Home » Talvikuvafestivaali kokosi Syötteelle valokuvaamisen ammattilaisia ja harrastajia

Talvikuvafestivaali kokosi Syötteelle valokuvaamisen ammattilaisia ja harrastajia

syote-talvikuvafestivaali-2016-voittajakuva_web
Voittaja Arto Savelan kuvassa on hieno tunnelma.

Syöte Talvikuvafestivaali ja valokuvauskilpailu kokosi Syötteelle valokuvaamisen ammattilaisia ja harrastajia.

Suomen eteläisimmällä tunturilla järjestettiin viikonloppuna ensimmäinen Syöte Talvikuvafestivaali. Tapahtuma alkoi perjantai-iltana, jolloin teemana oli pimeä kuvaaminen ja kuvaaminen kylmässä. Illan aikana valokuvaaja Tiina Törmänen ja Janne Rajala Digitarvikkeesta opastivat alan harrastajia pimeä- ja kylmäkuvaamisen saloihin. Lauantaipäivä alkoi Hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeffin alustuksella aiheesta, kuinka hänestä tuli valokuvaamisen harrastaja. Paljon kansainvälistäkin mainetta niittänyt valokuvaaja Jari Peltomäki kertoi omasta matkastaan harrastajasta ammattilaiseksi. Myöhemmin iltapäivällä Jari Peltomäki piti mielenkiintoisen luennon aiheesta ”valokuvaaminen kojusta.” Iltapäivällä kuultiin myös Tiina Törmäsen esitelmä aiheesta ”Syöte valokuvaajan paratiisi”. Maisemavalokuvaaja Tiina Törmänen, joka on tunnetumpi kansainvälisesti kuin täällä kotimaassa, kertoi omista kuvistaan ja kokemuksistaan.

Lauantaina järjestettiin Syöte Talvikuvafestivaali valokuvauskilpailu, jonka aiheena oli ”lumi ja luonto”. Kilpailuun ilmoittautui 25 kilpailijaa, joista 19 jätti kilpailukuvansa tuomariston arvioitavaksi. Päivä huipentui illalla palkintojenjakoon Hotelli Iso-Syötteellä. Tuomariston puheenjohtaja Jari Peltomäki julkaisi tulokset ja samalla hän kertoi tuomariston kommentteja päivästä ja parhaista valokuvista. ”Pilvinen ja vähävaloinen talvipäivä teki kuvauspäivästä osallistujille haastavan. Maisema oli varsin musta-valkoinen. Osallistuvien kuvien joukosta oli kuitenkin helppo poimia viisi palkittavaa finalistia. Kuvien lopullisesta järjestyksestä käytiin pitkiä keskusteluja ja vasta kuvien printtaaminen ratkaisivat lopullisen järjestyksen.” Tuomaristoon Peltomäen lisäksi kuuluivat Jorma Terentjeff ja Janne Rajala.

Ensimmäisen Syöte Talvikuvafestivaalin valokuvauskilpailun voittaja oli Arto Savela. Tuomariston kommentit hänen kuvastaan olivat seuraavanlaiset; ”Kuvassa ihminen on vahvasti mukana rauhallisessa talvimaisemassa. Kilpailun aihe – lumi ja luonto tulevat hyvin esille kuvassa. Huipulta avautuva avara maisema sekä hienot tykkypuut ovat Syötteen alueelle erittäin sopivia elementtejä ja yhdessä vahvan sommittelun kanssa nostivat tämän kuvan voittajaksi”.

syo-cc-88te-talvikuvafestivaali-2016-toinen-sija_web
Samuli Vainionpää, toinen sija

Toiselle sijalle sijoittui Samuli Vainionpään ottama valokuva, jota tuomaristo kommentoi seuraavasti;” Teknisesti loistava toteutus virtaavasta mustasta vedestä. Kuvaaja on hyvin suunnitellut ja toteuttanut hienon kuvan. ”Vahva sommittelu taitavalta kuvaajalta”. Kolmannelle sijalle sijoittui Janne Illikainen. Tuomariston kommentit olivat seuraavanlaiset; ”Tavallisuudesta poikkeava kuvakulma tykkymetsästä. Virkistävä ja graafinen kuva, jonka kruunaa tykkykuusien keskelle työntyvä kuurainen koivun oksa”.

- Mainos -
syo-cc-88te-talvikuvafestivaali-2016-kolmas-sija_web-kopio
Janne Illikainen, kolmas sija

Paikalla oli myös Oulun kameraseuran ja Pohjoisen Luontokuvaajien ”kameraklinikka”, jolta sai vinkkejä ja opastusta valokuvaamiseen ja kameran käyttöön. Paikalla olivat myös  Nikonin ja Canonin maahantuojien edustajat sekä Foka, Sigma tuotteella sekä Digitarvikkeen edustajat. Tapahtuma sai osallistujalta hyvää palautetta ja se järjestetään vuoden kuluttua tammi-helmikuussa 2017 uudelleen.

Kommentit

kommenttia