Home » Pikakokeessa Salomon Force -sukset

Pikakokeessa Salomon Force -sukset

Ensi kaudelle käytännössä kaikki suksivalmistajat tuovat uudenlaisia leveämpirunkoisia ”wide body” -suksia. Leveärunkosuksien lähtöajatuksena on tarjona nautinnollista rinnelaskua, yleensä osaaville laskijoilla.

Salomonin uusi Force-sarja edustaa wide body -suksien ärhäkämpää suuntausta. Niiden runkorakenne ja materiaalit ovat pitkälti tuttuja kisasuksista. Saimme kokeiltavaksi malliston leveimmän ja napakimman suksen, Force 84:n. Testattu suksi oli 177 cm pitkä ja testilaskija 178 cm. Forcen kääntösäde on 16 metriä ja leveys kärjessä 132 mm, vyötäröllä 84 ja kannassa 116 mm. 

Tuhtia tavaraa

Forceja äimistellessä kiinnittää huomiota niiden vahvaan leikkaukseen ja huomattavaan painoon. Omiin vapaalaskuhenkisiin suksiin verrattuna Forcet tuntuvat todella painavilta. Painosta voisi päätellä, että suksen runko on suunniteltu laskemista, ei nousemista varten. Painoa lisää vielä testisuksiin kiinnitetyt rental-siteet. Suksen keulassa on pieni rocker, mutta kanta on suora. Suksessa on normaalin rinnesuksen jalkavuus. 

Suksien keulassa on pieni rocker.

Mahtava mäessä

Testilaskut tehtiin maaliskuisilla Levin ja Ylläksen rinteillä. Edellispäivien lumisateiden jäljiltä rinteet olivat aika pehmeät. Onneksi oli muutamia tuulen puhdistamia jäisempiäkin pätkiä, jolloin pääsi vähän aktiivisemmin kokeilemaan Forcen ominaisuuksia. 

Ja niitähän riitti! Suksi on erittäin looginen ja jämäkkä laskea. Käytännössä vauhtia kertyi aina niin paljon, että oma pää petti, ennen kuin suksen ominaisuudet. Suksea kuormittaessa se pysyi rinteessä todella vakaasti. Kantaleikkaus ja jäykähkö kanta tekivät sen, että käännös piti viedä aina loppuun. Mikäli kevennys tapahtui liian aikaisin, kanta ”ampui” laskijan takapainoon. 

- Mainos -

Force on mainio rinnesuksi osaavalla laskijalle. Se ei ole missään mielessä vasta-alkajan suksi, vaan osaavan laskijan vauhdikas nautiskelukapula. Kun suksen kanssa pääsee sinuiksi, se tarjoaa erittäin nautittavaa, vauhdikasta ja vakaata menoa, niin pehmeällä kuin jäisellä rinteellä. 

Makuasioita

Suksia ostettaessa ulkonäkö on harvemmin, ainakaan kovin korkealla päätöksen teon prioriteeteissa. Omasta mielestäni Force on hyvännäköinen suksi, joka sai paritkin spontaanit kehut kanssalaskijoilta Ylläksen gondolimatkan aikana. Ei tyylikäs estetiikka ainakaan vähennä kiinnostusta Forcea kohtaan. 

Kanta on rinnesuksien tavoin suora.
Force-suksien runkorakenne ja materiaalit ovat pitkälti tuttuja kisasuksista.

Kommentit

kommenttia