Home » Mehiläisen Digiklinikalta lääkärin apua huipulle asti

Mehiläisen Digiklinikalta lääkärin apua huipulle asti

Digiklinikka ja reseptit puhelimessa kuulostavat monen korvissa vielä vieraalta, mutta monelle mutkattomat mahdollisuudet keskustella oman lääkärin kanssa tai reseptien uusiminen käy kätevimmin nykypäivänä sovelluksen kautta. 

Myös alppi- ja freestylemaajoukkueet ovat päässet tutustumaan OmaMehiläinen -sovellukseen, jossa omat terveystiedot kulkevat aina mukana ja asiointi terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tapahtuu vaivattomasti sijainnista ja kellonajasta riippumatta. 

Santeri Kiiverille OmaMehiläinen -sovelluksen käyttö on tullut tutuksi alkuvuoden aikana

Nuori para-alppihiihtäjä pyörtyi tuntemattomasta syystä kesken harjoitusten joulunpyhinä. Urheilu Mehiläisen alppi- ja freestylemaajoukkueen lääkäri Sikri Tukiainen otti asian hoitaakseen ja määräsi Kiiverin mittaviin tutkimuksiin. 

”On syytä selvittää perinpohjaisesti, mistä pyörtyminen johtui. Kyseessä on kuitenkin perusterve nuori, joten on tärkeää poissulkea kaikki mahdolliset syyt pyörtymiselle”, sanoo Tukiainen. 

Digiklinikan käyttö on maksutonta, jos potilas ohjataan lääkärin vastaanotolle. 

Tutkimukset ovat jatkuneet vuoden vaihteesta tähän päivään asti

Onneksi pahimmat syyt on voitu jo sulkea pois. Kiiveri on suhtautunut tilanteeseen rauhallisesti, vaikka para-alppihiihdon MM-kilpailut ja muutamat maailmancupin osakilpailut ovat jääneet harmillisesti välistä. 

- Mainos -

”Terveys edellä kaikessa. Kyllä tuollainen tilanne säikäyttää ja ottaa aikansa, että saa taas itsensä kilpailukuntoon. Tilanne on tällä hetkellä kuitenkin hyvä ja maaliskuussa tähdätään taas kisarinteille”, summaa Kiiveri.

”On ollut helppoa pysyä ajan tasalla tutkimusten tuloksista OmaMehiläinen -sovelluksen kautta riippumatta siitä, missä olen fyysisesti sillä hetkellä ollut. 

Kiiverin mukaan tulosten ja vastausten löytäminen sovelluksesta käy helposti, eikä tuloksia lukiessa tarvitse arvuutella latinankielisten sanojen merkitystä. Myös ajanvaraus lääkärin vastaanotolle ja tutkimuksiin käy mutkitta sovelluksen kautta.

”En ole vielä kokeillut etävastaanottoa Digiklinikalla, mutta pidän mahdollisuudesta siihen, jos tarve vaatii. Mielestäni tämä tuo helpotusta ainakin meidän alppihiihtäjien arkeen, kun niin vähän ehtii olla koti-Suomessa, eikä koskaan voi tietää milloin apua tarvitsee. Lähtökohtaisesti tietenkin toivon, että tarvitsen mahdollisimman vähän lääkärin apua”, naurahtaa Kiiveri. 

OmaMehiläinen -sovellus on ladattavissa maksutta Apple & Android-laitteisiin. OmaMehiläistä voi käyttää mobiilisovelluksella tai tietokoneella verkkoselaimessa.

Ammattilainen etänä

Vaikka etälääkärin vastaanotto saattaa tuntua monelle vielä vieraalta, Kiiveri muistuttaa, että ammattilaisen apu on etänäkin parempi kuin diagnoosin etsiminen netin keskustelupalstoilta. Tästä syystä myös OmaMehiläisen Digiklinikka on apuna missä tahansa asiassa ympäri vuorokauden. 

Yleisesti Digiklinikan kautta hoidetaan lieviä ylähengitystietulehduksia, virtsatietulehduksia, vatsasuolikanavantulehduksia sekä ihottumia ja allergiaoireita. Vastauksen saa tunnissa – yleensä nopeamminkin. Digiklinikan käyttö on maksutonta, jos potilas ohjataan lääkärin vastaanotolle. 

”Onhan se erilainen tilanne hoitaa asioita puhelimen välityksellä, mutta itselle se tuntuu melko luontevalta. Se vaatii vain yksityiskohtaisemmin kuvailtuna oireet ja hyvät valokuvat, jos oire on kuvattavissa. Luotan kuitenkin yhtälailla etänä käytyihin keskusteluihin kuin konkreettiseen lääkärikäyntiin. Sovellus kuitenkin mahdollistaa olla sijainnillisesti jossain muualla, mutta tarjoaa tutun ja turvallisen vastaanoton ammattitaitoisen lääkärin tai hoitajan kanssa”, Santeri Kiiveri toteaa. 

OmaMehiläisen kautta pystyy helposti varaamaan ajan myös lääkärin ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten vastaanotoille ja laboratorioon, tarkistamaan reseptit, laboratoriotulokset ja jopa ultra-, röntgen- ja magneettikuvat. Onhan lääkärinkäynti mukavampi tehdä kotisohvalta kuin pukea monta kerrosta vaatetta päälle ja lähteä lääkäriin – etenkin keskellä yötä!  

Omat terveystiedot kulkevat puhelimen mukana ja asiointi terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tapahtuu vaivattomasti sijainnista ja kellonajasta riippumatta. Kuva Ski Sport Finland
Santeri Kiiverille Mehiläisen palvelut ovat tulleet tutuiksi. Kuva Paralympiakomitea.

Lisätietoa www.mehilainen.fi

Teksti ELLINORA PELAMO   
Kuvat SKI SPORT FINLAND, MEHILÄINEN & PARALYMPIAKOMITEA

Kommentit

kommenttia