Home » Brändin tarina – Devold of Norway

Brändin tarina – Devold of Norway

Vuonna 1853 perustettu Devold of Norway AS on villavaatteiden asiantuntija, jonka Devold-brändin alla kehitetään ja valmistetaan muun muassa alusvaatteita, välikerroksia, päällysvaatteita, klassisia villapaitoja, sukkia ja sekä muita villatuotteita. 

Norjan rannikon säälimättömät olosuhteet ovat oleellinen osa Devoldin syntytarinaa sen alkaessa tuottamaan vaatteita muun muassa paikallisten kalastajien tarpeisiin. Devold on ollut innovatiivisilla tuotteillaan mukana myös arktisen löytöretkeilyn historiassa. Devoldin missiona on valmistaa kestävän kehityksen ideologian mukaisesti ekologisesti kestäviä villatuotteita.

Devoldin historia ulottuu 150 vuoden päähän.

Juuret syvällä Norjassa

Devold sai alkunsa vuonna 1853, kun norjalainen liikemies Ole Andreas Devold perusti oman neulomonsa. Aluksi yritys keskittyi paikallisten asiakkaiden tarpeisiin valmistaen perinteisiä neulottuja vaatteita, erityisesti villasukkia ja neuletakkeja. 

Tuotteet saivat nopeasti mainetta kestävyydestään ja laadustaan, mikä vahvisti brändin asemaa paikallisilla markkinoilla. Devold oli työnantajana myös edelläkävijä – se rakensi muun muassa Norjan ensimmäisen voimalaitoksen tuottamaan sähköä tehtaillensa ja oli ensimmäisten joukossa Norjassa ottamassa käyttöön puhelinta monen muun teknisen edistysaskeleen ohella. 

Vaatetehtaan perustaminen vakuutti myös monia Amerikkaan muuttoa suunnittelevia jäämään Langevågiin, joten sen yhä jatkuva merkitys perustamispaikalleen on valtava. 

- Mainos -
Villaiset aluskerrastot ja välikerrokset sopivat erityisen hyvin kerrospukeutumiseen hengittävyytensä, ilmavuutensa ja kuivuutensa takia. 

Paljon onnea 170-vuotias Devold

Devoldin suurta merkkipäivää vietettiin Langevågenissa Ålesundissa. 

”Meille oli selvää, että vuosipäivää oli juhlittava siellä, mistä kaikki alkoi. Me olemme brändi, joka on ylpeä juuristaan, ja tähän päivään asti meillä on edelleen vahva yhteys Langevågeniin ja Ålesundiin”, kertoo omistaja Knut Flakk.

Illan kohokohta oli suuri gaalaillallinen tehtaan tiloissa, josta kaikki alkoi vuonna 1853. Illallisen lisäksi juhlissa päästiin todistamaan historiallista muotinäytöstä. Mallien joukossa oli paikallisia harrastajia ja malleja pukeutuneena omiin Devold-vaatteisiinsa, joista osa oli useita vuosikymmeniä vanhoja.

”Emme kuitenkaan vain juhli menneisyyttämme, vaan odotamme myös innolla tulevaisuutta. Historiamme on täynnä innovaatioita ja sitoutumista, ja olemme innoissamme siitä, mitä seuraavat luvut tuovat tullessaan”, Flakk lopetti juhlapuheensa.

Miksi merinovillaa? 

Villa on sataprosenttinen luonnonkuitu, jota on noin 8000 erilaista laatua. Devoldin tuotteet ovat hienointa pitkäkuituista merinovillaa, joista saadaan erittäin miellyttäviä ja pehmeitä vaatteita. 

Merinovillavaate eristää erittäin hyvin ja tuottaa parhaan suojan kylmyyttä ja kuumuutta vastaan. 

Kuidun luonnollinen keratiini tekee siitä palosuojatun, eikä se pala tai sula. Devold tuottaa villaa paljon muun muassa Uudessa Seelannissa, jossa eristynyt maa ja sen karu ilmasto on muovannut paikallisista lampaista ja niiden villasta erityisen lämmintä ja sääoloja kestävää materiaalia. Ne ovat tottuneet kylmiin talviin ja kuumiin kesiin. 

Näin on kehittynyt erinomainen villalaatu, joka hengittää kesällä ja eristää talvella. Tästä luonnollisesta ja pehmeästä ihmekuidusta voidaan valmistaa kehoa suojaavia asuja, jotka pitävät kehon lämpötilan miellyttävänä lähes missä tahansa säässä ja ilmastossa. 

