Home » Lumen jäljillä -kirja herättää ajatuksia

Lumen jäljillä -kirja herättää ajatuksia

Lumen jäljillä nimi johdattaa laskukansan mielen puuterijahteihin. Sitäkin tämän kirjan sivuilla vähän tehdään, mutta enemmänkin puntaroidaan tilannetta, jos lunta ei olisikaan. 

Kirjan on kirjoittanut toimittaja, tietokirjailija sekä hiihdonopettaja Heidi Kalmari. Kirjoittaja toimii samalla kertojana sekä haastattelijana. Omien lapsuuden muistojen kautta siirrytään kappale kerrallaan pohtimaan lumen merkitystä eri ammattiryhmille sekä harrastuksille. 

Suhteestaan lumeen ääneen pääsevä mm. Lumilautailija Antti Autti, valokuvaaja Lada Suomenrinne tai vaikka runoilija Sinikka Svärd. Omien havaintojen, virallisten tilastojen sekä haastattelujen pohjalta Kalmari on koonnut kiinnostavan kokonaisuuden lumesta, sen eri vaikutusmuodoista. 

Kirjan herkullisimpia hetkiä on ovat kuvailut, jotka suorastaan tuntuvat pakkasen puraisuna poskipäissä. Kylmänväreet iskivät, kun Kalmari vietti paukkupakkasessa yön lumiluolassa. Hienojen kuvailujen taustalla kulkee kuitenkin ajatuksia herättävä teema ilmastonmuutoksen vaikutuksesta meille kaikille. Mitä jos lunta ei enää olisikaan?

Teema ei ole yllätys, sillä Kalmari on lumeen intohimoisesti suhtautuva toimittaja. Hän on erikoistunut vastuullisuuteen ja vastuulliseen matkailuun. Hän on myös mukana Protect Our Winters -ilmastoliikkeessä.

- Mainos -

Lukemisnautintoa lisää Harri Tarvaisen upeat kuvat, tyylikäs taitto, laadukas paperi sekä topakat kannet. 

Hinta 25 euroa

Lue lisää: docendo.fi/sivu/tuote/lumen-jaljilla/3816828

Kommentit

kommenttia