Home » Uusi vapaalaskutapahtuma valloittaa Iso-Syötteen

Uusi vapaalaskutapahtuma valloittaa Iso-Syötteen

Ensi viikonloppuna 4.-5.2. Iso-Syötteen valloittaa aivan uudenlainen vapaalaskutapahtuma. Vapaalasku, eli laskettelu tai lumilautailu hoitamattomien rinteiden ulkopuolella, kasvattaa jatkuvasti suosiotaan. Lajia maailmallakin harjoittavat suomalaiset Jussi Hynninen ja Tuomas Immonen ovat Iso-Syötteen tapahtuman takana.

 ”Halusimme järjestää uudenlaisen vapaalaskutapahtuman, jossa tärkeintä on hauskanpito meille rakkaan lajin parissa. Tämä ei ole totista hommaa, eikä sitä tehdäkseen tarvitse olla ekspertti”, kertoo lumilaudalla laskeva Tuomas Immonen.

”Iso-Syöte sopii loistavasti paikaksi profiilinsa ja lumivarmuutensa takia. Keskus tekee myös yhteistyötä Ystävällisen Kaunohiihtoseuran kanssa, joka on tässäkin tapahtumassa vahvasti mukana”, Immonen jatkaa.

Tapahtumaan kuuluu Iso-Syötteelle jo perinteeksi muodostunut kilpailu, mutta lisäksi luvassa on työpajoja, joissa perehdytään esimerkiksi lumiturvallisuuteen  ja vapaalaskemisen mahdollisuuksiin hiihtokeskuksissa.

Tapahtuma järjestetään Iso-Syötteen Freeride parkissa.

”Haluamme levittää oppia ja tietoutta erityisesti siitä, ettei lajin harrastamiseen tarvita huipputason laskutaitoa ja lumiturvallisuusasioistakin pääsee helposti jyvälle laadukkaiden koulutusten kautta. Hauskuuteen pääsee siis kiinni helpolla!”, Immonen kertoo.

- Mainos -

Sokerina pohjalla Iso-Syötteen tapahtumaan on tuotu Itävallan Pitztalista löytynyt idea joka on jalostunut Iso-Syöte Wild Race-kilpailuksi.

”Emme tiedä, että olisi aiemmin Suomessa tällaista järjestetty. Hauskaa tulee olemaan takuuvarmasti”, Immonen hehkuttaa ja selvittää Wild Race-käsitettä: Rata lähtee Iso-Syötteen huipulta ja kiertää rinteiden, metsän ja hissilinjankin poikki. Oman reitin saa valita, mutta radalle asetettujen muutamien porttien läpi on laskettava.

Kilpailun rataa on valaistu soihduin ja jätkänkynttilöin, joten tapahtuma on myös katsojaystävällinen. Voiton nappaa nopein aika. Iso-Syöte Freeride Openiin on ennakkoilmoittautuminen, osallistua voi joko lauantain kilpailuihin tai sunnuntain työpajoihin, tai molempiin.

Lisätietoja:

Iso-Syöte Freeride Open kilpailupäällikkö Tuomas Immonen tujuimmo@gmail.com 040 515 7040
Hiihtokeskus iso-Syötteen markkinointikoordinaattori Veinalotta Vesterinen veinalotta.vesterinen@isosyote.com 040 558 66880

www.syote.fi

Kommentit

kommenttia