Home » Fearless Finns – Kasvutarina, joka vastaa alkaa

Fearless Finns – Kasvutarina, joka vastaa alkaa

Elettiin pahinta korona-aikaa, kun koko Suomi pysähtyi ja erinäiset rajoitteet vaikuttivat urheilutoimintoihin. Samaan aikaan Ski Sport Finlandin toimistohuoneissa ei jääty laakereille lepäämään, vaan pöydällä muhi jotakin uutta ja ainutlaatuista. 

Jo jonkin aikaa urheilijoiden ja yhteisön parissa oli toivottu lajiliiton arvomaailman, urheilun prosessien ja innostavan kulttuurin muokkaamista niin, että jokainen lajin parissa toimiva voisi samaistua yhteiseen tekemiseen. Kevään aikana perehdyttiin tarkasti urheilijoiden ajatusmaailmaan.  Yhteistyöllä maajoukkueurheilijoiden kanssa syntyi Fearless Finns, joka kiteyttää alkusanat tarinalle, joka alkaa syntymään ja kasvamaan uuden alppi- ja freestylehiihtosukupolven myötä. Uusi alku julkaistiin 14.8. maajoukkueiden kesäpäivässä, jossa syntyprosessi esiteltiin yhteistyökumppaneille ja medialle. Lajiyhteisö pääsi keskustelemaan yhteisestä päämärästä ja tulevasta matkasta seuraneuvottelupäivässä 18.9. Tänä päivänä uusi ilme näkyy arkisessa toiminnassa ja tarinaa on lähdetty rakentamaan pienin, mutta varmoin juonenkääntein. 

– Meillä oli selkä tarve uusiutua. Nuoret nälkäiset urheilijat ansaitsevat heidän näköisensä lajiliiton, joten oli päästettävä menneestä irti ja on katsottava eteenpäin. Myös kaupallisella puolella täytyy pystyä vastaamaan erilaisin tavoin tarpeisiin, joten lähdimme rakentamaan yhteistä ideologiaa alppi- ja freestylehiihdon ympärille urheilijat luomisprosessin keskiössä. Pikku hiljaa syntyi sisutarina, Fearless Finns, kertoo toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi. 

Urheilijat luomisprosessin keskiössä 

Bränditoimisto SEK:n Creative Director Jarno Luotosen johdolla sekä vastikään Ski Sportin puheenjohtajaksi valitun Antti Kärävän avustukella urheilijoiden ajatukset, tavoitteet ja toiveet otettiin rakennusaineeksi, josta lähdettiin vaihe vaiheelta rakentamaan brändiä ja symboleja. Erilaisten harjoitteiden ja työpajojen yhteenvetona kiteytyi ajatus modernista suomalaisesta sisusta, josta syntyy tarina rohkeudesta, pelottomuudesta ja sinnikkyydestä. Ski Sport Finlandin projektimanageri Marcus Sandell huolehti, että projekti pysyi läpinäkyvänä maajoukkueurheilijoille alusta loppuun. 

– Oli hienoa nähdä, kun olimme muutosprosessin syntyvaiheilla, miten kukin käsitteli tiettyjä mieltymyksiä esimerkiksi sisu-sanasta tai sen merkityksestä. Näkemyksiä ja kokemuksia oli monia, mutta saimme nivottua sen mielestäni parhaalla mahdollisella tavalla kokonaiseksi ajatukseksi sisältäen monenlaiset persoonat monista erilaisista lähtökohdista. Tästä vasta urheilijoiden yksittäiset sekä joukkueen kasvutarinat lähtevät muotoutumaan kausi kaudelta lisää, summaa Sandell.

