Home » POWin eli Protect Our Winters -organisaation ilmastoystävällisen matkan opas on nyt luotu ensimmäistä kertaa paikkakuntakohtaisesti, Ylläkselle!

POWin eli Protect Our Winters -organisaation ilmastoystävällisen matkan opas on nyt luotu ensimmäistä kertaa paikkakuntakohtaisesti, Ylläkselle!

POWin eli Protect Our Winters -organisaation ilmastoystävällisen matkan opas on nyt luotu ensimmäistä kertaa paikkakuntakohtaisesti, Ylläkselle!

Iso osa matkailun päästöistä syntyy kohteeseen matkustamisesta. POWin teettämän kyselyn mukaan yli 90 prosenttia Ylläksen alueen matkailijoista kokee tärkeänä, että matkailuyritykset tai hiihtokeskukset aktivoivat ja auttavat asiakkaita tekemään kestävien valintojen tekemisestä helpompaa. POW ja Ylläs yhteistyössä haluavat tarjota matkailijoille vähäpäästöisempiä tapoja matkustaa ulkoilu- ja talviharrastusten pariin sekä normalisoida kestäviä valintoja niin ennen matkaa, matkalla kuin matkan jälkeenkin.

Matkaa suunniteltaessa moni pohtii seuraavia asioita:

Onko omilla päästöillä merkitystä?

Miten vähäpäästöinen matka onnistuu pitkistä etäisyyksistään tunnettuun Lappiin?

- Mainos -

Pääseekö julkisilla perille asti ja voiko autoton edes haaveilla matkasta lumen keskelle?

Näihin kysymyksiin POW-opas pyrkii antamaan vastauksia ja tarjoamaan ratkaisuja. Opas on jaettu neljään osaan helpottamaan matkan suunnittelun ja toteutuksen jokaista vaihetta:

1. ENNEN MATKAA -osasta löydät asioita, joita tulisi ottaa huomioon ennen matkan aloittamista.

2. MATKALLA-osasta löydät huomioitavia asioita kun olet matkustamassa kohteeseen.

3. KOHTEESSA-osio antaa vinkit itse kohteessa fiksujen valintojen tekemiseen.

4. MATKAN JÄLKEEN -osiosta saat tärpit matkan jälkeiselle ajalle.

POW on talviurheilun, talviliikunta-aktiviteettien ja ulkoilun ystävien ilmastojärjestö. POWin toiminnan tarkoituksena on aktivoida talvien ystäviä sekä urheilu-, liikunta- ja matkailualan yrityksiä ja yhteisöjä toimimaan ilmastonmuutosta vastaan sekä vaikuttamaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Vähäpäästöinen matka ulko- ja talviharrastusten pariin on mahdollinen! 

Kommentit

kommenttia