Home » Pyhätunturi on kaikille seikkailu

Pyhätunturi on kaikille seikkailu

Suomen vapaalaskun ”kehto”, Pyhätunturi, on profiloitunut rauhalliseksi ja ehkä hieman mystiseksikin keskukseksi. Pyhällä tämä on hyvin tiedostettu ja tulevalle kaudelle tunturi tarjoaakin seikkailuja kaikille ikään tai laskutaitoon katsomatta.

Pyhätunturi haluaa tarjota elämyksen mahdollisimman monelle ja kehitysjohtaja Jusu Toivonen on suunnitellut tiimeineen monipuolisia elämyksiä koko tunturiin. ”Haluamme tarjota myös rinteissä laskemisesta elämyksen niin lapsille kuin aikuisillekin. Toki takamaastot ovat aina olemassa, mutta kaikki eivät välttämättä sinne kaipaa. Pyhä on kompakti tunturi, jossa seikkailun löytää heti ovesta ulos lähtiessä”, Toivonen kertoo.

Huttu-Ukko on Pyhän virallinen suojelija.
Huttu-Ukko on Pyhän virallinen suojelija.

Pyhän ”suojelija” Huttu-Ukko on tuotu näkyvästi mukaan Pyhän seikkailuihin. Perherinteillä on uusi Huttu-tunneli, jossa on näyttävä Lappi-henkinen graffiti. Huttu-Ukon seikkailureitillä voi retkeillä uudessa Huttulaavussa ja nauttia upeista maisemista.

Uusi Huttu-tunneli, jossa näyttävä Lappi-henkinen graffiti. Kuva Maria Mikkonen.

Perherinteen laidalta löytyy pikkuväelle vauhdikas pulkkamäki sekä poroaitaus, jossa punakuonoja voi ihailla laskemisen lomassa. Legendaarinen Wursti-makkararavintola löytyy myös pop up -pisteenä Tajukankaalta. Pyhän rinneseikkailujen kehityksessä on mukana arvostettuja alan toimijoita, kuten Partioaitta ja Amer Sports.

Pyhän parkki Polar-rinteen ja Sinisen rinteen välissä on kokenut muutoksia. Alue tunnetaan nyt nimellä Polar Madness, jossa yhdistyvät banked slalom, freeride ja parkkilaskeminen kaikentasoisille laskijoille sopivana. Perinteinen parkkilaskeminen jatkuu Pyhä Fun Parkissa Perherinteillä.

- Mainos -
Pyhä ei ole varsinainen parkkikohde, mutta sellainenkin löytyy helpolla saavutettavuudella.
Pyhä ei ole varsinainen parkkikohde, mutta sellainenkin löytyy helpolla saavutettavuudella.

Entäpä se kuuluisa vapaalaskupuoli?

Toivonen kertoo, että he ovat panostaneet vuokraamossa vapaalaskuvarusteisiin ja tarjoavat aiheesta koulutusta sekä tarvittaessa hiihtokoulun oppaan takamaastoon. ”Haluamme olla maailman paras paikka aloittaa vapaalasku”, hän toteaa painokkaasti.

Kun asiaa miettii, eivät Toivosen sanat ole tuulesta temmattuja. Riittävä korkeusero, helposti tavoitettavat vaihtelevat maastot, lumivarmuus ja turvallisuus sekä monipuoliset vuokraamopalvelut ovat vahvoja tekijöitä.

Lisätietoa: www.pyha.fi

 

Kommentit

kommenttia