- Mainos -

Allekirjoitus kulttuurille 

Puhdasta sisua -tarinan pohjalta suunniteltiin myös Ski Sport Finlandin uusi visuaalinen identiteetti, jonka ydinelementit ovat Vuori-logo ja Fearless Finns-sanapari. Vuori-logo voidaan mieltää vuoreksi, nuoleksi ylöspäin tai kallellaan olevaksi F – kirjaimeksi (Finland, Fearless, Furious). Jokainen näkee sen omalla tavallaan. Visuaaliset elementit ovat tunnistettava allekirjoitus kulttuurille, jota koko alppi- ja freestylehiihto hengittää, ja johon yli lajirajojen voi kuka tahansa kokea samaistumisen tunnetta. Sandell muistuttaa, että visuaalisuus on kuitenkin vain pieni osa suurempaa tarinaa

– Brändi ymmärretään liian usein jotenkin ulkopuolisena tekijänä, abstraktina kokonaisuutena, jonakin logona tai värinä. Vaikka brändillä onkin ulkoisia ja visuaalisia tunnuksia, todellisuudessa brändi elää ja kasvaa sen parissa olevissa ihmisissä. Siis meissä kaikissa, arkipäiväisissä sanoissamme ja teoissamme alppi- ja freestylehiihdon parissa. Brändi on se kulttuuri, tunne ja toiminta, jota rakennamme huomaamattamme joka päivä omalla tekemisellämme. 

Entisenä alppihiihtäjänä Sandell näkee, että urheilussa ja elämässä on pistemäisiä hetkiä – voittoja, pettymyksiä loukkaantumisia, riemua ja surua – jotka toki tuntuvat tärkeiltä, mutta joiden yksittäinen merkitys kokonaisuuteen ei lopulta kuitenkaan ole kovin suuri. Merkityksellisempää on noiden pistemäisten hetkien välillä kuljettu matka. Matkasta syntyy tarina. 

– Se tulee olemaan haastajatarina ja kasvutarina niin urheilijoille kuin meille muillekin lajiyhteisössä toimiville. Tarinamme aineksina ovat intohimo, tahto, sinnikkyys, osaaminen ja tekemisen ilo. Siis se puhdas suomalainen sisu tuotuna tähän päivään. Hyvällä yhteistyöllä rakennamme luottamusta ja inspiroivan lajiyhteisön. Näistä syntyy meidän kulttuuri. Ja kulttuuri on me kaikki eli jokainen meistä itse ja me kaikki yhdessä. Näin mahdollistamme uuden sukupolven tarinan, luomme kestävää menestystä ja saamme tulevatkin sukupolvet innostumaan alppi- ja freestylehiihdosta.

Puhdasta Sisua – Fearless Finns 

Suomi on aina ollut kokoaan isompi, rohkeiden ja sinnikkäiden ihmisten maa. Ylväästi ja ennakkoluulottomasti olemme yhtenä rintamana haastaneet itseämme isompia kilpakumppaneita sekä urheilun että elämän muilla areenoilla. Ikinä emme ole taipuneet, usein olemme voittaneet. Meissä todellakin on sitä kuuluisaa sisua. 

Meidän porukassa on tuo nälkäisen haastajan mystinen sisu modernissa paketissa. Se on rohkeaa ja sinnikästä, mutta myös raikasta, iloista ja positiivista. Haastamme pelottomasti itsemme ja totutut tavat. Uteliaana löydämme uutta, teemme toisin ja paremmin. Nälkäisenä opimme ja oivallamme. 

Voimanamme luovuus, ahkeruus ja yhteen hiileen puhaltava inspiroiva lajiyhteisö. 

Tukenamme kestävää menestystä tuottava valmennusjärjestelmä ja sitoutuneet kumppanit. Näistä aineksista kasvaa meidän uusi uljas sukupolvi ja kansainvälinen menestys. Nyt alkaa uusi matka. 

Emme vielä tiedä mitä kaikkea tulemme matkallamme kokemaan. Se kiehtoo meitä suuresti. Sen tiedämme, että teemme matkasta tarinan, jota seurataan ja jossa halutaan olla mukana. 

Tarinan rohkeista urheilijoista, jotka kantavat itseään kohti unelmaansa. 

Tarinan menestyksen taustoista ja mahdollistajista – intohimoisista ihmisistä, yrityksistä ja yhteisöstä. Tarinan, jota kerrotaan eri tavalla kuin ennen. Tarinan, joka tuntuu ja koskettaa. Tarinan, joka vaikuttaa. 

Tarinan, jonka ytimessä roihuaa puhdas suomalainen sisu. Kasvutarinan. 

Kommentit

kommenttia