Home » Marmore – hiihtohotellin uudestisyntyminen

Marmore – hiihtohotellin uudestisyntyminen

Yksi Alppien suosituimmista ja tunnetuimmista keskuksista on Italian Aostan laaksossa sijaitseva Breuil, jonka perustaja Mussolini muutti Cerviniaksi kuvaamaan paremmin hiihtoaluetta, joka lepää upean Monte Cervinon (Matterhorn) sylissä. Korkealla sijaitsevan vanhan keskuksen uudistuminen on käynnissä yleisestikin Alpeilla, sillä hotelleja nykyaikaistetaan, josta tähtiesimerkkinä toimii Marmore.

Marmore-joesta nimensä saava hotelli sijaitsee kylän keskustassa oivalla paikalla lähellä päähissejä. Jouluksi 2017 täysin remontoitu hotelli on loistovalinta onnistuneelle alppilomalle, olipa kyseessä parisuhde-, perhe- tai juhlamatka, sillä huoneissa on runsaasti erilaisia majoittumismahdollisuuksia ja kulinaristiset nautinnot saavat takuulla täyttymyksensä asiansa osaavan henkilökunnan käsissä.

Huoneiden sisustus miellyttää pohjoismaista silmää. Kuva Jyrki Lehto.

Uudistumista myös hisseissä

Cervinian hiihtoyhteys Sveitsin Zermattiin kannattaa lomalla ehdottomasti hyödyntää ostamalla kansainvälinen hissilippu, joka mahdollistaa keväällä laskemisen Euroopan korkeimmalta hissiasemalta, Gobba di Rollilta.

Muodonmuutos näkyy myös hisseissä, sillä uusi 3S-hissi vie Zermattista Klein Matterhornille, josta olisi mahdollista yhdistää tulevaisuudessa hisseillä jopa Monterosa Ski Cerviniaan ja Zermattiin.

Cervinia on lumivarma korkeutensa ansiosta ja selvästi edullisempi kuin Zermatt

Laskut ovat todella pitkiä ja esimerkiksi legendaarinen punainen 7, ”Ventina” on maapallon ehdotonta eliittiä. Toinen kuuluisuus, Kilometro Lanciato, on Kalevi ”Häkä” Häkkisen ja nopeuslaskun kulta-aikojen jälkeen enemmänkin kumparelaskijoiden treenirinne.

- Mainos -

Cerviniassa lasketun päivän jälkeen voi nauttia Marmoren viihtyisässä aulabaarissa virvokkeen, siirtyä spa-osastolle ja jatkaa nautiskelua hotellin omassa ravintolassa. Illan päätteeksi on luksusta ummistaa silmänsä, sillä sängyn päätytaulussa Monte Cervinon majesteettinen massiivi suojelee nukkujaa. 

Cerviniassa laskut ovat pitkiä ja vauhdikkaita. Kuva Jyrki Lehto.

Cervinia, Italia

Kyläkorkeus: 2050 m
Suurin korkeusero: 2296 m
Ylin hissiasema: 3883 m
Hissejä: 64, rinteitä 350 km
www.cervinia.it
www.hotelmarmore.com

Teksti JYRKI LEHTO  Kuvat JYRKI LEHTO & HOTEL MARMORE


Kommentit

kommenttia