Home » Hiihtokeskukset takaavat valkean joulun koko Suomeen

Hiihtokeskukset takaavat valkean joulun koko Suomeen

Alkutalven pakkasjakson ja lumettamisen ansiosta lähes kaikki Suomen hiihtokeskukset ja rinteet ovat nyt auki ja hangille pääsee myös jouluna. Vaikka monessa kaupungissa valkeaa joulua ei tänä vuonna koetakaan, löytyvät talven tunnelma ja lumiriemu läheltä.

Koko Suomen hiihtokeskuksissa on lunta. Etelä-Suomen kaupungeista katsottuna lumitilanne saattaa näyttää heikolta, mutta hiihtokeskuksissa tilanne on toinen. Tiiviiksi tampattu lumetettu kerros kestää laskemista ja sääoikkuja.

Etelän keskuksista esimerkiksi Peuramaalla, Vihdissä, Talmassa, Messilässä ja Sappeella lunta on useita kymmeniä senttejä, jopa puolesta metristä metriin. Eivätkä Keski- ja Pohjois-Suomen keskukset suinkaan jää toiseksi. Rinteissä riittää kinoksia koko Suomessa, ja pohjoisessa laskemaan pääsee osittain myös luonnonlumille.

Joulunviettoon hiihtokeskukseen

Joulun päivinä hiihtokeskuksissa järjestetään erilaisia joulutapahtumia kauneimmista joululauluista Pokémon-seikkailuihin. Tapanina hiihtokeskuksissa on kunnon kinkunsulattelut, joten välipäivinä ei kannata jäädä kotiin. Uutenavuotena laskemaan pääsee ilotulitteiden saattelemana.

- Mainos -

”Joululomalla on hyvää aikaa nauttia rinteiden lumisesta tunnelmasta yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Lisäoppia saa hiihtokouluista, jotka järjestävät kursseja koko kauden ajan keskuksissa ympäri Suomen, myös joulun ja uudenvuoden aikaan”, muistuttaa Suomen hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Kaiken kaikkiaan reilu 50 hiihtokeskusta on jo nyt auki ja kausi on lähtenyt hienosti käyntiin koko Suomessa. Hiihtokeskusten aukioloajat, rinnetiedot ja hiihtokoulut päivittyvät osoitteessa www.ski.fi

Messilän rinteet ovat huippukunnossa.
Messilän rinteet ovat huippukunnossa.

Kommentit

kommenttia