittautumalla järjestäjille sähköpostilla ja maksamalla osallistumismaksun. 

- Mainos -
Hiihdon jälkeinen elämä on myös Masters-kisoissa eläväistä.

Taitoja pääsee kunnolla testaamaan Rukalla 12.2.2019

Viime kaudella kisat onnistuivat siellä kaamosaikaan hienosti ja tällä kaudella jatketaan kahdella GS-kisalla FIS-rinteessä. Ruka-Slalom järjestää harjoittelumahdollisuuden kisan alle, joka mahdollistaa tottumisen kovaan ja vauhdikkaaseen rinteeseen. 

Tahkon superviikonloppu oli viime kaudella myöhään keväällä. Nyt Administer Masters Cup -finaalikisat lasketaan ensin Himoksella ja perään maaliskuun puolella on Tahkon SM -viikonloppu. Kisaaminen SM-tasolla edellyttää Ski Sport Finlandin kilpailijalisenssin. 

Kolmen lajin niputtaminen tuo tehokkuutta ja hauskuutta viikonloppuun

Viime keväänä mukaan saatiin uusia kasvoja, mm. kavereita, jotka olivat kaivaneet vanhat laskupuvut ja varusteet naftaliinista ja lähtivät kunnon tauon jälkeen kisaamaan Tahkon aurinkoisille rinteille. Tahkon kisa oli muutoin erittäin onnistunut, mutta lopussa lämpö oli lähellä sulattaa rinteen alta ja pujottelun urat vaativat uutta notkeutta ja kestävyyttä laskijoilta. Tällä kaudella kisa on selvästi aikaisemmin, joten maaliskuun lopussa saataneen huippukisat Tahkolle. 

Timo Bygden Tahkon GS-kisassa.

Administer Masters Cup -kisoissa lasketaan 10 vuoden sarjaväleillä

Tämä mahdollistaa kiintoisia taistoja, kun laskijoita per sarja on runsaasti. SM-kisoissa noudatetaan kansainvälistä viiden vuoden porrastusta sarjoissa. Mastereiden menoon on helppo päästä mukaan, useat seurat järjestävät aikuistreenejä ja niistä on matala kynnys koukuttavaan kisailuun.  

Lisätietoa: www.alpinemasters.fi

Teksti ja kuvat JUSSI HEINILÄ

Peuramaan joukkue.

Kommentit

kommenttia