Home » Merinokerrastot kevyellä rakenteella – Devold Wool Mesh

Merinokerrastot kevyellä rakenteella – Devold Wool Mesh

Kevyttä ja laajalla lämpötilaskaalalla toimivaa kerrastoa etsivälle Devoldin mallistosta löytyy The Devold® Wool Mesh -kerrastot, jotka ovat tehty eräänlaisesta ”merinoverkosta”. Plussakeleillä normaali merinokerrasto voi olla vähän liikaa, jolloin tämän kaltainen kerrasto toimii erinomaisesti. Samoin korkean fyysisen intensiteetin toiminnassa aluskerraston kosteudensiirto-ominaisuudet ja kuivumisnopeus ovat tärkeimpiä ominaisuuksia. Erimerkiksi vapaalaskussa, haikkauksessa ja vastaavassa toiminnassa, missä ollaan paljon lumen kanssa tekemisessä välillä hikoillen ja välillä pysähtyen nousee nämä Devoldin tuotteet erittäin korkealle suositeltavien listassa. 

Kuten kerrospukeutumisesta tietävät sanovat, niin ilma on yksi tärkeimpiä tekijöitä lämpimänä pysymisessä. Näin ollen tuntuu, että nämä mesh-tuotteet myös lämmittävät oikein hyvin. Aivan kylmimpiin pakkasiin emme päässeet näitä testaamaan, mutta reilussa -10 asteen lämpötilassa ei ollut mitään ongelmaa, päinvastoin. Toisaalta taas nyt hyvin tutuksi tulleissa etelän plussakeleissä ei tullut kuumakaan. Oikein mukava kokonaisuus sateessa laskemiseen olikin Devoldin kerrasto, ohut tekninen paita sen päälle ja päälimmäiseksi Devoldin kuoritakki. Pysyin hyvin sateisenakin päivänä täysin kuivana, eikä laskiessa tullut edes yhtään hiostava olo. 

Paita oli aluksi vähän tiukka, mutta venyi varsin sopivaksi. Hyvä ominaisuus on takaa pidempi helma, sillä näin paita pysyy paremmin aisoissa housujen kanssa eikä selkä paista. Kauluksen vetoketjun voi avata kahdesta suunnasta, joten sitä voi käyttää myös tuuletukseen. Olen 182cm / 85kg ja L-koko oli minulle oikein sopiva. 

Verkkoa jalkaa, toimii aina. Wool Mesh rakenne poikkeaa selkeästi perinteisestä merinosta.

Tuotteet pestään normaaliin merinovillalle ominaiseen tyyliin konepesussa, mutta nämä kuivuvat niin nopeasti, että olen pärjännyt niiden kanssa todella pitkään tuulettamalla ulkona. Kuivumisnopeus on erittäin hyvä ominaisuus varsinkin, kun olosuhteet elämälle ovat vähän rajoitetut, kuten esimerkiksi matkailuautossa tai pienessä mökissä. 

Kaiken kaikkiaan erittäin suositeltava tuotekokonaisuus monikäyttöisyytensä takia. Toimii keväällä, pärjää talvella, kätevä ja huoleton käyttää hyvin monipuolisissa ja temmoltaan vaihtelevissa aktiviteeteissa. 

- Mainos -

Puolipitkät aluskalsarit toimivat myös kätevinä lisälämmikkeinä, koska niissä on vetoketju koko matkalla. Ne saa siis pois, vaikka haalareiden alta, ilman että tarvitsee riisua kenkiä. Tykkäsin näistä myös ihan tavallisessa laskukäytössä pitkiä versioita enemmän, koska näiden kanssa sukan varteen ei jää mitään ryppyjä. Malli on sen verran tilava, että se menee hyvin myös suojahousujen päälle.  

Wool Mesh tuotteita myy mm. Varuste.net

Teksti: Mikko Kempas

Wool Mesh 190 Zip Neck paita

 • Materiaali: 190 g m2 100% merinovillaa
 • Kuidun paksuus 18,7 mikronia
 • Vetoketju kaulassa. 
 • 125.00 EUR

Wool Mesh 190 Zip-Off housut

 • Materiaali: 190 g m2 100% merinovillaa
 • Kuidun paksuus 18,7 mikronia
 • Vetoketjut sivuissa, aukeavat kokonaan.
 • 149.00 EUR

Wool Mesh 190 pitkät kalsarit

 • Materiaali: 190 g m2 100% merinovillaa
 • Kuidun paksuus 18,7 mikronia
 • 115.00 EUR

Kommentit

kommenttia