Home » Säilölumeen satsaaminen kannatti – Rukan rinteillä alkukausi oli ennätyksellinen

Säilölumeen satsaaminen kannatti – Rukan rinteillä alkukausi oli ennätyksellinen

Ruka avasi Suomen laskettelukauden 2019–2020 ensimmäisenä Suomessa jo 4. lokakuuta ja alkukausi osoittautui jopa ennakko-odotuksia suositummaksi, kun säilölumirinteet houkuttelivat Rukan rinteisiin sekä syyslomaa viettäviä perheitä että ammattimaisesti harjoittelevia laskijoita. Loppuvuodesta kasvua vauhditti Rukan ennätyksellinen lumitilanne sekä joulun alla avattu uusi Ski-Inn hotelli RukaValley. Rukan koko majoituskapasiteetti oli käytössä jouluna sekä uutenavuotena ja rinteillä riitti kuhinaa. Uudenvuoden aattona rinteessä oli yli 7000 laskettelijaa ja kokonaisuudessaan Rukan laskettelijamäärät olivat loppiaiseen mennessä peräti 15 prosentin kasvussa edellisvuoden ennätyslukuihin verrattuna.

– Olemme erittäin tyytyväisiä alkukauteen. Kotimaiset ja kansainväliset kilpalaskijat ovatkin jo vuosien ajan aloittaneet treenikautensa Rukalla, mutta nyt olemme kehittäneet alkukauden palvelutarjoamaa erityisesti lapsiperheille, jotka ovat tärkein asiakasryhmämme. Joulusesongin aikaan oli myös ilo huomata uusien hissiemme toimivuus, sillä suuresta laskijavolyymista huolimatta jonot pysyivät hyvin maltillisina, Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho kertoo.

RukaValley on Rukan uusin jätti-investointi

Joulukuussa 2018 Ruka otti käyttöön uuden gondolihissin sekä huippunopean Express-tuolihissin. Tänä jouluna Rukalla puolestaan juhlittiin toisen jätti-investoinnin valmistumista, kun uusi Ski-Inn hotelli RukaValley aukesi Rukan itäpuolelle, ravintola Ski Bistron ja perheiden rinnealueen Family Parkin naapuriin. Hotelli-investointi on noin 20 miljoonan euron suuruinen. 117 huoneistoa kattavan hotellin yhteyteen muodostuu laaja palvelukokonaisuus, johon kuuluvat ravintola Camp Kitchen & Bar, välinevuokraamo ja shop, Minimarket, Ruka Adventuresin safaritalo sekä lastenhoitopalvelua tarjoava KidsClub. Hotellilta on vain muutama askel laskettelurinteisiin, hiihtoladuille sekä Valtavaaran luonnonsuojelualueen reiteille.

– Jouluksi valmistunut hotelli on ensimmäinen osa uutta Ruka Valleyn kävelykylää, joka täydentää nykyisen Rukankylän palveluja. Maisemagondoli yhdistää kylät toisiinsa ja uusimmat palvelut vastaavat hyvin erityisesti laskettelevien lapsiperheiden tarpeisiin, Aho kertoo.

Lumettomasta Etelä-Suomesta oli kysyntää Rukalle

Kun eteläisessä Suomessa joulua vietettiin lumettomassa ympäristössä, Kuusamossa raportoitiin lähes ennätyksellisen korkeista lumikinoksista. Tällä hetkellä Rukalla on noin 60 senttimetrin hanget ja hiihtokeskuksessa kaikki rinnealueet avoinna.

- Mainos -

– Etelän lumeton joulu näkyi meillä varauspyynnöissä ihan loppumetreille asti. Valitettavasti monelle jouduimme myymään ei-oota, sillä Rukan majoituskapasiteetti oli täyteen varattu lähes koko joululomien ajan. Nyt puolestaan hiihtolomia varataan erittäin vilkkaasti, joten viimeistään nyt kannattaa olla liikkeellä kevättalven majoitusvarausten kanssa, Aho toteaa.

Seuraavat suuret investoinnit Pyhälle

Viime vuodet Rukalla ovat olleet kiivasta aikaa isoille investoinneille. Nyt Rukan ja Pyhän hiihtokeskukset omistava perheyhtiö Rukakeskus Oy siirtää uusien investointien painopistettä Pyhälle. Marraskuussa julkistettiin suunnitelma uuden Express-tuolihissin rakentamisesta Pyhän Pohjoisrinteille, jonka lisäksi Pyhällä on kehitysvaiheessa uusi revontulimajoitusten kokonaisuus tunturin huipulle. Revontulimajoitukset otetaan näillä näkymin asiakaskäyttöön ensi talvikaudeksi ja uusi PohjoisExpress-tuolihissi valmistuu jouluksi 2021.


Rukan kuvat: Veera Vihervaara
Tiedote: Ruka 

Kommentit

kommenttia