Home » Pro Kuusamo

Pro Kuusamo

”Olen saanut Kuusamolta niin paljon, että vaikuttamiseni Pro Kuusamon kautta on vähintä mitä voin tehdä Kuusamon luonnon puolesta.” Näin käynnisti Pro Finlandia mitalilla palkittu luontokuvaaja Hannu Hautala Pro Kuusamon toiminnan 2013. Pro Kuusamo ry:n tavoitteena on säilyttää Kuusamo luonto – ja matkailukaupunkina sekä edistää paikallisten luontoon pohjautuvien elinkeinojen yleisiä toimintaedellytyksiä ja työllistävää vaikutusta tulevillekin sukupolville.

Ruka-Kuusamo on maamme suosituimpia ja lumivarmimpia matkailukohteita.

Kuusamon ainutlaatuinen luonto on monelle asiakkaalle suurin elämys. Laskettelurinteiden lisäksi Ruka-Kuusamon monipuolisuus houkuttelee talvilajien harrastajia. Luonto- ja lähiruokamatkailun suosio on lisääntynyt. Toiminnallisten aktiviteettien vastapainoksi haetaan elämyksiä sekä luonnon hiljaisuutta.

6_Tykkypuu maisema
Pro Kuusamon tarkoituksena on Kuusamon ja sen lähialueiden luontoarvojen sekä vapaiden näkymien vastuullinen vaaliminen tuleville sukupolville. Kuva Hannu Hautala.

Pro Kuusamolle on tilaus vaalimaan Kuusamon luontoa

Pro Kuusamo osallistuu aktiivisesti Kuusamoa koskevaan tulevaisuuden suunnitteluun. Eri selvitysten mukaan Rukan ja Kitkajoen välittömään läheisyyteen suunnitteilla olevalla kaivoshankkeella olisi kielteisiä vaikutuksia Kuusamon luontoon ja siihen pohjautuvien elinkeinojen sekä matkailun työpaikkoihin ja asiakasmääriin, todetaan Pro Kuusamon viranomaisille jättämissä muistutuksissa. Yhdistyksen hallituksen jäsen, kuusamolainen Anna Kantola uskoo, että kaavoituksella kunta voi halutessaan rauhoittaa alueita kaivostoiminnalta luontoa säästävästi. 

- Mainos -
3_Kitkajoki
Kitkajoki on yksi kauneimmista vapaana virtaavista luonnontilaisista joista, se saa alkunsa Euroopan suurimmaksi lähteeksi sanotusta Kitkäjärvestä. Kuusamon kuuluisat kosket kuohuvat Kitkajoessa. Kuva Hannu Hautala.
2_annataiga
Pro Kuusamon Anna Kantola ja porokoira Taiga patikoivat mielellään kotiseudullaan Kuusamon luonnossa. Pelkästään Oulangan kansallispuiston alueella käy vuosittain noin 200 000 retkeilijää. Puhtaaseen luontoon ja veteen kestävästi pohjautuvat elinkeinot ovat vahvuuksia, joilla Kuusamo menestyy tulevaisuudessakin. Kuva Matleena Kantola.

Toista tuhatta Kuusamon ystävää on liittynyt jäseneksi tukeakseen luontokaupunkia

Jäseneksi voi liittyä www.prokuusamo.fi – sivujen kautta tai teksti- viestillä numeroon 16499 ”PRO KUUSAMO ETUNIMI SUKUNIMI SÄHKÖPOSTIOSOITE”. Viestin hinta on 5 euroa – matka Kuusamon luonnon puolesta jatkuu!


Katso tästä PRO-KUUSAMO FACEBOOK

Katso tästä PRO-KUUSAMO NETTISIVUT


Teksti MARJA SALOKANGAS
Kuvat HANNU HAUTALA, JARMO PITKÄNEN, MATLEENA KANTOLA & HARRI TARVAINEN / REDBULL

Kommentit

kommenttia