Home » Optimoitua mukavuutta Helly Hansen H1 Pro -kerrastoilla

Optimoitua mukavuutta Helly Hansen H1 Pro -kerrastoilla

Ski Sport Finlandin pääyhteistyökumppani Helly Hansen esitteli tälle kaudelle uusia huippuluokan kerrastoja, joiden suunnittelua ovat ohjanneet kehon lämpökartoitus sekä viimeisin tieto optimaalisista materiaaleista.

H1 Pro -kerrastojen suunnittelussa on lähdetty ihmisen anatomian perusteista. Kerrastot ovat lopputulosta Cambridgen yliopiston evoluutiobiologi Danny Longmanin tutkimustyöstä sekä Helly Hansenin tuotekehityksestä ja -testauksesta yhteistyössä huippu-urheilijoiden ja ääriolosuhteiden ammattilaisten kanssa

Naisten ja miesten kehon erilainen anatomia sekä hieman toisistaan poikkeavat lämpöä haihduttavat ja varastoivat alueet ovat olleet erityisen huomion kohteena. Valmistaja kehuukin, että H1 Pro -kerrastojen ainutlaatuiset lämpöominaisuudet ja kosteudenhallinta mahdollistavat maksimaalisen suorituskyvyn kylmässä.

Lähes huomaamattomat päällä

Ensimmäinen huomio kerrastoa pukiessa on erittäin hyvä istuvuus sekä eri kohdissa olevat ilmanvaihtoreiät että erilaiset kudokset. Seamless-mallin saumattomuus lisää huomaamattomuuden tunnetta. 

Etureidessä on tiiviimpää kudosta, reiden sivuilla harvempaa paremman liikkuvuuden takaamiseksi ja reiden takaosan reiät huolehtivat ilmanvaihdosta. Tunnelma on lähes mittatilaushenkinen ja sitä en ole ennen aluskerrastoissa kokenut.

- Mainos -

Lämmön ja kosteuden siirtoa

Body mappingilla eli kehon lämpökartoituksella on saatu eniten irti Helly Hansenin parhaista Lifa-teknologioista, sillä kehon eri osat osallistuvat lämmönsäätelyyn liikunnan aikana eri tavoin. Lämmön haihtuminen on suurta esimerkiksi kainaloista ja kyljistä, sen sijaan rintakehästä lämpöä vapautuu huomattavasti vähemmän. Vastaavasti lämmintä 100 % merinovillaa on käytetty paikoissa, joissa kylmän tunnetta esiintyy useammin – kuten yläselässä, rintakehässä ja kaulan alueella. 

Kosteuden siirto keholta on eräs aluskerraston tärkeimpiä tehtäviä. H1 Pro -kerrastojen Lifa ja Lifa Active -kuidut siirtävät tehokkaasti kosteutta pois iholta, etenkin käsivarsien alta ja selästä pitäen olon mukavana myös hikoilun jälkeen. 

Hinta: H1 Pro Lifa -paita 140 euroa, housut 100 euroa.

Lisätietoa www.hellyhansen.com

Teksti ANTTI ZETTERBERG    Kuvat VALMISTAJA

Kommentit

kommenttia