Home » Vihdissä kesä ja talvi kohtasivat Ski & Golf kisoissa

Vihdissä kesä ja talvi kohtasivat Ski & Golf kisoissa

Nimekäs taiturijoukko mitteli Vihdissä SM titteleistä huhtikuun alussa. Viikon kestänyt aurinkojakso oli tehnyt ihmeitä golf-kentälle, etenkin ensimmäinen lenkki mentiin kuivin jaloin ja oivallista golfia pelaten. Vielä ihmeellisempää oli, että rinteet olivat kaikki auki ja kisarinne aamulla upeasti yöpakkasen jäljiltä kivikova. Vihti tarjosi huikean sporttipäivän nimekkäälle joukolle.

Radalle starttasivat mm. alppihiihdon legendat Kalle Palander, Janne Leskinen ja Jukka Leino. Kirkkain nykytähtemme oli myös mukana, Jens Henttinen motivoi konkareita hienoihin laskuihin. Leskinen yllätti ja otti paalupaikan golfkisassa. ”Kisaamaanhan tänne on tultu” hehkui Janne hyvää aikaansa laskun jälkeen. Merkittäviä eroja ei helpolla GS radalla kuitenkaan saatu, eivätkä kokeneet ski & golf lajin yleismiehet jääneet paljoa taakse ”alppimaajoukkue” tasosta. Kärjen tuntumassa oli useita aktiivi Masters laskijoita sekä vanhoja kisakonkareita.  Reilut 60 kisaajaa oli uskaltautunut kisamäkeen. 

Maailman Cupin voitot eivät painaneen lopputuloksissa, edelleen nopeat Leskinen, Leino ja Palander jätettiin kuitenkin mitalien ulkopuolelle golfin jälkeen.

Ratalaskun ajat kerrottiin neljällä, josta saatiin hyvä pohjatulos golfille. Jokaiselle siis kertyi vähintään 80 ”pistettä” mäestä, perään pelattiin scratch kierros. Monelle golf oli kauden ensimmäinen kierros. Palander oli ”toppapukusarjan” nopein mäessä, mutta jännitti ruosteista peliään sekä outoja lainamailojaan, mutta pallo lähti ainakin ykköstiiltä reippaasti. Alle satasen golftulos noista lähtökohdista, noin 17 händärillä, oli ihan kelpo tulos. Kalle päätyi kokonaislopputuloksissa noin puoleen väliin.

Lajin vanha konkari Jerker Brandt, onnistui nostamaan itsensä hyvällä pelillä (74 lyöntiä) voittoon, 3:lla ohi Jens Henttisen. Alppimaajoukkueen kisakausi oli juuri saatu pakettiin, Jensin golfmailat oli otettu suoraan naftaliinista, ja niinpä hän päätyikin kisassa tyypilliseen kevät golftulokseen.  Naisissa entinen kisalaskija ja alppivalmentaja Henni Mustonen on varsin oiva golffari, hän oli suvereeni voittaja sarjassaan.

Tapahtumaan tuo kivaa dynamiikkaa joukkuekisa, jossa kolmen jäsenen suorituksista otetaan tuloksiin kaksi parasta per laji. Parhaiten pärjäsivät Mikael Tuulion, Eetu Isometsän ja Leinon tiimi.  Isometsä tykitti myös kisan parhaan golftuloksen, 71. Sennusarjojen paras tiimi muodostui Grani Mastereiden nopeista laskijoista. Vesa Leskinen samasta tiimistä voitti myös sennujen yksilösarjan.

- Mainos -

Kisa tarjosi oivan virittäytymismahdollisuuden lajin MM kilpailuihin. Toukokuussa Itävallan Zell-am-See:hen lähtee Suomesta kymmenen kisaajaa, joilla on joukkuekisassa tavoitteena kirkastaa viimevuotinen hopea.  MM-karkeloihin osallistuu 250 kilpailijaa ympäri maailman. Tapahtuma on nelipäiväinen, todella ammattimaisella tavalla järjestetty elämys loistavine jäätikköratoineen ja trimmattuine tour-kenttineen. Kisa vetää puoleensa sekä pro-golffareita että entisiä tai jäähdytteleviä Maailman Cup -laskijoita. Useita arvokisavoittajia on ilmoittautunut tämän vuoden kisoihin. 

Kaiken kaikkiaan tämä yhdistelmälaji vaatii hyvin erilaisia taitoja – on hallittava räväkkä suurpujotteluspurtti ja pitkäjännitteisyyttä vaativa tarkka golf.

Teksti ja kuvat: Jussi Heinilä

Tuore pujottelun Suomen mestari Jens Henttinen hallitsee myös golfin, hopeaa tuli yhdistelmälajista.

Aloituskuva: Suomalaiset vahvalla joukkueella kirkastamaan MM hopeaa Zell-am-Seehen toukokuussa

Kommentit

kommenttia