Home » Keskimaa mukaan Himoksen seuraavaan kehitysvaiheeseen

Keskimaa mukaan Himoksen seuraavaan kehitysvaiheeseen

Himos-Yhtiöt Oy ja Osuuskauppa Keskimaa ovat tänään solmineet esisopimuksen, jonka mukaan Keskimaa ostaa länsirinteiden ääreltä kolme tonttia majoitus- ja ravintolatoimintaa varten. Alueelle suunnitellaan kiinteistökokonaisuutta, joka sisältää korkealaatuisten majoitushuoneistojen ja ravintolan yhdistelmän. Hankkeen kokonaisluokka on noin 25–30 miljoonaa euroa.

Majoitus käsittää noin 120 huoneistoa, joissa kussakin on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Vuodepaikkoja on yhteensä noin 450. Kokonaisuuteen sisältyy kohteeseen sopiva ravintola, ruoan verkkokaupan noutopiste ja pysäköintipaikat sähkölatauspisteineen.  

– Pitkäaikainen visiomme ja unelmamme laadukkaasta ski-in ski-out -majoituksesta rinteiden juurelle on toteutumassa vihdoinkin. Länsikeskuksen asemakaavan RM-tontit sijaitsevat huippupaikalla ja soveltuvat Keskimaan hankkeeseen erinomaisesti. Olen jo ennakkoon erittäin iloinen laskettelevien asiakkaidemme puolesta heidän päästessä jatkossa majoittumaan aivan hiihtokeskuksen juurelle. Suunniteltu majoituskokonaisuus tulee vastamaan myös entisestään kasvavaan kansainväliseen kysyntään ja lisää Himoksen vuodepaikkoja peräti kymmenellä prosentilla, Himos-Yhtiöt Oy:n omistajayrittäjä Päivi Kuokkanen kertoo tyytyväisenä.

Tällä hetkellä kyseisellä rakennuspaikalla sijaitsee karavaanialue, jolle tullaan osoittamaan uusi paikka, jatkossakin rinnepalvelujen välittömästä läheisyydestä.

Keskimaa käynnistää kohteen suunnittelun ja rakennuttamisen kilpailutuksen välittömästi, ja pyrkii tekemään lopullisen rakentamispäätöksen vielä vuoden 2023 aikana. Rakentaminen toteutuisi vuosina 2024–2025 ja kokonaisuus olisi valmiina laskettelukaudelle 2025–2026.

- Mainos -

Tiedote: Himos-Yhtöt Oy

Artikkeli julkaistu 15.3.2023

Kommentit

kommenttia