Merinovillalla onkin luontaisia lämmönsäätelyominaisuuksia, jotka imevät ja poistavat kosteutta. Villa tuottaa myös lämpöä kastuessaan ja villakuidut imevät kosteutta jopa 35 % ominaispainostaan. Merinovilla imee suuren määrän kosteutta verrattuna keinokuituihin eikä villa kastuessaan tunnu kostealta. 

Tämän ansiosta käyttäjä pysyy kuivana kosteissakin oloissa, ja keinokuiduista poiketen merinovilla ei kehitä pahaa hajua edes useiden päivien käytön jälkeen. Sen kanssa selviää huomattavasti pidempään vaativissakin olosuhteissa vain tuulettamalla. Lisäksi villan antibakteeriset ominaisuudet auttavat tuottamaan käyttäjän iholle terveellisen mikroilmaston, joka voi auttaa helpottamaan muun muassa ihottumia.

Kestävä kehitys ja vastuullisuus

Devold on vahvasti sitoutunut kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisyyteen. Käyttäen vain eettisesti tuotettua villaa ja panostaen tuotantoprosessien ympäristöystävällisyyteen, yritys pyrkii vähentämään hiilijalanjälkeään ja edistämään kestävää kulutusta. 

Devoldin käyttämä villa on luonnollisesti myös mulesing-vapaata. Mulesing on lampaille tehtävä kivulias toimenpide, jossa lampaan peräaukon molemmilta puolilta leikataan ihoa pois noin 6 sentin verran. Tämä johtaa arpikudokseen, joka estää loiskärpästen munimisen ja siten vähentää niiden aiheuttamia sairauksia. 

Leikkaus tehdään yleensä ilman kivunlievitystä ja on varmasti lampaille kivulias. Devoldin tuotantoketju on muutenkin 100 % läpinäkyvä ja sitä voidaan seurata lampaasta tehtaaseen täysin. 

Pikamuodista poiketen Devoldilla on oma tehdas Norjassa sekä pitkät yhteistyösopimukset kaikkien tuottajiensa kanssa. Ostaessasi Devoldin tuotteita voit olla varma, ettei ei ole tuotettu epäekologisesti huonoissa työoloissa. Villavaate on keinokuitua ekologisempi myös siinä mielessä, että sitä on kohtuullisen helppo korjata. Devoldin sivuilta devold.com löytyvät hyvät ohjeet korjaamiseen. 

Devold on tunnettu myös klassisista villapaidoistaan.

Devold of Norway

Devold of Norway AS on osa Flakk-konsernia. Flakk Group on perheyritys, jolla on maailmanlaajuisia sijoituksia ja omistuksia eri liiketoiminta-alueilla, mukaan lukien matkailu, tekstiilit, lentoliikenne, rakennusmateriaalit, komposiitit ja uusiutuva energia. 

Ryhmä ottaa kestävän kehityksen vakavasti ja suunnittelee kannattavien yritysten rakentamista, jotka edistävät maailman myönteistä kehitystä. Flakk Groupin liikevaihto oli 2023 1,1 miljardia Norjan kruunua ja se työllistää yli 900 henkilöä. Devoldin pääkonttori on Langevågissa Ålesundin ulkopuolella.

www.devold.com 

Merinovillatuotteen peseminen

Kaikki Devold-tuotteet voidaan konepestä villaohjelmalla. Total Easy Care -merkityt tuotteet voidaan lisäksi rumpukuivata matalassa lämpötilassa. Käännä tuotteet nurinpäin ennen pesua.

Tavanomaiset pesuaineet sisältävät entsyymejä, jotka voivat vahingoittaa villakuituja.

Siksi suositellaan käytettäväksi nestemäisiä villalle ja silkille tarkoitettua pesuaineita. Nämä pesuaineet eivät sisällä entsyymejä ja niillä on PH-neutraali koostumus, joka on kehitetty villatuotteita silmällä pitäen. Villatuotteet voivat kestää joitakin pesukertoja tavanomaisilla pesuaineilla, mutta pesuaineiden entsyymit vahingoittavat villakuituja toistuvassa pesussa.

Merinovillan hyvät puolet

-Siirtää kosteutta
-Eristää
-Säätelee lämpötilaa
-Ei kehitä pahaa hajua
-Heikosti syttyvä
-Hengittää
-Pehmeä ja miellyttävä
-Paras lämmittävyys painoon nähden
-Luonnonkuitu
-Biohajova
-Uudistuva materiaali

Teksti: Mikko Kempas Kuvat: Devold

Lisätietoja: www.devold.com

Suomen maahantuonti: Active Marin & Outdoor Oy

Kommentit

kommenttia