Home » World Cup Levi kisajärjestelyt etenevät hyväksytyn terveysturvallisuussuunnitelman mukaisesti

World Cup Levi kisajärjestelyt etenevät hyväksytyn terveysturvallisuussuunnitelman mukaisesti

Kisaorganisaatio on käynyt keskusteluja Lapin alueen terveysviranomaisten kanssa eilisen hallituksen tiedoksiannon pohjalta. Tämän hetkisen tilanteen perusteella järjestelyt jatkuvat suunnitellusti viranomaisten hyväksymää terveysturvallisuunnitelmaa noudattaen. Perinteiseen tapaan Levillä kilpaillaan FIS:n kauden ensimmäiset pujottelun maailmancupin osakilpailut. Tänä erityisenä vuonna Levi Black -rinteessä keppiä kiertävät maailman parhaat naispujottelijat marraskuun 21.-22. päivä. 

Kilpailuorganisaation laatima 30-sivuinen terveysturvallisuussuunnitelma hyväksyttiin sellaisenaan ja tapahtuma voidaan toteuttaa sen mukaisin turvallisuustoimin. Osana suunnitelmaa tapahtumaan saapuvat alppihiihtäjättäret huoltojoukkoineen muun muassa eristetään kahteen hotelliin, joista he saavat poistua ainoastaan harjoituksiin rinteeseen. 

World Cup Levi maailmancup toivottaa yleisön tervetulleeksi tapahtumaan huomioiden erikoisjärjestelyt. Katsojilta edellytetään maskin käyttöä tapahtuma-alueella ja erityistä huomiota kiinnitetään turvaväleihin sekä hygieniaan. Yleisölle on tarjolla palveluita tapahtuman aikana, mutta perinteiset ravintolateltat jätetään tänä vuonna pois. Lapin eksotiikkaa tullaan näkemään tapahtumassa kun paikalliset yrittäjät ja tapahtuman viralliset kumppanit esittelevät palveluitaan. 

Tapahtuma-alue on suunniteltu uusiksi palvelemaan terveysturvallista liikkumista. Eri ryhmät kuten joukkueet, media, tapahtumahenkilökunta ja yleisö pidetään erillään omilla rajatuilla alueillaan. 

– Tänä vuonna keskitymme itse kilpailutapahtuman läpiviemiseen ja oheistapahtumia kuten Lapland Kids Race, avajaistapahtuma ja lähtönumeroiden arvonta, ei toteuteta.  Vaikka kyseessä on ulkoilmatapahtuma, toteutamme samoja turvatoimia kuin kaikissa muissakin yleisötapahtumissa. Haluamme turvata niin urheilijoiden kuin paikalle saapuvan yleisön turvallisuuden tapahtuman aikana, painottaa World Cup Levin pääsihteeri Iiro Kaukoniemi. 

Lipunmyynti tapahtumaan avataan maanantaina 26.10. Myynnissä on rajoitettu määrä aluelippuja. Tänä vuonna tapahtumaan sallitaan 3 500 katsojaa per tapahtumapäivä. Kaikki liput myydään ennakkoon tapahtuman nettisivuilla. Ulkomaisia vierailijoita ei yleisöön tänä vuonna kutsuta, koska matkustusrajoitukset eivät sitä mahdollista. 

- Mainos -

– Olemme nähneet paljon tapahtumia ilman yleisöä ja niiden tunnelma on hyvin erilainen. Vastuullinen tapahtuma yleisön kanssa on tärkeä sekä urheilijoille että kaikille urheilun ystäville. Me Levin kisaorganisaatiossa seuraamme tarkkaan alueellista tilannetta ja teemme tilannearviot yhdessä terveysviranomaisten kanssa. Tarpeen vaatiessa teemme suunnitelmaan tarvittavat muutokset, summaa Kaukoniemi. 

World Cup Levi toivottaa kaikki alppihiihdon ystävät tervetulleeksi nauttimaan pujottelukauden avauksesta poikkeusjärjestelyistä huolimatta maailman parhaiden naisalppihiihtäjien seurassa. Myös YLE välittää Levin kilpailutapahtuman suorana koko viikonlopun ajan. #welcometowinter.

Tiedote: Levi World Cup

Kommentit

kommenttia