Home » Rukan Lastenmaa uudistui

Rukan Lastenmaa uudistui

Rukalla on pitkät perinteet koko perheen laskettelukeskuksena ja tälle kaudelle keskuksessa paneuduttiin muiden uudistusten ohella myös lasten rinne-elämykseen.

Ruka halusi tarjota tälle kaudelle lapsille entistä enemmän kokemuksia ja kokonaisuutta lähdettiin suunnittelemaan yhdessä kuopiolaisen aktiviteettien rakentamiseen ja suunnitteluun erikoistuneen Fantasia Worksin kanssa.

Fantasia Worksin toimitusjohtaja Jere Ruotsalainen kertoo, että Rosa & Rudolf seikkailureitille Vuosseliin suunniteltiin kokonaisuus, jossa reitin varrella voi löytää tonttujen taloja sekä Rukan tunnettujen lasten maskottien Rosan ja Rudolfin eläinystäviä.

Rakennusmateriaalit ovat Lasten maassa laadukasta kelopuuta. Kuva Maria Mikkonen.
Rakennusmateriaalit ovat Lasten maassa laadukasta kelopuuta. Kuva Maria Mikkonen.

“Tontut ovat tärkeä osa pohjoisten erämaiden ekosysteemiä ja ne pyrkivät tasapainottamaan ihmisten toimia luonnon ja eläinten eduksi. Voit ehkä nähdä niitä vilaukselta jos olet nopea, mutta parhaiten niiden touhuja ehkä kuulee mökin ulkopuolelta, jos vain mökin sattuu löytämään ja hiipii sen lähelle varovasti”, Ruotsalainen maalailee paljastamatta kuitenkaan enempää.

Ruotsalainen kertoo, että tonttujen mökeissä on sisällä led-valot ja joissakin myös äänet. “Nämä mökit ovat tarinallista somistusta, eivät varsinainen leikkipaikka, mutta niiden rakenteet ja efektit on suunniteltu siten, että ne selviytyvät rinteiden rankoissa olosuhteissa”, hän sanoo.

- Mainos -

Lapsille tutut Rosa ja Rudolf löytyvät myös niin ikään uudistetusta lasten sisäleikkipaikasta Kauppakeskus Kumpareesta. “Lasten sisäleikkipaikkaan tehtiin ilmeenmuutos, joka toteutettiin uudella tapetilla ja tunturiaiheisella kiipeilyseinällä. Tapetin kuvassa seikkailevat Rosa & Rudolf –hahmot, joita on myös samalla uudistettu Rukan toimesta”, Ruotsalainen kertoo.

Uudistetut Rosa & Rudolf-hahmot seikkailevat myös leikkihuoneen ison takaseinän tapetissa. Kuva Fantasia Works.
Uudistetut Rosa & Rudolf-hahmot seikkailevat myös leikkihuoneen ison takaseinän tapetissa. Kuva Fantasia Works.

Vuosselin Rosa & Rudolf –lastenmaan Rosa Parkiin rakennetaan aloittelijoille sopivia hyppyreitä ja reilejä sekä Rudolf crossi-rata lastenmaan yläpuolelle. Lastenmaahan on tullut lisäksi hiihtokaruselli, jota voivat käyttää kaiken ikäiset suksilla tai laudalla liikkuvat pikkulaskijat.

Lisätietoa www.ruka.fi/lastenruka

 

Kommentit

kommenttia