Home » Kumparelaskijat pääsevät harjoittelemaan jo kotimaan lumilla!

Kumparelaskijat pääsevät harjoittelemaan jo kotimaan lumilla!

Koillismaalla pääsee laskemaan ja hyppäämään viime talvena säilötyn lumen turvin! Rukalla avattiin ensimmäinen rinne ja Taivalvaaralla kumparelaskuhyppyri ennätysaikaisin 10.10.2016!

Taivalvaaralla on avattu ensimmäistä kertaa ensilumen kumparelaskuhyppyri. Taivalkosken kunta säilöi viime talvena n. 10 000 kuutiota lunta Taivalvaaran hiihtokeskuksen läheisyyteen. Aivan säilölumikasan viereen, soramontun seinämään, muokattiin maa-aineksesta hyppyrin pohja. Tämän päälle levitettiin kaivinkoneella lunta ja viimeistely tehtiin miesvoimin lapiolla. Lunta on vauhdinottorinteessä puolisen metriä ja alamäessä metrin verran. Lunta on varastossa vielä lisää ja tarpeen vaatiessa, pystytään mäkeen lunta vielä lisäämään. Kaikkinensa lunta hyppyrin tekemiseen tarvittiin vain 250-300 kuutiota. Nyt kun pohjatyöt on tehty, niin tulevaisuudessa hyppyri saadaan kuntoon varsin pienin kustannuksin. Tämän kauden kokemuksen perusteella ensi kesän aikana tehdään vielä pieniä muutoksia, joilla pyritään helpottamaan mäen rakentamista ja kunnossapitoa.

taivalvaara_ensilumenhyppyri

Ensimmäiset hypyt hypättiin maanantaina 10.10. Samalla hyppyri todettiin toimivaksi. Hyppyri palvelee niin paikallisen seuran, Taivalkosken Kuohu Freestyle, kuin muitakin kotimaisia urheilijoita, tarjoten mahdollisuuden hioa hyppyjä ennen varsinaisen kauden alkamista. Tulevana viikonloppuna Taivalvaaran ilmatilassa nähdäänkin Ski Sport Finlandin haastaja- ja seurantaryhmän urheilijoita. Seuraava projekti Taivalvaaralla on treenikumpareikon lumettaminen. Mutta sitä joudutaan vielä tovi odottamaan. Sitä ennen tuntumaan laskemiseen voi käydä ottamassa Koillismaan toisessa keskuksessa eli Rukalla. Siellähän avattiin ensimmäinen rinne myös 10.10. ja sekin säilölumella.

- Mainos -

Kommentit

kommenttia