Home » Lina Haggström menestyksekäs Euroopan nuorten olympia-festivaaleilla

Lina Haggström menestyksekäs Euroopan nuorten olympia-festivaaleilla

Suomen tytöt menestyivät loistavasti sekä freestylen big air -hyppykilpailussa että slopestylessa Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla (EYOF) Italiassa. Moebiuksen Lina Häggström nappasi molemmissa lajeissa kultaa, ja Levi Ski Clubia edustava kittiläläinen Liina Kuivalainen sijoittui hienosti slopestylessa toiseksi ja big airissa neljänneksi.

Big airin finaalissa laskettiin formaatilla, jossa kolmesta laskusta kahden parhaan tempun pisteet laskettiin yhteen. Kisaformaatin mukaan finaalissa piti tehdä kaksi erilaista temppua, ja kun Häggström kaatui ensimmäisen hyppynsä, paineet jäivät kahdelle viimeiselle kierrokselle. Hän kesti ja teki onnistuneet hypyt molemmilla: seiskan toisella kierroksella ja feikki vitosen kolmannella. Kulta irtosi yhteispisteillä 159,8.

”Olen todella iloinen voitosta etenkin big airissa, koska kaaduin ensimmäisellä runilla seiskan, niin sitten oli pakko ländätä kaksi hyvää temppua seuraavilla runeilla. Ländäsin hyvän seiskan ja hyvän feikki vitosen. Olisin tietenkin halunnut vielä yrittää feikki seiskaan, mutta se ei onnistunut koska kaaduin ensimmäisen runin. Slopestylessä sain ensimmäisellä laskulla hyvän runin alle ja yritin parantaa vielä tekemällä ysin alahyppyristä mutta valitettavasti kaaduin, joten ensimmäinen runi jäi voimaan ja se riitti tällä kertaa. Voin myös sanoa, että olen todella ylpeä itsestäni, koska minulla oli tavoitteena päästä palkintopallille mutta en olisi uskonut, että sieltä tulee kultaa”, kommentoi Haggström omia suorituksiaan. 

Kommentit

kommenttia